Home Gereedschap Beste popnageltang van 2021

Beste popnageltang van 2021

Door bouwsuper
Beste popnageltang

Een ander woord voor popnageltang is klinknageltang. Een popnageltang is een gereedschap dat popnagels door twee stukken materiaal heen drijft. Een popnagel is daarmee een prima alternatief voor een schroef of bout met een moer. Een popnageltang kun je eigenlijk wel vergelijken met een gaatjestang waarmee je bijvoorbeeld een extra gaatje in een riem maakt. In dit artikel gaan we jou van veel meer informatie voorzien over de popnageltang en vertellen wij jou wat wij de 10 beste popnageltangen van dit moment vinden.

Top 10 popnageltangen van 2021

Wil je een popnageltang aanschaffen, maar weet je niet zo goed welke je moet kiezen? Wij hebben speciaal voor jou verschillende popnageltangen met elkaar vergelijken en de 10 beste voor jou op een rij gezet. De 5 meest opvallende exemplaren bespreken we uitgebreider in ‘de 5 beste popnageltangen uitgelicht’. Daarnaast geven wij je in onze koopgids meer informatie over de popnageltang en waar je op moet letten bij de aanschaf van dit gereedschap.

5 beste popnageltangen uitgelicht

De eerste 5 popnageltangen uit onze top 10 lichten we verder toe in een uitgebreide productomschrijving. We noemen daarbij een aantal bijzondere kenmerken en zetten de voor- en de nadelen voor je op een rij.

1. TETRA Blindklinktang pneumatische Popnageltang

TETRA Blindklinktang pneumatische Popnageltang

De Tetra R-15K is een pneumatische popnageltang en helpt jou om snel en krachtig te werken met popnagels, maar ook met blindklinknagels. Deze popnageltang heeft een gewicht van 2.4 kg.

De popnageltang wordt geleverd met:

 • Handige opbergkoffer
 • Moersleutel
 • 45 popnagels
 • 4 verschillende mondstukken in de maten: 2,4 mm (3/32″), 3,2 mm (1/8″), 4,0 mm (5/32″) en 4,8 mm (3/16″)

Pluspunten

Complete set
Het duurste exemplaar, maar wel compleet geleverd
Prima kwaliteit

Minpunten

Relatief zwaar

Je kunt deze popnageltang bij de volgende webshops bestellen

bol.com Bol.com
Niet op voorraad
Bekijken

2. HBM Pneumatische Popnageltang 2,4 – 4,8 mm

HBM Pneumatische Popnageltang 2,4 - 4,8 mm

De HBM is een pneumatische popnageltang met een capaciteit van 2,4 – 3,2 – 4,0 – 4,8 mm. De trekkracht is 900 kg en de slagkracht 16 mm. De Hydraulische zuiger zorgt voor extra kracht en iedere positie is zeer gemakkelijk met één hand te bedienen.

Door de extra hoge snelheid is dit exemplaar ook geschikt voor productiewerk en voor de zwaarste werkzaamheden. Deze popnageltang heeft een gewicht van 1,45 kg.

Pluspunten

Een van de lichtste exemplaren
Met een hand te bedienen

Minpunten

Wordt niet in een koffer geleverd
Compressor nodig

Je kunt deze popnageltang bij de volgende webshops bestellen

3. Lemato Professionele Pneumatische Popnageltang 3.2 – 6.4 mm

Lemato Professionele Pneumatische Popnageltang 3.2 - 6.4 mm.

De Lemato pneumatische popnageltang heeft een capaciteit van 3,2 – 4,0 – 4,8 – 6,4 mm. Daarnaast heeft de tang een trekkracht van 1400 kg en een slagkracht van 21 kg. De hydraulische zuiger zorgt voor extra kracht. Dit exemplaar is makkelijk met één hand te bedienen in elke positie.

Door de extra hoge snelheid is deze Lemato popnageltang ook enorm geschikt voor productiewerk en de zwaarste werkzaamheden. Het gewicht van dit exemplaar is 1,6 kg.

Pluspunten

Licht van gewicht
Trekkracht van 1400 kg
Geschikt voor grotere klinknagels

Minpunten

Niet als set geleverd
Niet geschikt voor de grote popnagels

Je kunt deze popnageltang bij de volgende webshops bestellen

4. Kibani Popnageltang Pneumatisch

Kibani Popnageltang Pneumatisch

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Zo begint de productomschrijving te lezen bij dit product op Bol.com. Het gemak en de snelheid van deze pneumatische tang overtreffen alle verwachtingen. De popnageltang wordt geleverd als complete set met tal van accessoires in een superhandige koffer. Daarnaast vind je een 30-tal van popnagels, je kunt dan ook direct aan de slag na de aanschaf van dit apparaat. Het gewicht van deze tang is 2,3 kg.

De Kibani popnageltang wordt geleverd met:

 • Steeksleutel/meter
 • Moersleutel
 • 4x Neusstuk (3/16”, 5/32”, 1/8”, 3/32”)
 • 5 O-ringen in diverse maten
 • 3 veren
 • Olieflacon
 • Startset popnagels: 10x 4.0mm, 10x 4.8mm en 10x 3.2 mm
 • Kunststof opbergkoffer
 • ¼” Euro-koppeling
 • Handleiding

Pluspunten

Complete popnagelset
Inclusief startersset popnagels

Minpunten

Relatief zwaar

Je kunt deze popnageltang bij de volgende webshops bestellen

5. HBM Professionele Popnageltang 2,4 – 4,8 mm

HBM Professionele Popnageltang 2,4 - 4,8 mm.

Deze HBM is een professionele, maar ook een robuuste popnageltang met een softgrip handgreep. De tang is stevig, duurzaam en voorzien van een metalen constructie. De HBM tang heeft een capaciteit van 2,4 – 3,2 – 4,0 – 4,8 mm en de adapters kunnen eenvoudig zonder gereedschap verwisseld worden.

De extra nozzles zijn handig opgeborgen in de handgrepen.

Pluspunten

Heel goedkoop
Nozzles zijn opgeborgen in handgreep

Minpunten

Geen koffer bijgeleverd

Je kunt deze popnageltang bij de volgende webshops bestellen

Informatie over popnageltangen

Wil je meer weten over popnageltangen en waar je op moet letten bij de aanschaf van een popnageltang? Hieronder geven wij je meer informatie.

Welke klussen kun je met een popnageltang uitvoeren?

Met een popnageltang kun je flink wat klussen uitvoeren. We zetten er een aantal voor je op een rij:

 • Een broeksriem repareren
 • Speelgoed repareren
 • Gordijnen afwerken
 • Tuingereedschap repareren
 • Gordijnen afwerken
 • Het leren handvat van een tas repareren
 • Sieraden maken

Popnagels zijn te verkrijgen in roestvrijstaal, maar ook in kunststof. Ook zijn de popnagels in verschillende lengtes en diameters verkrijgbaar.

Ontwerp

Er zijn verschillende soorten popnageltangen op de markt verkrijgbaar. Zo heb je popnageltangen die geschikt zijn om met één hand te bedienen. Qua werking lijkt het wat op een nietmachine, je drukt het handvat samen en de nagel wordt afgevuurd in het materiaal. Ook zijn er tangen in V-model. Deze zul je met twee handen moeten bedienen. De handvatten – in V-vorm – staan wat verder uit elkaar en druk je samen om de nagel in je werkstuk te drukken. Vergelijk het met een snoeischaar. Als derde heb je nog de popnageltang in harmonicamodel. Je drukt de ‘harmonica’ en de nagel wordt afgevuurd. Het voordeel is dat je de popnagel met je ene hand heel goed kunt positioneren.

Handmatige of pneumatische popnageltang

Een popnageltang is te onderscheiden in een handmatige tang of in een pneumatische popnageltang. Een pneumatische popnageltang werkt met luchtdruk. Deze zijn wel wat duurder en bovendien heb je een compressor nodig om ze te laten werken.

Grootte klinknagels

Voor een dikkere en zwaardere klus heb je ook grotere klinknagels nodig dan voor het fijnere werk. De meeste popnageltangen zijn verstelbaar in 4 of 5 groottes. Je kunt de nozzle verwisselen voor jouw grootte klinknagel. Voor de aanschaf is het van belang om te kijken welke klussen je wilt uitvoeren en welke grootte klinknagels daarbij passen.

Accessoires

Sommige popnageltangen worden los geleverd. Andere popnageltangen worden geleverd inclusief handig opbergkoffer en met tal van accessoires. Complete sets zijn vanzelfsprekend duurder dan een losse popnageltang.

Gewicht

De meeste popnageltangen zijn niet zo zwaar. En toch, let erop dat de een popnageltang niet té licht is en van zwakke materialen zijn gemaakt. Een tang kun je het beste uitproberen of deze voor jou comfortabel in de hand ligt en of je deze makkelijk met een hand kunt bedienen.

Mondstuk

De meeste popnageltangen hebben een verwisselbare kop, waardoor je met klinknagels van verschillende groottes kunt werken. Meestal bevat zo’n tang een multisysteemsleutel waarmee je de kop eenvoudig kunt verwisselen. Van belang is dat de kop van een goede kwaliteit is omdat hier veel druk op wordt uitgeoefend tijdens het werk.

Popnageltang beste

Hoe is deze lijst van 10 beste popnageltangen tot stand gekomen

Wij hebben verschillende popnageltangen met elkaar vergelijken. Daarnaast hebben wij de ervaringen van de gebruikers zelf onderzocht. Onze ervaringen en de ervaringen van de gebruikers hebben we met elkaar vergeleken. De 10 popnageltangen die daarbij het beste uit de bus zijn gekomen, zijn in deze top 10 van beste popnageltangen van 2021 terechtgekomen.

Wat zijn populaire merken popnageltangen?

Zoals je kunt zien is HBM een merk die je veel terugziet in onze top 10. Ook Lemato en Silverline zijn vooraanstaande merken als het gaat om popnageltangen van een zeer goede kwaliteit. Kies je een tang van een van deze merken? Dan weet je zeker dat je sowieso wel goed zit.

Wist-je-dat

De officiële naam voor een popnagel is eigenlijk blinkklinknagel. De naam popnagel is terug te voeren tot de merknaam POP, de oorspronkelijke fabrikant van blinkklinknagels.

Besluit

Met dit artikel hopen wij dat wij je wegwijs hebben gemaakt in de wereld van popnageltangen. Hopelijk kun je met deze informatie een goede keuze maken als je de beste popnageltang wilt aanschaffen. Succes!

Related Posts