Home Gereedschap Beste werkbroeken van 2022

Beste werkbroeken van 2022

Door bouwsuper
Beste werkbroeken

Bij veel beroepen moet je een uniform dragen. Denk bijvoorbeeld aan ziekenhuispersoneel, brandweerlieden en politieagenten. Ook in andere sectoren kan men eisen stellen aan de kleding die je draagt. In bijvoorbeeld de bouwsector kan het dragen van een werkbroek verplicht zijn. Ook als je in de agrarische sector werkzaam bent, of je bent spoor- of wegenwerker, dan kan een werkbroek fijn zijn. Het is van belang dat jij een werkbroek koopt waarin jij je goed voelt en die voldoende bescherming biedt. In dit artikel vertellen wij je wat wij de 10 beste werkbroeken van 2022 vinden en waar je op moet letten bij de aanschaf van een werkbroek.

Top 10 beste werkbroeken van 2022

Dé perfecte werkbroek zorgt voor veel comfort tijdens jouw werkzaamheden en biedt voldoende bescherming. Wat dé perfecte werkbroek is hangt af van een aantal factoren. Onze experts hebben een flink aantal werkbroeken met elkaar vergeleken en daarbij gelet op een aantal belangrijke punten; heeft de broek voldoende opbergmogelijkheden? Is de broek voorzien van kniestukken? Zorgt deze broek voor optimale bewegingsvrijheid? Uit al deze werkbroeken hebben we 10 werkbroeken geselecteerd die als beste uit de test zijn gekomen. Hieronder vind je onze top 10 beste werkbroeken.

Top 5 beste werkbroeken uitgelicht

De eerste 5 werkbroeken uit bovenstaande top 10 gaan we eens nader bekijken. We geven bij elke werkbroek een korte productomschrijving, noemen de belangrijkste specificaties en zetten een aantal voor- en nadelen voor je op een rij.

1. STØRVIK Stretch Werkbroek Heren Antraciet Grijs

STØRVIK Stretch Werkbroek Heren Antraciet Grijs

De STØRVIK stretch werkbroek is gemaakt van oersterk canvas materiaal dat bestaat uit 97% katoen en 3% spandex. De broek is voorzien van Cordura kniestukken die slijtage van de knievlakken tegengaan. Daarnaast beschikt deze werkbroek over afritsbare multipockets en diverse opbergmogelijkheden waarvan sommigen voorzien zijn van reflectiedetails, zowel aan de voor- als de achterzijde van de broek.

De stretch werkbroek heeft een nauw gesneden pasvorm en dankzij de hoogwaardige kwaliteit stretch heeft deze broek een hoog draagcomfort.

Pluspunten

Comfortabel, nauw gesneden werkbroek van stretch
Cordura kniestukken en slijtbestendige stof
Afritsbare multipockets
4 heupzakken, 2 kontzakken en 2 dijbeenzakken
Drievoudig gestikte naden

Minpunten

Sommige zakken hangen teveel aan de voorkant

Je kunt deze werkbroek bij de volgende webshops bestellen

2. Tricorp worker canvas met cordura – Workwear – 502009

Tricorp worker canvas met cordura - Workwear - 502009

De Tricorp canvas werkbroek beschikt voor Cordura kniestukken en is daardoor bijzonder slijtvast te noemen. Kniekussens zijn los verkrijgbaar en zijn op twee hoogtes plaatsbaar.

De broek heeft 2 dijbeenzakken, een hamerlus, een duimstokzak, D-ring en een achterzak welke met een klep afsluitbaar is.

Pluspunten

Los verkrijgbare kniekussen
Cordura kniestukken en slijtbestendige stof
Drievoudig gestikte naden

Minpunten

Geen stretch

Je kunt deze werkbroek bij de volgende webshops bestellen

3. KREB Workwear Jens Werkbroek Heren – Zwart

KREB Workwear Jens Werkbroek Heren - Zwart

De KREB Workwear Jens werkbroek is geschikt voor de meest uiteenlopende werkzaamheden doordat bij het ontwerp van de broek is gekeken naar diverse factoren om de broek zo praktisch en comfortabel mogelijk te maken. De broekspijpen zijn wat smaller wat voor meer draagcomfort zorgt en ook een nettere uitstraling heeft. De broek is verrijkt met kniestukken voor extra duurzaamheid en heeft vele handige opbergmogelijkheden.

De broek is gemaakt van 65% polyester en 35% katoen. De naden van de broek zijn afgewerkt met een drienaaldstiksel waardoor de broek extra stevig is en langer meegaat. De ritsen zijn van uitermate hoge kwaliteit.

Pluspunten

Twee ruime zakken aan de achterzijde, 2 ruime zakken aan de zijkant, duimstokzak en telefoonzak
Duurzame kniestukken

Minpunten

Broekspijpen zijn wat te lang

Je kunt deze werkbroek bij de volgende webshops bestellen

4. HaVeP 8597 Werkbroek – Zwart

HaVeP 8597 Werkbroek - Zwart

HaVeP is een merk dat je veel zult tegenkomen als je op zoek gaat naar een werkbroek. En dat is natuurlijk niet voor niets. De HaVeP werkbroek 8597 is een uitermate comfortabele broek, is gemaakt van 65% en 35% en staat garant voor kwaliteit. De Cordura versterkingen en kniezakken maken de broek extra sterk op de knieën.

De broek heeft veel opbergruimte te weten; 2 ingezette zijvakken waarvan 1 met horlogezakje, 2 achterzakken, een duimstokzak, een dijbeenzak en een telefoonzakje.

Pluspunten

Beschikbaar in een groot aantal maten
Verkrijgbaar in diverse kleuren

Minpunten

Broekspijpen wat aan de lange kant

Je kunt deze werkbroek bij de volgende webshops bestellen

5. HAVEP Werkbroek – Attitude – 80229

HAVEP Werkbroek - Attitude - 80229

De HaVeP 80229 werkbroek is een zware broek met een heerlijk draagcomfort. De broek is gemaakt van 65% katoen en 35% polyester en is van uitermate sterke kwaliteit en slijtbestendig. De broek heeft een verdekte ritssluiting en heeft elastiek in de rug.

De handige opbergvakken bieden ruimte voor verschillende items; twee ingezette zijvakken, twee achtervakken en een duimstokzak.

Pluspunten

Zeer goede kwaliteit
Verkrijgbaar in meerdere kleuren en formaten

Minpunten

Broekspijpen wat aan de lange kant
Een wat duurder exemplaar

Je kunt deze werkbroek bij de volgende webshops bestellen

Informatie over werkbroeken

Als je een werkbroek aanschaft, is het van belang dat je op een aantal factoren let. We zetten ze voor je op een rij.

Materiaal

Vaak is een werkbroek gemaakt van een combinatie van materialen. De meeste broeken bestaan uit katoen en polyester. Katoen heeft de eigenschap dat het vochtregulerend is en daardoor minder zweterig. Daarnaast is het slijtvast en comfortabel om te dragen. Polyester is een lichtere stof die comfortabel aanvoelt. Het is vormvast en droogt snel op. Polyester is wel statisch en je gaat er iets sneller in zweten. Daarom wordt het ook vaak gebruikt in combinatie met katoen.

Kniestukken

Als je werkzaamheden uitvoert waarbij je regelmatig op je knieën zit, dan is het prettig om een broek met kniestukken te hebben. Deze beschermen je knieën tegen de harde ondergrond en maken het werken een stuk comfortabeler. De kniestukken zijn vaak van Cordura gemaakt. Cordura is licht en aangenaam om te dragen. Deze stof is ontzettend sterk, bestand tegen slijtage, scheuren en ruwe behandeling. Een broek beschermt niet alleen je knieën, maar ook je broek tegen snelle slijtage en scheuren.

Mate van bescherming

Afhankelijk van de werkzaamheden die je uitvoert kies je voor een broek die daarbij de beste bescherming biedt. Werk je veel buiten? Dan is een wind- en waterdichte broek erg fijn. Als je met chemicaliën werkt dan moet een werkbroek daar tegen bescherming bieden. Als je veel in een koelcel werkt, dan is het prettig om een broek te dragen die je beschermt tegen lage temperaturen.

Praktisch

Een broek moet comfortabel zitten en veilig zijn. Daarnaast moet een broek natuurlijk ook praktisch zijn en voldoende opbergruimte hebben. Vooral wanneer je veel met gereedschap werkt. Extra lusjes en zakken is dan ook ontzettend handig. Voor je duimstok, je hamer, je telefoon, een extra grote zak, wat kleinere zakken, het is er allemaal. Of kies een broek waar je zakken kunt afritsen wanneer je ze niet nodig hebt.

Passen

Als je een broek past, dan sta je altijd rechtop. Dan zit een broek vaak fijner dan wanneer je in andere wat meer ongemakkelijkere houdingen zit. Zit de broek ook nog lekker als je ermee hurkt, op je knieën zit of loopt? Probeer deze houdingen uit als je een broek aanschaft en bepaal of de broek ook dan nog lekker en comfortabel zit.

Werkbroeken beste

De meest populaire merken werkbroek

Als je op zoek gaat naar een werkbroek dan kom je al snel bij 3 merken uit; de Storvik werkbroek, de Tricorp werkbroek en de Havep werkbroek. Het is niet voor niets dat 7 producten uit onze top 10 bestaat uit deze 3 merken. Kies je een broek van Storvik, Tricorp of Havep, dan heb je een broek die niet alleen comfortabel zit en veilig is, je kiest dan ook voor een exemplaar dat garant staat voor een lange levensduur en voor een fijne prijskwaliteitsverhouding.

Hoe is deze lijst tot stand gekomen?

Als je bijvoorbeeld via Bol.com op zoek gaat naar een werkbroek, dan kun je bij veel producten de reviews van de gebruikers lezen. Dan kom je er al snel achter of een product van goede kwaliteit is of niet. Deze beoordelingen nemen we ook zeker mee in de samenstelling van onze top 10. Daarnaast hebben onze experts gekeken naar de kwaliteit van de broek, of een broek comfortabel zit, de prijskwaliteitverhouding en de verschillende opbergvakjes een broek heeft. De 10 beste werkbroeken die daaruit zijn gekomen kun je in dit artikel lezen.

FAQ

Is een werkbroek verplicht en wie betaalt de kosten van een werkbroek? Je lees het hieronder.

Wanneer zijn werkbroeken verplicht?

Bij sommige beroepen moeten werkbroeken aan bepaalde eisen voldoen om de werknemer voldoende te beschermen. Denk aan

  • Mechanische invloeden
  • Elektriciteit
  • Thermische invloeden
  • Chemische invloeden
  • Stralingsinvloeden
  • Trillingen
  • Besmettingen
  • Microbiologische invloeden

Wie betaalt de werkbroeken?

In de meeste gevallen moet een werkgever zorgdragen voor de werkkleding van de werknemer, dus ook voor de werkbroek. Hij heeft er immers baat bij dat de werkzaamheden op een veilige manier worden uitgevoerd volgens de eisen van de wet. Als een werkbroek door een werkgever wordt bekostigd dan mag hij jou wel vragen om de broek niet privé te dragen omdat de broek dan sneller slijt.

Een werkbroek kopen? Tot slot!

We zijn alweer aan het einde gekomen van dit artikel. Je hebt kunnen lezen welke 10 broeken als beste uit de test zijn gekomen. Ook heb je kunnen lezen waar je op moet letten als je op zoek gaat naar een goede werkbroek. We hopen dat wij jouw met dit artikel een eind op weg hebben geholpen en dat je snel de beste keuze kunt maken.

Related Posts