Home RuimteKeuken Zo wordt de keuken in je huis helemaal de jouwe

Zo wordt de keuken in je huis helemaal de jouwe

Door Marieke
Keuken inrichten naar jouw smaak. Tips

Je hebt net de sleutel gekregen van je nieuwe huis. Je maakt een plan wat er allemaal vervangen, verbouwd of vernieuwd moet worden. Een likje verf, een nieuwe vloer, een vrolijk behangetje aan de muur en de badkamer moet helemaal worden vernieuwd. De keuken? Die is eigenlijk nog prima. Maar toch? Het is ‘m net niet helemaal. Je hoeft gelukkig niet de complete keuken te vervangen om deze toch helemaal de jouwe te laten zijn. Met een paar simpele aanpassingen kan de keuken in jouw nieuwe huis er weer als nieuw uit komen te zien. Wij geven je tips.

Handgrepen vervangen

Handgrepen zijn van die dingen die je duizend keer beetpakt. Daar zijn die dingen ook immers voor bedoeld. Door het vele vastpakken van de handgrepen, en vast niet altijd met even schone handen, zie je al snel gebruikerssporen en vlekken op de grepen. Of ze zijn gewoonweg versleten. Door alleen al de handgrepen van je keukenkastjes te vervangen, kan je keuken weer heerlijk schoon en fris en als nieuw eruit komen te zien. Ga naar de bouwmarkt en zoek een paar prachtige exemplaren uit en duik daarna de keuken in om de oude grepen eraf te halen en de nieuwe erop te zetten. Een uurtje later kun jij al genieten van het prachtige resultaat.

Kraan vervangen

De kraan is ook zoiets dat snel vies is en vol zit met kalkaanslag. Door alleen al de kraan te vervangen kan het al een stuk frisser eruitzien in de keuken! Zoek er meteen een uit die helemaal bij jouw stijl, maar ook bij de stijl van je keuken past. Als je ook nog eens consequent volhoudt om de kraan zeer regelmatig schoon te maken, dan kun jij lang genieten van een glimmende kraan. Het aanrechtzeefje is ook een simpel item om even te vervangen. Het resultaat is verbluffend.

Maak het eigen met accessoires

Een klok, een prachtig schilderij aan de muur, een wandrek waarop je leuke accessoires zet, een prachtige groene plant in de kale hoek, of een lange hedera die je vanaf een keukenkastje naar beneden laat lopen. De accessoires die jij mooi vindt kunnen je keuken al enorm veranderen en helemaal jouw stijl maken. Ga eens een tijdje in je nieuwe keuken staan, bedenk een plan. Wat wil je waar hebben? Maak een moodboard en snuffel eens op Pinterest. Met je plan ga je op zoek naar de perfecte accessoires in jouw keuken.

Lees ook: 4 tips voor een industriële keuken

Prachtige keuken inrichten volgens jouw stijl

Nieuwe kookplaat

Heb je nog een gasfornuis in de keuken? Overweeg deze dan te vervangen, indien mogelijk, voor een keramische kookplaat of een inductieplaat. In en tussen een gasfornuis kan veel viezigheid zitten. Het is immers een niet al te schoon item in je keuken. Een inductie of keramische kookplaat is dat wel. Deze is namelijk plat en daarmee eenvoudig schoon te maken en schoon te houden. Daarmee ziet je keuken er meteen al een stuk schoner en strakker uit.

Stem je keukenaccessoires op elkaar af

Op het aanrecht staan stiekem best wel wat keukenapparaten die je elke dag nodig hebt. Een koffiezetapparaat en een waterkoker vind je op bijna elke aanrecht wel terug. Ook een messenset en een snijplankenset kunnen prachtig staan op het aanrecht. Het is mooi als je deze items op elkaar af kunt stemmen zodat je er één geheel van kunt maken. Kies voor dezelfde kleur en dezelfde stijl (bijvoorbeeld alles in RVS met zwart). Hiermee creëer je een prachtige geheel dat samen een eenheid in je keuken vormt.

Lees ook: Huis verkopen: Keuken klaarmaken voor de verkoop
Lees ook: 5x keukenwerkbladen voor een landelijke keuken

Related Posts