Home Gereedschap Beste kruiwagen van 2022

Beste kruiwagen van 2022

Door bouwsuper
Beste kruiwagen

Ben je op zoek naar de aller beste kruiwagen van 2022? Dat kan nog een lastige klus worden, omdat kruiwagens flink kunnen verschillen. Bij de aanschaf van een kruiwagen is het van belang om op een aantal dingen te letten, zoals de grootte, de hoogte, het materiaal waar de kruiwagen van gemaakt is en het kruiwagenwiel. Om het jou wat makkelijker te maken hebben wij alle nodige informatie verzameld en in dit artikel op een rij gezet. Zo weet jij precies waar je op moet letten bij de aanschaf van de beste kruiwagen.  

Top 10 beste kruiwagen van 2022

Ben je op zoek naar de beste kruiwagen van dit moment? De verzamelde informatie hebben wij voor jou op een rij gezet en met elkaar vergeleken. Aan de hand daarvan hebben wij een onafhankelijke top 10 van beste kruiwagens samengesteld, zodat een kruiwagen kopen voor jouw iets makkelijker gemaakt wordt.

Top 5 beste kruiwagen uitgelicht

De eerste 5 kruiwagens uit deze top 10 beste kruiwagens lichten we nader toe door een uitgebreide productbeschrijving te geven, de belangrijkste specificaties en de voor- en nadelen te noemen.

1. Horse Kruiwagen met antilek band        

Horse Kruiwagen met antilek band

De Horse kruiwagen springt meteen in het oog, want dit exemplaar is namelijk in 6 verschillende vrolijke kleuren verkrijgbaar, en allemaal voorzien van een fel gele kruiwagenband. De laadbak is gemaakt van slagvast polypropyleen met extra versteviging op de bodem. De Horse kruiwagen is zeer breed inzetbaar; van een complete verbouwing tot de kleinere klusjes in de tuin en rondom het huis. Het totale gewicht van ruim 14 kg valt mee en maakt deze wagen zeer handzaam maar wel solide. De kruiwagen heeft een fijne prijskwaliteitverhouding!

Specificaties

 • Antilekband
 • Compleet gemonteerd geleverd
 • Gewicht 14,4 kg
 • Inhoud 80 liter
 • 140 x 60 x 60 cm

Pluspunten

Leverbaar in 6 verschillende kleuren
Fijne prijskwaliteitsverhouding
Voorzien van antilekband

Minpunten

Voor de echt zware klussen kun je beter een metalen kruiwagen kiezen

Je kunt deze kruiwagen bij de volgende webshops bestellen

2. Benson Kruiwagen 85 Liter Gegalvaniseerd

Benson Kruiwagen 85 Liter Gegalvaniseerd

Zowel de laadbak als het frame zijn gemaakt van gegalvaniseerd staal. Daarmee heb je met deze kruiwagen een duurzaam en stevig exemplaar in handen waar je jarenlang plezier aan zult beleven. De kruiwagen is voorzien van een luchtband. Let er wel op deze niet is opgepompt bij levering van de kruiwagen. Als het gaat om het gewicht, is deze wagen zeer licht en makkelijk hanteerbaar.

Specificaties

 • Gewicht 7,5 kg
 • Inhoud 85 liter
 • 150 x 60 x 60 cm

Pluspunten

Licht van gewicht
Gemaakt van gegalvaniseerd staal

Minpunten

Band bij levering niet opgepompt

Je kunt deze kruiwagen bij de volgende webshops bestellen

3. Matador kruiwagen Easy Rider 80 liter M-115-L4

Matador kruiwagen Easy Rider 80 liter M-115-L4

Easy Rider; de naam zegt het al. Deze Matador kruiwagen is een zeer fijn exemplaar waarmee je flink wat vrachten kunt vervoeren zonder dat het zwaar aanvoelt. De ergonomisch uitgebalanceerde gewichtsverdeling maakt het allemaal nog prettiger. Deze gelaste uitvoering is gemaakt van gelakt staal en daarmee heb je een stevige kruiwagen in handen waarin je heel wat materialen kunt vervoeren.

Specificaties

 • Gewicht 16,8 kg
 • Inhoud 80 liter
 • 150 x 60 x 60 cm

Pluspunten

Gelaste uitvoering
Stevig en solide

Minpunten

Iets aan de zware kant

Je kunt deze kruiwagen bij de volgende webshops bestellen

4. Kruiwagen XXL 100L

Kruiwagen XXL 100L

Met deze kruiwagen haal je topkwaliteit in huis voor een zeer fijne prijs. De kruiwagen heeft een laadbak met een volume van maar liefst 100 liter. Daarmee is het laadvermogen ontzettend groot, maar toch is deze wagen zeer makkelijk en fijn in gebruik. De kruiwagen is uitermate geschikt voor allerlei klussen in en rondom het huis, maar ook voor professioneel gebruik in bijvoorbeeld een kwekerij, de agrarische sector of in de bouw. Daarnaast is de kruiwagen geschikt voor het vervoeren van allerlei materialen, van zand tot hooi, van mest tot puin. Dankzij de optimale gewichtsverdeling zal je lichaam minder belast worden. Zelfs de zwaardere materialen zullen met weinig inspanning van A naar B kunnen worden gebracht.

De laadbak is verzinkt en van hoge kwaliteit. Sterk en onverwoestbaar dus. De wagen beschikt over een gepoedercoat frame en zal je kruiwagen beschermen tegen corrosie. De grote rubberen luchtband heeft een draagvermogen van zo’n 200 kg. Er daarmee is deze kruiwagen een echte all-rouder op het gebied van kruiwagens.

Specificaties

 • Gewicht 12 kg
 • Inhoud 100 liter
 • 125 x 61 x 65 cm

Pluspunten

Inhoud van 100 liter
Draagvermogen van 200 kg

Minpunten

Zelf monteren

Je kunt deze kruiwagen bij de volgende webshops bestellen

5. Altrad Fort Kruiwagen – 6B – 80

Altrad Fort Kruiwagen - 6B - 80

Altrad is een van de vooraanstaande merken als het gaat om kruiwagens. Dit model is een prachtige universele bouwkruiwagen, een rondneus model. De laadbak is gemaakt van verzinkt plaatstaal en heeft een dubbel omgelegde rand voor extra stevigheid. Ondanks de relatief kleine inhoud van 80 Liter kan deze kruiwagen flink wat zware materialen verplaatsen. Dit komt door de aangelaste dwarsverbinding tussen de poten. De kruiwagen is gemaakt van verzinkt staal en zal daardoor niet roesten. Zo kun je de kruiwagen met een gerust hart buiten laten staan. Dankzij de veiligheidshandvatten zul je voldoende grip hebben en de kruiwagen niet snel uit je handen laten glippen.

Specificaties

 • Gewicht 16,8 kg
 • Inhoud 80 liter
 • 160 x 60 x 60 cm

Pluspunten

Gemonteerd geleverd
Geschikt voor de bouw om zware materialen te vervoeren

Minpunten

Relatief kleine inhoud
Hoge aanschafprijs

Je kunt deze kruiwagen bij de volgende webshops bestellen

Informatie over kruiwagens

Voordat je een kruiwagen gaat kopen moet je weten dat een kruiwagen in allerlei soorten en maten verkrijgbaar is. Daarom is het goed om eerst voor jezelf een aantal punten helder te hebben zodat je in één keer de aanschaf kunt doen die het beste bij je past.

Wat wil je met de kruiwagen doen?

Als eerste is het van belang om helder te hebben wat je in de kruiwagen gaat vervoeren. Is het alleen voor snoeimateriaal in de tuin? Of ga je deze ook gebruiken voor zware bouwmaterialen? Het antwoord op deze vraag is van belang voor de keuze van een kruiwagen.

Hoogte

Het formaat van de kruiwagen is een van de eerste dingen waar je naar kijkt bij het kopen van een kruiwagen. Het is ook belangrijk om naar jouw lengte te kijken, want het formaat van de kruiwagen moet ook passen bij jouw lengte. Ben je klein, dan kan het zomaar zijn dat je grote moeite hebt om een kruiwagen hoog genoeg op te tillen om deze te legen. Als je groot bent, dan is het heel onpraktisch als je steeds ver moet bukken om iets in de kruiwagen te leggen.

Aantal wielen en soort banden

Als je aan een kruiwagen denkt, dan zul je vast een kruiwagen met één wiel voor ogen zien. De standaard kruiwagens hebben inderdaad één wiel. Hierdoor kun je de wagen makkelijk sturen, je kunt scherpe bochten maken en laveren tussen hindernissen. Maar wist je dat er ook kruiwagens verkrijgbaar zijn met twee kruiwagenwielen? Het voordeel is dat deze veel stabieler zijn. Handig als je een zware last over lange en rechte stukken wilt vervoeren. Een bochtje nemen en draaien is dan weer niet zo handig met een kruiwagen met twee wielen.

Dan is het ook nog goed om naar de banden te kijken. De meeste kruiwagens hebben een luchtband. Een band op lucht heeft meer vering waardoor het een stuk soepeler rijdt. Er zijn ook kruiwagens die voorzien zijn van een volle band, dat heeft als voordeel dat ze nooit meer lek zullen raken. Een kruiwagen met een volle band is moeilijker om over een oneffen terrein te rijden. Of wat dacht je van een kruiwagen met antilekbanden? Banden op lucht, mét de belofte dat ze nooit lek zullen raken.

Materiaal laadbak

Bij veel kruiwagens is de laadbak gemaakt van kunststof. Kunststof is licht van gewicht en handzaam. Ook zijn er kruiwagens die voorzien zijn van een metalen bak. Deze zijn meer geschikt voor zwaardere klussen, zoals het vervoeren van tegels en puin. Metaal is wel wat gevoeliger voor roest en ook duurder dan een kunststof exemplaar. Daarnaast zijn er ook nog kruiwagens van verzinkt staal. Het voordeel van verzinkt metaal is dat deze niet zullen gaan roesten als de kruiwagen buiten blijft staan. Al is binnen zetten natuurlijk ook een oplossing tegen roesten.

Gemonteerd geleverd of zelf monteren

Je kunt een kruiwagen aanschaffen die al gemonteerd is en in één stuk wordt geleverd, maar het is ook mogelijk om een kruiwagen aan te schaffen die je zelf nog moet monteren. Dit kan absoluut handig zijn, maar let er wel op dat je de bouten en moeren goed vast draait met sterk gereedschap. Daarbij is het ook goed om met regelmaat te controleren of de verbindingen nog goed aangedraaid zijn. Draai ze zo nodig weer even goed vast.

Een kruiwagen uit één stuk is zeer geschikt voor bouwwerkzaamheden. Je kunt de kruiwagen direct  na aankoop gebruiken, maar dat niet alleen, een volledig gemonteerde kruiwagen is enorm stevig. Maar gaat het eenmaal toch kapot, dan is het ook lastig meer te herstellen.

Kruiwagen beste

De populairste merken kruiwagens

Als het gaat om kruiwagens, dan zijn een aantal merken ontzettend populair. Belangrijke merken zijn Güde, Altrad, Horse, Fort of Matador. Als je voor één van deze merken gaat, dan weet je ook zeker dat je een echt kruiwagenmerk in handen hebt die van een uitstekende kwaliteit is.

Hoe is deze lijst tot stand gekomen?

Een kruiwagen; er zijn ontzettend veel winkels waar je een kruiwagen kunt kopen. In webwinkels kunnen gebruikers bij het product een beoordeling geven en hun ervaringen delen. Naast onze eigen ervaringen hebben we ook de ervaringen van dit groot aantal gebruikers met elkaar vergeleken, op bekende en minder bekende webwinkels. Door deze beoordelingen en ervaringen naast elkaar te leggen, zijn we zo tot een uiteindelijk top 10 van beste kruiwagens gekomen.

Tip: een opvouwbare kruiwagen

Beschik je over weinig ruimte en heb je de kruiwagen slechts af en toe nodig voor het afvoeren van afgevallen bladeren, licht snoeiafval of andere lichte klusjes in de tuin of op de camping? Kijk dan eens naar een opvouwbare kruiwagen. Opvouwbare kruiwagens zijn licht van gewicht en geschikt voor het vervoeren van lichte vrachtjes. Een opvouwbare kruiwagen is verkrijgbaar in tal van kleuren en met tal van printjes. De nieuwste tuintrend!

FAQ

Is de band van de kruiwagen lek? Hieronder lees je hoe je de kruiwagenband het beste kunt oppompen.

Hoe kan ik het beste de band van de kruiwagen oppompen?

De kruiwagenband oppompen zal in veel gevallen niet met een fietspomp lukken. Gelukkig zijn er verloopnippels voor fietsventielen te koop. Wat je ook kunt doen is om je kruiwagen mee te nemen naar een autogarage of tankstation om daar de band te vullen met een compressor voor autobanden. Is een kruiwagen een beetje te groot om te vervoeren? Je kunt ook even het wiel demonteren en deze los meenemen.

Aanvullende producten en toebehoren

Je zou denken; welke aanvullende producten heb ik nog meer nodig bij een kruiwagen? Een kruiwagen is toch al compleet? Dat is waar. Maar toch, als je voor een kruiwagen met een luchtband kiest, dan is het soms nodig om de band te vervangen. Gelukkig zijn er ook losse banden te koop zodat je alleen de band hoeft te vervangen en niet de complete kruiwagen. Dat scheelt toch wel in kosten.

Conclusie

Ben je op zoek naar de beste kruiwagen? We zetten nog even op een rijtje waar je op moet letten:

 • Waar ga ik de kruiwagen voor gebruiken?
 • Van welk materiaal is de laadbak gemaakt?
 • Wie gaat de kruiwagen besturen? Een klein persoon of juist een lang persoon?
 • Kies je een massieve band of een luchtband?
 • Hoe groot is de laadbak?

Als je deze vragen voor jezelf beantwoord hebt, dan kun je op zoek naar de meest geschikte kruiwagen. Succes met je zoektocht!

Related Posts