Home Gereedschap Beste rioolontstopper van 2021

Beste rioolontstopper van 2021

Door bouwsuper
Beste rioolontstopper

Is je riool met regelmaat verstopt? Dan kan een goede rioolontstopper best goed van pas komen. Als je de rioolontstopper op de juiste manier gebruikt, dan kun je met een beetje geluk snel het probleem oplossen. Als je het niet op de juiste manier gebruikt, dan kan het ook schade aanrichten. Om je goed voor te bereiden delen we in dit artikel alles wat je moet weten over het gebruik van rioolontstoppers en laten wij je de 10 beste rioolontstoppers van 2021 zien.

Top 10 beste rioolontstoppers van 2021

Ben je op zoek naar de beste rioolontstopper van 2021? Wij zijn voor jou op zoek gegaan en hebben een onafhankelijke lijst van 10 beste rioolontstoppers van dit moment samengesteld.

Top 5 beste rioolontstoppers uitgelicht

De eerste 5 rioolontstoppers van deze lijst lichten we verder toe in een uitgebreide productomschrijving. Daarnaast noemen we ook een aantal voordelen en nadelen van het product. Zo hopen wij dat je een weloverwogen keuze kunt maken als je op zoek gaat naar de beste rioolontstopper en daarmee snel de verstopping van jouw afvoer kunt oplossen.

1. 2 STUKS – HG duo ontstopper afvoer 1 L

2 STUKS - HG duo ontstopper afvoer 1 L

Heb je last van hardnekkige verstoppingen in je afvoer? Kies dan voor HG Duo ontstopper. Hardnekkige verstoppingen die zijn veroorzaakt door vet, etensresten, haar, tandpasta, huidvetten, zeepresten, enz. kan deze ontstopper aan.

De Duo ontstopper is gebaseerd op een unieke 2-componententechnologie. Beide componenten zijn gebruiksklaar, het hoeft niet meer te worden verdund waardoor er minder kans op spatten bestaat.

Pluspunten

Unieke tweecomponententechnologie, daardoor extreem sterk
Spat en bruist niet
Veilig voor leidingen

Minpunten

Chemisch ontstoppingsmiddel

Je kunt deze rioolontstopper bij de volgende webshops bestellen

2. HG Haarontstopper

HG Haarontstopper

Last van verstoppingen in de badkamer? Haar is dé veroorzaker nummer 1 van verstoppingen in de badkamer. Zowel in de wasbak, de douche, als in het bad. De zeepresten, huidvetten en tandpasta maken de verstoppingen alleen nog maar erger.

De HG haarontstopper is versterkt met kaliumhydroxide wat snel en effectief korte metten maakt met haren. Het lost de haren namelijk volledig op.

Pluspunten

Gebruiksklaar
Unieke tweecomponententechnologie, daardoor extreem sterk

Minpunten

Chemisch ontstoppingsmiddel
Gehele verpakking in één keer nodig

Je kunt deze rioolontstopper bij de volgende webshops bestellen

3. De Oplosmiddelspecialist Gootsteenontstopper

DeOplosmiddelspecialist Gootsteenontstopper 

Natriumhydroxide wordt zeer veel toegepast in de industrie. Het wordt gebruikt bij de productie van zeep, kleurstoffen, kunstzijde en nog veel meer. Ook wordt het gebruikt bij de bewerking van katoen en de reiniging van vet, aardolie en petroleum.

In verdunde vorm maakt het deel uit van gootsteenontstoppers en is daarmee uitermate geschikt voor het ontstoppen van de afvoer in de keuken.

Pluspunten

Effectief
Goedkoop

Minpunten

Chemisch ontstoppingsmiddel
Alleen geschikt voor gootsteen

Je kunt deze rioolontstopper bij de volgende webshops bestellen

4. Gootsteenontstopper – Set Van 3

Gootsteenontstopper - Set Van 3

Voordat je met chemicaliën aan de slag gaat, is het eerst verstandig om milieuvriendelijke alternatieven te proberen. Een van de milieuvriendelijke alternatieven zijn deze gootsteenontstoppers. Het verwijdert snel en eenvoudig haar, afval en andere resten in je afvoer. Deze ontstopper is flexibel en heeft aan beide zijden weerhaken.

Het heeft een lengte van maar liefst 51 cm en daardoor kan het makkelijke tot in de buizen reiken. Bovendien is het ook voldoende buigzaam om met de bochten van de buizen mee te gaan. Deze ontstopper is geschikt voor de keukengootsteen, bad, douche en andere wasbakken.

Pluspunten

Verwijdert eenvoudig haren
Milieuvriendelijker dan chemische ontstoppingsmiddelen
Flexibel materiaal
Herbruikbaar, dus duurzaam
Eenvoudig te reinigen

Minpunten

Huidvetten en zeepresten worden hiermee niet verwijderd

Je kunt deze rioolontstopper bij de volgende webshops bestellen

5. HG Vloeibare Ontstopper

HG Vloeibare Ontstopper

HG vloeibare ontstopper is een gebruiksklaar product voor het ontstoppen van je afvoer. Doordat het product gebruiksklaar bestaat er veel minder kans op spatten.

De leidingen worden met dit product niet aangetast. Bovendien kunnen vieze geurtjes ook worden verholpen met een scheutje vloeibare ontstopper. Om van deze rioolontstopper gebruik te kunnen maken, hoef je bovendien geen heet water te gebruiken.

Pluspunten

Gebruiksklaar
Slechts 30 minuten inwerktijd
Ook geschikt voor het verhelpen van vieze geurtjes
Geen heet water nodig

Minpunten

Chemisch ontstoppingsmiddel

Je kunt deze rioolontstopper bij de volgende webshops bestellen

Informatie over rioolontstoppers

Voorkomen is altijd beter dan genezen. Daarom is het van belang om een verstopte afvoer te voorkomen. Daarvoor geven wij een aantal tips. Mocht je toch onverhoopt een verstopte afvoer hebben, dan is het verstandig om eerst op een milieuvriendelijke manier de afvoer proberen te ontstoppen. Helaas zijn deze methodes niet altijd even effectief, vooral niet bij grotere verstoppingen. Soms ontkom je er niet aan om chemische rioolontstoppers te gebruiken, of een specialist te laten komen.

3 tips om een verstopte afvoer te voorkomen

  1. Spoel etensresten nooit door de afvoer. Gebruik een zeefje boven de afvoer dat etensresten opvangt, zodat je het daarna eenvoudig in de afvalbak kunt werpen. Gooi ook geen frituurvet door de afvoer, maar bewaar de lege fles en giet het daarin terug.
  2. Het toilet wordt soms als een afvalbak gezien. Grote hoeveelheden toiletpapier, maandverband, tampons, en soms ook luiers worden door het toilet gespoeld. Gebruik het toilet alleen voor het doorspoelen van het toiletpapier na de grote of kleine boodschap.
  3. In de badkamer zijn het vaak de haren die voor het grootste probleem zorgen. Daarom is het van belang om met grote regelmaat de haren te verwijderen en de afvoer schoon te maken.

3 milieuvriendelijke manier om de afvoer te ontstoppen

  1. Soda in combinatie met heet water is één van de middelen waarmee je een afvoer kunt ontstoppen. Gooi een handvol soda in de afvoer en giet er vervolgens heet water overheen.
  2. Cola kan ook zeer goed helpen bij een verstopte afvoer. Giet een volledige fles cola leeg in de afvoer, laat het een uurtje inwerken en giet er vervolgens heet water overheen.
  3. Een andere manier om de afvoer te ontstoppen is met een rubberen ontstopper of een ontstoppingsveer. Ook de gootsteenontstopper van de nummer 4 van de lijst is een prima en milieuvriendelijke manier.
Rioolontstopper beste

Wat zijn de populairste merken rioolontstoppers?

Elk probleem vraagt om een specifieke oplossing. HG ontwikkelt reinigings- en onderhoudsproducten vanuit die gedachte. Deze aanpak levert de meest effectieve producten op, waaronder ook producten voor het ontstoppen van de gootsteen of afvoer in de badkamer. De ontstoppingsmiddelen van het merk HG zie je dan ook vaak terugkomen in onze Top 10 beste rioolontstoppers.

Hoe is deze lijst tot stand gekomen?

Een verstopte afvoer is ontzettend vervelend. Bovendien is het ook een probleem dat om een directe aanpak vraagt. Om jou tijd en moeite te besparen zijn wij voor jou op zoek gegaan naar de 10 beste rioolontstoppers van 2021. Ook de beoordelingen die zijn achtergelaten op bijvoorbeeld Bol.com hebben wij meegenomen bij het samenstellen van de lijst. Onze uiteindelijke top 10 vind je hierboven.  

Tips

  • Chemische ontstoppers zijn gevaarlijk en kunnen brandwonden veroorzaken. Het gebruik van handschoenen en een veiligheidsbril wordt daarom sterk aanbevolen. Volg ook ten allen tijde de instructies die op de verpakking vermeld staan op.
  • Bewaar chemische ontstoppers altijd op een plek buiten bereik van kinderen.
  • Gebruik bij voorkeur de ontstopper in de avond, zodat de oplossingsmiddel de hele nacht kan inwerken.

FAQ

Ontstoppingsmiddelen bevatten vaak bijtende producten die ernstige brandwonden kunnen veroorzaken. Daarom is het van belang om altijd goed te spoelen met water als de huid of ogen in contact zijn geweest met een ontstoppingsmiddel. Raadpleeg altijd een arts als er ontstoppingsmiddel op de huid of in de ogen is gekomen of wanneer het is ingeslikt.

Wat te doen bij huidcontact met ontstoppingsmiddelen?

Bij huidcontact kan een ontstoppingsmiddel ernstige brandwonden veroorzaken. Spoel de huid overvloedig met stomend water, het liefst een half uur lang. Is het een kleine plek, dan kan dat prima bij het aanrecht. Anders kan het ook onder de douche. Is het ontstoppingsmiddel ook op kleding of op sieraden terechtgekomen, trek deze dan direct uit. Als het letsel ernstiger is dan alleen maar een rode huid, bel dan direct een arts.

Wat te doen bij oogcontact met ontstoppingsmiddelen?

Contact met de ogen kan zorgen voor hevige irritatie wat zelfs kan leiden tot blindheid. Spoel de ogen minstens een kwartier lang onder lauwe stromend water. Probeer de ogen daarbij goed opengesperd te houden en spoel van het niet-aangetaste oog weg. Contactlenzen moeten indien mogelijk zo snel mogelijk worden uitgedaan. Ga vervolgens direct naar een (oog)arts.

Wat moet ik doen als een ontstoppingsmiddel is ingeslikt?

Bij inname kan de ontstopper ernstige brandwonden veroorzaken. Niet braken en bel onmiddellijk 112. Indien mogelijk mag er water worden gedronken.

Accessoires en toebehoren

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen kunnen chemische ontstoppingsmiddelen brandwonden of irritatie veroorzaken. Om dat te voorkomen is het van belang om handschoenen en een veiligheidsbril te dragen bij gebruik van chemische ontstoppingsmiddelen.

Tot slot

Een verstopte afvoer is ontzettend vervelend en wil je ook meteen oplossen. In onze top 10 zijn een aantal chemische ontstoppingsmiddelen opgenomen. Soms is de verstopping dermate groot dat je niet anders kunt gebruiken. Wij adviseren echter wel om eerst veilige en milieuvriendelijke methoden te gebruiken. Succes bij het ontstoppen van je afvoer!

Related Posts