Home Gereedschap Beste glassnijder van 2021

Beste glassnijder van 2021

Door bouwsuper
Beste glassnijder

Om glas netjes te kunnen snijden gebruik je een glassnijder. Of je een strookje van het glas af wilt snijden of je wilt er een mooi rondje uitsnijden, met de juiste glassnijder kan dat heel netjes en precies. Een glassnijder heeft een stalen wieltje dat vastzit in een houder. Een gewone glassnijder hoeft niet duur te zijn, maar er zijn ook glassnijders die van zeer hoogwaardige kwaliteit zijn en geschikt zijn voor de professionele gebruiker. In dit artikel vertellen wij je alles over een glassnijder en laten wij je de 10 beste glassnijders van 2021 zien.

Top 10 beste glassnijders van 2021

Er zijn tal van glassnijders op de markt verkrijgbaar die allemaal zijn eigen specificaties hebben. Lastig dus, om de beste glassnijder te kiezen. Daarom helpen wij jou een handje. Onze experts zijn op zoek gegaan naar de beste glassnijders van dit moment. Welke glassnijders dat zijn geworden kun je hieronder lezen in onze onafhankelijke top 10 beste glassnijders van 2021.

Top 5 beste glassnijders uitgelicht

De eerste 5 glassnijders uit bovenstaande lijst gaan wij eens nader bekijken. Bij elk product geven wij een korte productomschrijving. Ook lichten we een aantal belangrijkste specificaties uit en noemen per product een aantal voordelen en nadelen.

1. BukkitBow – Premium Glassnijder

BukkitBow - Premium Glassnijder

De BukkitBow glassnijder wordt veel toegepast voor het snijden van gebrandschilderd glas of andere ambachtelijke, maar ook huishoudelijke toepassingen. De glassnijder is voorzien van een antislip handvat voor een comfortabele grip, maar ook voor een veilig gebruik. De glassnijkop is vervangbaar. Deze glassnijder heeft een compact formaat, ideaal om mee te nemen.

Deze glassnijder heeft een snijbereik van 5-15 mm en weegt 75 gram. Het is niet geschikt voor materialen met een hoge hardheid zoals gehard glas, quarts, marmer, enz.

Pluspunten

Comfortabele grip
Glassnijkop is vervangbaar
Compact formaat
Snijbereik van 5-15 mm

Minpunten

Niet geschikt voor metalen met hoge hardheid

Je kunt deze glassnijder bij de volgende webshops bestellen

2. Brüder Mannesmann Glassnijder

Brüder Mannesmann Glassnijder

De Brüder Mannesmann glassnijder is voorzien van een ergonomisch houten handvat en ligt zeer prettig in de hand. De 6 stalen wieltjes zijn scherp en daarmee is het snijden van glas een fluitje van een cent.

De glassnijder van Brüder Mannesmann is van hoge kwaliteit, praktisch in gebruik en daarmee niet alleen geschikt voor thuisgebruik, maar ook voor de professionele gebruiker.

Pluspunten

Ergonomisch handvat
Ligt prettig in de hand
Hoge kwaliteit en praktisch in gebruik

Minpunten

Weinig informatie over hoe je de glassnijder kunt gebruiken

Je kunt deze glassnijder bij de volgende webshops bestellen

3. Silberschnitt Glassnijder met 50 ml Bohle Glas snij olie

Silberschnitt Glassnijder met 50 ml Bohle Glas snij olie

Deze set van Silberschnitt bevat niet alleen een glassnijder, maar wordt ook geleverd met een flacon van 50 ml Bohle glassnijolie. De glassnijder is voorzien van een stalen handvat dat ergonomisch in de hand ligt en 6 stalen wieltjes waarmee je snel en krachtig glas kunt snijden.

Deze glassnijder is enorm geschikt voor professioneel gebruik.

Pluspunten

Inclusief 50 ml bohle glassnijolie
Zeer geschikt voor professioneel gebruik
Van uitstekende kwaliteit

Minpunten

De uitstekende kwaliteit zie je ook terug in het prijskaartje. Dit exemplaar is duurder dan andere exemplaren.

Je kunt deze glassnijder bij de volgende webshops bestellen

4. Bohle Glassnijder met houten heft HM

Bohle Glassnijder met houten heft HM

De Bohle glassnijder is voorzien van een duurzaam houten handvat. Verder is dit exemplaar uitgevoerd met verwisselbare, geharde rozet, met geslepen hardmetalen wieltje met een diameter van 5 mm en een vernikkeld bovendeel.

Deze professionele glassnijder is tevens zeer geschikt voor dikke en harde glassoorten en ook voor het snijden van tegels.

Pluspunten

Verwisselbare rozet
Ook geschikt voor harde en dikke glassoorten en tegels

Minpunten

Hogere aanschafprijs

Je kunt deze glassnijder bij de volgende webshops bestellen

5. Topex Glassnijder

Topex Glassnijder

Topex is het merk gereedschap voor doe-het-zelvers. Dit merk heeft een enorm breed aanbod waarbij uiterste zorg wordt besteed om producten van een uitstekende kwaliteit tegen een concurrerende prijs op de markt te brengen. In eigen laboratoria worden de producten continu getest op strenge kwaliteitseisen. Ook deze Topex glassnijder staat garant voor gebruiksgemak en efficiënt werken en dat is al zichtbaar in het ontwerp van het product.

Het houten handvat biedt een goede grip waarmee je op een veilige en comfortabele manier kunt glassnijden. Bovendien geeft Topex standaard 5 jaar garantie op hun producten, mits het artikel gebruikt wordt waar het voor bedoeld is.

Pluspunten

Makkelijk in gebruik
Goedkoop
Veilig en comfortabel in gebruik

Minpunten

Minder geschikt voor de professionele gebruiker

Je kunt deze glassnijder bij de volgende webshops bestellen

Informatie over glassnijders

Ben je op zoek naar een glassnijder? Hieronder vind je informatie over waar je op kunt letten als je op zoek gaat naar een glassnijder die past bij jouw klus.

Dikte van het glas

Voordat je een glassnijder koopt moet je eerst weten welk glas je ermee wilt snijden. Niet alle glassnijders zijn geschikt voor het snijden van alle soorten glas. Dit heeft met name met de dikte en de hardheid van het glas te maken. Verschillende diktes hebben altijd verschillende snijhoeken van de wielen nodig. Zoek een glassnijder die aan jouw wensen kan voldoen.

Snijhoek

Zorg ervoor dat je bij het snijden van glas de glassnijder is de juiste hoek houdt.

 • 1 mm = 118 graden
 • 2-3 mm = 125 graden
 • 3-4 mm = 135 graden
 • 5 mm = 140 graden
 • 6-8 mm = 145 graden
 • 10 mm = 150 graden
 • 12-15 mm = 155 graden
 • 19 mm = 160 graden
 • 19-24 mm = 165 graden

Oefening baart kunst

Het snijden van glas met een glassnijder vereist oefening. Ben je een beginnende glassnijder of doe je het voor de hobby, dan is een glasdikte van 6 mm waarschijnlijk wel het maximum. Om ervaring op te doen kun je het beste oefenen op een glasplaat van 3 mm dik. Gebruik dan een stevig en gladde ondergrond. Houd de glassnijder tussen duim, wijsvinger en middelvinger (als een pen) en zorg ervoor dat de hand het glas niet raakt. Leg een lat of stevige liniaal tegen de te snijden lijn en kerf met het snijwiel in één onafgebroken lijn over het glas. Vervolgens moet het glas nu langs de inkerving breken door zachtjes met je vingers langs de snede te drukken. Forceer het niet.

Beste merken glassnijders

Josef Bohle produceerde sinds 1923 de eerste producten voor het snijden en breken van glas. Merken als Silberschnitt en Diamantor hebben een wereldwijde reputatie opgebouwd en vormen de basis van het assortiment van Bohle. Kies je een glassnijder van dit merk dan weet je zeker dat je een zeer goede glassnijder in handen hebt voor een gunstige prijs, en die ook zeker geschikt zijn voor professioneel gebruik.

Glassnijder beste

Hoe is deze lijst tot stand gekomen

Een glassnijder hoeft niet duur te zijn. Voor 10 euro kun je al een glassnijder kopen. Toch kan goedkoop duurkoop zijn en soms kun je beter iets meer geld uitgeven voor meer kwaliteit. Onze experts hebben verschillende glassnijders met elkaar vergeleken en de 10 beste glassnijders zijn in onze top 10 terechtgekomen. Tijdens de test hebben we gelet op verschillende specificaties, gebruiksgemak, resultaat, prijskwaliteitverhouding, maar ook op de ervaringen die gebruikers hebben achtergelaten op bol.com of websites van bouwmarkten.

Tips

 • Het gebruik van een glassnijder vereist enige oefening. Heb je een glassnijder aangeschaft, dan is het verstandig om dit gereedschap eerst te proberen op een stuk onbruikbaar glas van ongeveer 3 mm.
 • Leg het glas op een vlakke ondergrond voor het beste resultaat.
 • Snijd nooit tweemaal over eenzelfde plaats om je glassnede te verbeteren. Het glas kan dan breken.

Accessoires en toebehoren

Wil je gebruik maken van een glassnijder? Vergeet dan niet om oog- en handbescherming te gebruiken.

Er zijn modellen verkrijgbaar die je kunt vullen met speciale snijolie. Snijolie zorgt voor veel betere resultaten.

De beste glassnijder kopen? Tot slot.

Wil je de beste glassnijder kopen? In dit artikel hebben wij je laten zien waar je op moet letten als je op zoek gaat naar de beste glassnijder voor jouw klus. Ook hebben wij jouw onze top 10 van beste glassnijders van 2021 laten zien. Heb jij je keuze al gemaakt? Klik dan op de knop bij de glassnijder van jouw keuze en bestel deze direct. Waarschijnlijk heb je de glassnijder dan morgen al in huis en kun jij aan de slag met het snijden van een glasplaat. Succes!

Related Posts