Home Gereedschap Beste Aggregaat van 2022

Beste Aggregaat van 2022

Door bouwsuper
Beste aggregaat

Welke aggregaat je het beste kunt kopen is natuurlijk afhankelijk van een aantal factoren. Als eerste is het van belang om te weten waar je een aggregaat wilt gebruiken en hoeveel vermogen je nodig hebt. Als je dat weet, dan kun je op zoek gaan naar jouw beste koop. Wij hebben al het voorwerk voor jou gedaan en zijn op zoek gegaan naar wat de beste aggregaten van 2022 zijn. Zo kun jij een weloverwogen keuze maken en nooit te veel geld uitgeven!

Top 10 beste aggregaat van 2022

De beste koop aggregaat: daar ga je natuurlijk voor. Maar wat is dan precies de beste koop? Wij zochten het voor je uit door een aantal stroomaggregaten met elkaar te vergelijken. Dit hebben we gedaan door beoordelingen op bekende en minder bekende webwinkels voor je op een rij te zetten en zo zijn we tot een onafhankelijke top 10 gekomen.  

Top 5: beste koop aggegraat

De stroomaggregaten die op 1 t/m 5 in deze lijst staan, lichten we verder uit.

1. Scheppach SG1200 Stroomgenerator

Scheppach SG1200 Stroomgenerator

De Scheppach SG 1200 is een krachtige, compacte, maar o zo betrouwbare stroomaggregaat met een luchtgekoelde 4-takt benzinemotor. Door het compacte design is deze licht in gewicht en draagbaar, zonder dat het aan kracht verliest. Daarmee is deze aggregaat ideaal voor thuisgebruik, gebruik in caravans, boten en op campings. De Scheppach aggregaat heeft een standaard 230 V aansluiting met overbelastingschakelaar. De tankcapaciteit is 4,2 liter en is goed voor zo’n kleine 5 uur aan stroom. Daarnaast is de generator voorzien van een draaghendel, anti-vibratiepoten en terugloopstarter.

Specificaties:

Vermogen: 1200 W
Brandstof: Benzine
Inhoud tank: 4,2 liter
4-takt
Gewicht: 12,8 kg

Pluspunten

Licht in gewicht
Compact design

Minpunten

Niet de grootste inhoud

Je kunt deze aggregaat bij de volgende webshops bestellen

bol.com Bol.com
Niet op voorraad
Bekijken

2. Powerkraft Benzine generator

Powerkraft Benzine generator

Deze benzine aangedreven generator van Powerkraft is zowel geschikt voor thuisgebruik, bij bijvoorbeeld een stroomstoring, als voor professioneel gebruik. De generator beschikt over 220 V aansluitingen, maar ook over één 110 V aansluiting. De brandstoftank heeft een inhoud van 15 liter waar je gemiddeld tot 13 uur mee toe kan.

Specificaties:

Vermogen: 2500 W
Brandstof: Benzine
Inhoud tank: 15 liter
4-takt
Gewicht: 38 kg

Pluspunten

13 uur stroom op een brandstoftank van 15 liter
Hoge capaciteit

Minpunten

De prijs van deze generator ligt aanzienlijk hoger dan de andere 4 uit de top 5
Met 38 kg zwaar van gewicht

Je kunt deze aggregaat bij de volgende webshops bestellen

3. Güde GSE 951

Güde GSE 951

De 2-takt Güde GSE stroomgenerator is een ideaal hulpmiddel om je snel en eenvoudig van stroom te voorzien. De noodstroomaggregaat heeft een compact formaat en is daarmee een handig exemplaar om mee te nemen naar bijvoorbeeld de camping, maar ook om thuis op te bergen. De benzinegenerator heeft een vermogen van 720 W en de tank met een capaciteit van 3,8 liter kan jouw apparaten tot maar liefst 5 uur van stroom voorzien. Gebruik 50 delen ongelode benzine op 1 deel 2-takt-olie.

Specificaties:

Vermogen: 720 W
Brandstof: Benzine
Inhoud tank: 3,8 liter
2-takt
Gewicht: 15,9 kg

Pluspunten

Compact formaat
Prima prijs-kwaliteitsverhouding

Minpunten

Naast benzine heb je ook 2-takt olie nodig

Je kunt deze aggregaat bij de volgende webshops bestellen

4. Güde Inverter Benzine Generator ISG 1200 ECO

Güde Inverter Benzine Generator ISG 1200 ECO

De Güde inverter generator beschikt over een 4-takt benzinemotor en is geschikt voor gevoelige elektronische apparatuur als computers en televisies. De aggregaat is voorzien van een automatische power-off, dat betekent dat de inverter zichzelf uitschakelt als er sprake is van overbelasting. Met 12,7 kg is de generator licht van gewicht en ideaal om mee te nemen naar bijvoorbeeld de camping. De poten zorgen voor een zo min mogelijke vibratie en daardoor staat het apparaat zeer stabiel. De generator beschikt over een tankcapaciteit van 4,2 liter waarmee jij je apparaten ongeveer 6 uur lang van stroom kan voorzien.

Specificaties:

Vermogen: 1200 W
Brandstof: Benzine
Inhoud tank: 4,2 liter
4-takt
Gewicht 12,7 kg

Pluspunten

Licht in gewicht
Beschikt over de inverter techniek waardoor ook geschikt voor gevoelige elektronica

Minpunten

Relatief kleine tankinhoud

Je kunt deze aggregaat bij de volgende webshops bestellen

5. Eurom GE720

Eurom GE720

De Eurom GE720 is een handige en draagbare luchtgekoelde 2-takt generator die op benzine werkt. De generator heeft een vermogen van 720 W en een tankcapaciteit van 4,2 liter waarmee jij je apparaten bijna 6 uur lang van stroom kan voorzien.

Specificaties:

Vermogen: 720 W
Brandstof: Benzine
Inhoud tank: 4,2 liter
2-takt
Gewicht: 17 kg

Pluspunten

Prima kwaliteit
Lage aanschafprijs

Minpunten

Naast benzine heb je ook 2-takt olie nodig

Je kunt deze aggregaat bij de volgende webshops bestellen

Informatie over aggregaten

De keuze van de beste aggregaat kan best een lastige keuze zijn. Elke aggregaat heeft zo zijn voor- en nadelen. Hieronder geven wij je een paar aankooptips.

Wat is een aggregaat?

De termen generator en aggregaat zijn twee woorden voor hetzelfde en worden door elkaar gebruikt. Een generator wordt ingezet op locaties waar weinig, of zelfs helemaal geen stroom beschikbaar is. Een aggregaat wordt ook ingezet op plekken waar continu stroomvoorziening nodig is, bijvoorbeeld in een ziekenhuis. Als de stroom wegvalt door een stroomstoring, dan neemt de generator het over.

Welke apparaten wil je erop aansluiten?

Niet alle apparatuur kan op elke generator worden aangesloten. Een generator genereert fluctuerende uitgangsspanning en daar kunnen bepaalde apparaten niet mee omgaan. Met name gevoelige elektronica als tv, computer of HR-ketel. Wil je juist deze apparaten aansluiten, kijk dan naar een inverter generator. Die is voorzien van een elektronische spanningsregelaar.

Benzine aggregaat, diesel aggregaat of gas aggregaat?

Op welke brandstof moet jouw generator draaien? Er zijn 3 opties te onderscheiden:

  • Benzine generator: stille aggregaat, goedkoper in aanschaf, de benzine zelf is duurder dan diesel. Ideaal voor semi-professioneel en thuisgebruik.
  • Diesel aggregaat: betrouwbaarder, geschikt voor professioneel gebruik zoals in de bouw, luidruchtiger dan benzine, de diesel zelf is goedkoper dan benzine
  • Gas: deze kun je continu, zonder onderbreking gebruiken. Wordt meestal gebruikt in de industriële sector.

Hoe wil je een generator opstarten?

Bij de aanschaf van de beste aggregaat is het ook handig om te kijken naar de manier van opstarten. Er zijn grofweg 3 manieren te onderscheiden:

  1. Handmatig met behulp van een trekkoord
  2. Handmatig met een elektrische starter
  3. Op afstand met behulp van een afstandsbediening
Aggregaat beste

Populaire merken generators

Wil je de beste generator kopen? Er zijn een aantal vooraanstaande en populaire merken. Te denken valt aan merken als Güde, Hyundai, Eurom en Scheppach. Ook met een Honda aggregaat heb je een exemplaar van een zeer hoge kwaliteit.

FAQ

Weet jij wat het verschil is tussen een 4-takt en een 2-takt motor? En weet jij wat het verschil is tussen een generator en een inverter generator? Wij leggen het uit.

Wat is het verschil tussen een 4-takt en een 2-takt motor?

Het verschil tussen een 2-takt aggregaat en een 4-takt aggregaat is of je nog olie moet mengen met de brandstof, voordat je het in de tank gooit. Een 2-takt aggregaat heeft doorgaans een minder vermogen en zijn lichter van gewicht. Een 4-takt aggregaat is daarentegen een stuk zuiniger en stiller tijdens het draaien.

Wat is een inverter aggregaat?

Een aggregaat die beschikt over de inverter techniek zet de opgewekte stroom om in een mooie constante spanning. Daardoor is de generator geschikt voor gevoelige elektronica en te gebruiken voor je tv of laptop. Een inverter aggregaat is over het algemeen zuiniger en maken ook minder geluid. Een inverter aggregaat wordt ook wel een fluisteraggregaat genoemd.

Related Posts