Home RuimteTuin Beste buitendouche van 2022

Beste buitendouche van 2022

Door bouwsuper
Beste buitendouche

In de zomer hebben veel mensen een zwembad in de tuin staan waarin ze tijdens tropische dagen een frisse en verkoelende duik kunnen nemen. Niet iedereen wil een zwembad in de tuin of heeft daar de ruimte voor. Dan is een buitendouche ideaal. Een buitendouche, je hebt ze vast wel eens in het zwembad zien staan. Maar wist je dat er ook buitendouches zijn die speciaal voor de tuin gemaakt zijn? Trouwens, ook ideaal als je zoon of dochter flink vies is na het buitenspelen. Zo kan het eerst even schoonspoelen onder de tuindouche alvorens hij in huis stapt. Scheelt jou flink wat schoonmaakwerk in huis. Als je geïnteresseerd bent in een buitendouche, lees dan snel verder, want in dit artikel zetten we 10 beste buitendouches voor je op een rij.

Top 10 beste buitendouches van 2022

Wil je weten wat nu de beste buitendouche van 2022 is? Wij gingen voor je op zoek en stelden een lijst van 10 beste buitendouches samen. Deze lijst is tot stand gekomen door de ervaringen van gebruikers met elkaar te vergelijken. Enkele punten waar op gelet is, is de prijs, het gebruiksgemak, of de buitendouche makkelijk te monteren is en van welke extra gebruiksgemak de douche is voorzien.

Top 5 beste buitendouches uitgelicht

De eerste 5 tuindouches uit de top 10 lichten we verder toe en noemen daarbij ook enkele voordelen en nadelen.

1. PoolPlaza buitendouche met mengkraan

PoolPlaza buitendouche

Deze prachtige Solar tuindouche is eenvoudig te plaatsen in je tuin. Slechts met vier schroeven kun je de douche in de grond bevestigen. De tuindouche heeft een flexibele doucheslang voor nog meer gemak. De tuindouche is voorzien van een aluminium zonnecollector en daarmee kan het water opgewarmd worden zonder elektriciteit of gas. Het warme water wordt opgeslagen in het reservoir dat een inhoud van 35 liter heeft. Het water kan tot 45 graden verwarmd worden en is te regelen met een mengkraan. De Solar buitendouche heeft een hoogte van 220 cm, vanaf de grond tot aan de buitendouchekop.

Pluspunten

Buitendouche op zonne-energie
Hoogte van maar liefst 220 cm
Flexibele doucheslang

Minpunten

Water wordt tot 45 graden verwarmd
Niet voorzien van laaghangend kraantje

Je kunt deze regendouche bij de volgende webshops bestellen

2. Ways Living Luxe Tuindouche

Ways Living Luxe Tuindouche

De Ways Living luxe tuindouche is gemaakt van hardhout. Het kenmerk van hardhout is de duurzaamheid en weerbestendigheid. De douche is prima in staat om zon, regen en vorst te weerstaan.

De buitendouche is voorzien van een draaibare douchekop en een instelbaar waterdrukniveau, voor nog meer comfort en gemak. De hoogte van de douche is 198 cm, vanaf de grond tot aan de douchekop.

Pluspunten

Draaibare douchekop
Instelbaar waterdrukniveau

Minpunten

Hoogte van slechts 198 cm
Werkt niet op zonne-energie

Je kunt deze regendouche bij de volgende webshops bestellen

3. Sens Design zilveren tuindouche

Sens Design zilveren tuindouche

De Solar tuindouche van Sens Design is gemaakt van UV-bestendig kunststof en is voorzien van verchroomd beslag en een stabiele en stevige voet. Dit alles bij elkaar geeft de tuindouche een moderne uitstraling. Met behulp van zonne-energie wordt het water in de zwarte reservoir van 35 liter verwarmd tot maar liefst 60 graden. Deze manier van verwarmen is niet alleen milieuvriendelijk, het is ook nog eens goed voor de portemonnee. Met de mengkraan kun je het water op de gewenste temperatuur regelen.

Deze Sens Design buitendouche heeft een hoogte van maar liefst 215 cm, wat extra hoog is voor een buitendouche. De douche is voorzien van een verstelbare en extra grote regendouchekop voor nog meer comfort. Onderaan vind je een extra kraantje wat handig is te gebruiken voor het afspoelen van de voeten.

Pluspunten

Buitendouche op zonne-energie
Inclusief laaghangend kraantje
Voorzien van regendouchekop

Minpunten

Soms lastig in te stellen

Je kunt deze regendouche bij de volgende webshops bestellen

4. VidaXL Tuindouche Rotan

vidaXL Tuindouche Rotan

Een verfrissende douche in de openlucht; wie wil dat nu niet. De Poly Rotan tuindouche van VidaXL is gemaakt van materialen die bekend staan om hun weerbestendigheid en duurzaamheid. Ze weerstaan zonlicht, regen en vorst.

De douche is voorzien van een draaibare douchekop en een verstelbaar niveau van waterdruk en bieden daarmee nog meer comfort en gebruiksgemak. De hoogte vanaf de grond tot aan de buitendouchekop is 205 cm.

Pluspunten

Draaibare douchekop
Verstelbare waterdrukniveau

Minpunten

Werkt niet op zonne-energie

Je kunt deze regendouche bij de volgende webshops bestellen

5. Maison’s Buitendouche

Maison's Buitendouche

Maison’s zonnedouches gebruiken zonne-energie om het water te verwarmen. Een milieuvriendelijke, duurzame en goedkope oplossing. Het douche heeft een capaciteit van 28 liter. Dit modern design heeft een douchekop met regeneffect waardoor het een genot is om onder de douche te springen.

Wil je alleen je voeten schoonmaken? Dat kan met het laaghangende kraantje. De buitendouche is maar liefst in 5 kleuren verkrijgbaar; zwart, groen, paars, blauw en roze. Zo is er voor elke tuin wel een passende kleur te vinden. En de hoogte? Die is met zijn 216 cm ook voor de lange man geschikt.  

Pluspunten

Verkrijgbaar in 5 kleuren
Voorzien van regendouchekop
Water wordt verwarmd door middel van zonne-energie
Inclusief laaghangend kraantje
Hoogte van 216 cm

Minpunten

Capaciteit van 28 liter

Je kunt deze regendouche bij de volgende webshops bestellen

Informatie over buitendouches

Wil je een buitendouche kopen? Hieronder lees je een aantal punten waar je op moet letten voordat je een buitendouche aanschaft.

Wat zijn de voordelen van een buitendouche?

  • Wil je verfrissing tijdens een warme zomerdag? Een buitendouche is een relatief goedkoop alternatief voor een zwembad. Ook is het een ideale oplossing voor als je niet genoeg ruimte in je tuin hebt.
  • Als je wel een zwembad in de tuin hebt, dan kan de buitendouche nog steeds heel handig zijn. Voordat je het zwembad induikt kun je even onder de douche wennen aan het koude water. En als je klaar bent met zwemmen en je uit het koude zwembad stapt, dan kun je heerlijk opwarmen onder de douche. Ook kun je jezelf ontdoen van chloor.
  • Zijn je kinderen vies van het buitenspelen? Dan kun je ze eerst afspoelen onder de tuindouche.

Plaatsing van de buitendouche en afvoer

Wanneer je buiten gaat douchen dan wil je natuurlijk niet dat het water bijvoorbeeld naar de achterdeur loopt. Let bij het plaatsen van een buitendouche goed op de afwatering. Wat je kunt doen is rondom je douche bijvoorbeeld kiezels op een zachte ondergrond plaatsen zodat er meer water de grond in kan trekken.

Andere factoren waar je over na moet denken is bijvoorbeeld privacy. Je kunt de douche achter bijvoorbeeld een schutting of heg plaatsen, zodat je minder goed zichtbaar bent voor je buren. Maar andersom, de buren willen ook geen last hebben van jou gespetter.

Materiaal

Een ander aandachtspunt; let op het materiaal waar de douche van gemaakt is. Een buitendouche moet bestand zijn tegen uiteenlopende weersomstandigheden; van felle zon tot flinke vorst, van regen tot sneeuw.

De maximale hoogte van de tuindouche

Niet alle buitendouches zijn even hoog. Als er lange personen in jouw huishouden zijn, dan is het van belang om rekening te houden met de maximale hoogte van de douche. Ook zijn er een aantal douches verkrijgbaar die in hoogte verstelbaar zijn, ideaal voor gezinnen waarbij het lengteverschil nog groot is tussen de ouders en de kinderen.

Buitendouches op zonne-energie

Geef je de voorkeur aan heerlijk warm water als je onder de douche staat? Dan kun je het beste voor een buitendouche op zonne-energie kiezen. Op zonnige dagen wordt de opslagtank binnen enkele uren verwarmd tot soms maar liefst 60 graden. Met de mengkraan kun je het water op de gewenste temperatuur brengen. Zo’n douche is bijvoorbeeld ook ideaal om te gebruiken op de camping. Deze oplossing is duurzaam, milieuvriendelijk en goed voor de portemonnee.

Buitendouche beste

De populairste merken buitendouches

Een standaard buitendouche is er gewoonweg niet. Elke fabrikant heeft zo zijn eigen look. De een kiest voor luxe en comfort, de andere fabrikant kiest voor trendy en kleurrijk. Een buitendouche is dan ook verkrijgbaar in verschillende designs. Wil je een buitendouche kopen, dan is wat je kiest geheel afhankelijk van jouw stijl en voorkeur. Bekende merken zijn PoolPlaza, G.F. Garden of Sens Design. Maar ook Gardena, het bekende en vooraanstaande merk in tuingereedschap, heeft prachtige buitendouches in het assortiment, bijvoorbeeld de Gardena buitendouche solo.

Belangrijke tip

Vermijd het gebruik van shampoo of zeep als je gaat douchen in de tuin. Zeep en shampoo vervuilt de bodem en dat kan makkelijk voorkomen worden door dit buiten niet te gebruiken. 

Related Posts