Home Gereedschap Beste doppenset van 2022

Beste doppenset van 2022

Door bouwsuper
Beste doppenset

Met een goede doppenset in huis scheelt het jou enorm veel gedoe. Vele aansluitingen kennen evenzoveel dopsleutels. En om nu voor elke aansluiting naar de bouwmarkt te moeten om daar een bijpassende dopsleutel voor te kopen is niet zo praktisch en kost jou veel tijd tijdens de toch al zo spaarzame klusuurtjes. Daarom is het verstandiger om meteen maar een goede doppenset aan te schaffen, zodat je in één keer klaar bent. In dit artikel laten wij je een lijst van 10 beste doppensets zien, zodat jij een weloverwogen keuze kunt maken.

Top 10: De beste doppenset van 2022

De ene set is 35-delig, de andere set bevat maar liefst 232 elementen. Hoe meer onderdelen een set bevat, hoe duurder de dopsleutelset over het algemeen is. Maar dan ben je wel in één keer klaar. Onderstaande 10 beste doppensets zijn per definitie allemaal goed. Maar welke jij het beste kunt aanschaffen, is geheel afhankelijk van jouw wensen en jouw budget.

De 5 beste doppensets uitgelicht

De top 5 beste doppensets lichten we verder toe.

1. Brüder Mannesmann Bit- en doppenset 130-delig

Brüder Mannesmann Bit- en doppenset 130-delig 29166

De Brüder Mannesmann doppenset bestaat uit maar liefst 130 items en is gemaakt van zeer sterk chrome-vanadium staal. Daardoor is deze set enorm roestbestendig en duurzaam en zul je er jarenlang plezier van beleven.

De onderdelen worden geleverd in een stevige koffer met maatmarkering zodat je altijd snel en eenvoudig een dopsleutel kunt vinden en het ook weer georganiseerd kunt opbergen.

Pluspunten

Roestbestendig en duurzaam
Wordt geleverd in stevige koffer met maatmarkering
Zeer gunstige prijs
Inclusief ratel

Minpunten

Niet de meest uitgebreide set

Je kunt deze doppenset bij de volgende webshops bestellen

2. Lemato 108-delige 1/2″-1/4″ doppenset

Lemato 180 delige

De Lemato 108-delige doppenset bestaat uit 108 onderdelen en is gemaakt van zeer sterk chrome-vanadium staal. Daardoor zijn alle items in de koffer roestbestendig en duurzaam en zul je er jarenlang plezier van hebben.

De onderdelen worden geleverd in een stevige kunststof koffer die ervoor zorgt dat alle onderdelen netjes op zijn plaats worden gehouden, ook als je de koffer ergens mee naartoe neemt. De maatmarkering zorgt ervoor dat je altijd snel en eenvoudig een dop kunt vinden en het ook weer georganiseerd kunt opbergen.

Pluspunten

Wordt geleverd in stevige koffer met maatmarkering
Roestbestendig en duurzaam
Inclusief ratel

Minpunten

Niet de meest uitgebreide set

Je kunt deze doppenset bij de volgende webshops bestellen

3. Ironside – Doppenset – 70-delig in koffer

Ironside - Doppenset - 70-delig in koffer

De Ironside doppenset wordt geleverd in een sterke kunststof koffer. Deze doppenset is een 70-delige complete set met 1/4” en 1/2″ aansluiting. Deze set is geschikt voor de meest voorkomende toepassingen zodat je met deze aanschaf zo goed als in één keer klaar bent.

De Ironside doppenset wordt geleverd met 12 doppen 1/4″ waarmee je bouten en moeren tot 13 mm kunt aandraaien. De 13 doppen met 1/2″ aansluiting gaan tot 27 mm. Ook worden er kruiskop-, platkop-, inbus-, en Torxbits meegeleverd.

Pluspunten

Wordt geleverd in sterke kunststof koffer
Inclusief ratel

Minpunten

Relatief duur

Je kunt deze doppenset bij de volgende webshops bestellen

4. Bahco doppenset 1/4″, 1/2″ 92-delig

Bahco doppenset 92-delig

De naam Bahco wordt in Nederland veelal gebruikt voor alle verstelbare moersleutels. Het is daarmee een vorm van merkverwatering, want Bahco is een Zweedse merknaam dat met name gereedschap voor houtbewerking en montagegereedschap maakt.

Het merk Bahco heeft ook een 92-delige dopsleutelset in het assortiment met 1/4″ en 1/2” aansluitingen. De onderdelen zijn gemaakt van hooggelegeerd kwaliteitsstaal in matte uitvoering. Alle onderdelen worden geleverd in een zeer sterke koffer.

Pluspunten

Wordt geleverd in sterke koffer
Inclusief ratel

Minpunten

Relatief duur

Je kunt deze doppenset bij de volgende webshops bestellen

5. Brüder Mannesmann Bits-, ringsteeksleutels-, doppenset

Brüder Mannesmann Bits-, ringsteeksleutels-, doppenset

Wil je echt zeker weten dat je alle soorten en maten doppen in huis hebt? Kies dan de 232-delige set en je bent echt compleet. Alle onderdelen zitten in een zeer stevige en solide koffer met stabiel aluminium frame.

Deze set wordt in een complete koffer geleverd, wordt inclusief een ratel geleverd en kent een prima prijs-kwaliteitsverhouding. Wel is het goed om rekening te houden met de veelzijdigheid van deze doppenset: je weet mogelijk niet precies voor welke bit, ringsteeksleutel of dop je moet kiezen.

Pluspunten

Wordt geleverd in sterke koffer
Inclusief ratel
Goede prijskwaliteitsverhouding, ook in vergelijking met het aantal onderdelen

Minpunten

Misschien iets té uitgebreid

Je kunt deze doppenset bij de volgende webshops bestellen

Informatie over een doppenset

Als je een doppenset wilt aanschaffen dan is het goed om over een aantal belangrijke aspecten na te denken. Je wilt immers een kwalitatieve hoogwaardige doppenset aanschaffen die aan jouw verwachtingen voldoet, zonder dat je er te veel geld aan uitgeeft. Hieronder noemen we een aantal punten waar je, voordat je overgaat tot de aankoop van een doppenset, op kunt letten.

De koffer

Als je een dopsleutelset aanschaft dan is het ook goed om op de koffer te letten, als je er überhaupt een koffer bij meegeleverd krijgt. Als je de doppenset geleverd krijgt in een stevige en robuuste koffer, dan kun je de onderdelen altijd op de juiste plek opbergen. Daarnaast kun je zo’n koffer handig opbergen en ook meenemen naar andere plekken, zonder dat je de onderdelen makkelijk kwijtraakt. Een handige maatmarkering in de koffer zorgt ervoor dat je een bepaald onderdeel snel kunt vinden en altijd op de juiste manier weer kunt opbergen.

Ratel

Een ratel is een handig hulpmiddel waarmee je veel makkelijker moertjes en bouten los of vast kunt draaien. Een ratel is langwerpig van vorm en kun je met een draaiende beweging bedienen. Een ratel werkt ontzettend prettig, dus als je een ratel wenst te hebben in je doppenset, dan is het goed om hier meteen op te letten.

Hoeveelheid doppen

Hoeveel doppen wil je? De ene set heeft 45 onderdelen, de andere set maar liefst 232 onderdelen. Andere sets zitten er ergens tussenin. Bekijk voor de aanschaf eerst welke doppen je nodig denkt te hebben. Stem daar dan de doppenset op af. Een set met meer doppen is over het algemeen natuurlijk duurder dan een set met minder doppen. De professionele klusser heeft over het algemeen meer verschillende doppen nodig dan een doe-het-zelf-klusser die maar zo af en toe een dopsleutel nodig heeft. De professionele klusser moet meer geavanceerder klussen uitvoeren en hebben daardoor meer verschillend gereedschap en goed gereedschap nodig. Dus wat je kiest, is daarom afhankelijk van jouw wensen en budget.

Doppenset beste

Populaire merken doppensets

Een groot aantal merken leveren doppensets van prima kwaliteit, van zeer goede kwaliteit zelfs. Als het gaat om doppensets zijn merken als Brüder Mannesmann, Lemato, Ironside of Bahco bekende en zeer populaire merken.

FAQ

Altijd al willen weten wat het verschil tussen een ½” en een ¼” aansluiting is? Wij leggen het ui.

Wat is het verschil tussen een ½” en een ¼” aansluiting

  • ½” aansluiting: 12,7 mm
  • ¼” aansluiting: 6,35 mm

De ½” aansluiting is groter en daardoor ook sterker. Deze aansluiting neemt wel meer ruimte in beslag en is daardoor minder geschikt voor krappe ruimtes. Voor krappe ruimtes kun je beter een ¼” aansluiting nemen.

Related Posts