Home Gereedschap Beste veiligheidshelm van 2021

Beste veiligheidshelm van 2021

Door bouwsuper
Beste veiligheidshelm

Veiligheid  is een zeer belangrijk onderwerp op de werkplek, met name in de bouw. Hoe beter de werknemers beschermd zijn hoe kleiner de kans op ernstige verwondingen. Met name het hoofd is een zeer vitaal onderdeel dat bescherming nodig heeft. Het dragen van een veiligheidshelm kan levens redden en het risico op hersenletsel verminderen, mits een veiligheidshelm op de juiste manier wordt gedragen. In dit artikel laten wij jou de 10 beste veiligheidshelmen zien en vertellen wij je waar je op moet letten bij de aanschaf van een veiligheidshelm.

Top 10 beste veiligheidshelmen van 2021

Wil je een goede veiligheidshelm kopen? Als het gaat om veiligheid is alleen het beste goed genoeg en speelt geld een minder belangrijke rol. Wij zijn voor jou op zoek gegaan naar de 10 beste veiligheidshelmen van dit moment. Daarbij hebben we op diverse belangrijke specificaties gelet, maar ook op het draagcomfort. Hieronder lees je welke 10 bouwhelmen het beste uit de test zijn gekomen.

Top 5 beste veiligheidshelmen uitgelicht

De eerste 5 veiligheidshelmen uit deze top 10 willen we eens nader bekijken. We geven bij elk product een korte productomschrijving waarin we de belangrijkste kenmerken uiteenzetten. Daarbij noemen we ook een aantal voordelen en nadelen van elke helm zodat jij een bouwhelm kan kiezen die het beste bij jou past.

1. Cerva Alpinworker Lichte veiligheidshelm met veiligheidsbril – rood

Cerva Alpinworker Lichte veiligheidshelm met veiligheidsbril - rood

De Cerva Alpinworker is een zeer lichte veiligheidshelm en is voorzien van een geïntegreerde, comfortabele veiligheidsbril. Het is één van de lichtste veiligheidshelmen die op de markt verkrijgbaar is, maar wel een uitermate veilige en comfortabele helm. De helm is eenvoudig in te stellen door middel van een draaiknop, waardoor hij persoonlijk is aan te passen. De helm is voorzien van de EN397 norm en de geïntegreerde bril van de EN166 norm. Daarbij is de helm voorzien van uitsparingen voor het monteren van een hoofdlamp.

Pluspunten

Inclusief kinband
Inclusief geïntegreerde veiligheidsbril
Verstelbaar
Licht van gewicht
Voorzien van korte klep en daardoor geschikt voor werken op hoogte

Minpunten

Valt in het duurdere segment

Je kunt deze veiligheidshelm bij de volgende webshops bestellen

2. Uvex veiligheidshelm airwing B-S-WR (9762-031) wit

Uvex veiligheidshelm airwing B-S-WR (9762-031) wit

De Uvex veiligheidshelm beschikt over een korte klep waardoor deze helm ideaal is voor werknemers die vaak klimmen, omhoog moeten kijken of een breed zichtveld nodig hebben. De helm is voorzien van een adaptersysteem voor Uvex vizieren en gehoorkappen. Het binnenwerk is verstelbaar middels een draaiknop waardoor de bouwhelm afgesteld kan worden op de persoonlijke wensen.

Ook de ventilatieopeningen zijn aan de voorkant en achterkant regelbaar en afsluitbaar. De zweetband is makkelijk te vervangen wanneer deze versleten is.

Pluspunten

Zweetband makkelijk te vervangen
Regelbare en afsluitbare ventilatieopeningen
Voorzien van korte klep
Beschikt over een adaptersysteem voor Uvex vizieren en gehoorkappen
Verstelbaar

Minpunten

Alleen te combineren met Uvex vizieren en gehoorkappen

Je kunt deze veiligheidshelm bij de volgende webshops bestellen

3. Alpinworker veiligheidshelm wit met bril

Alpinworker veiligheidshelm wit met bril

De veiligheidshelm van Alpinworker is één van de lichtste helmen die op de markt verkrijgbaar is en is zeer geschikt voor het werken op hoogte vanwege de korte klep. De helm is voorzien van ventilatiegaten wat voor een maximaal comfort zorgt en is uitgerust met speciale adapters voor het monteren van een hoofdlamp.

Een extraatje is dat deze helm voorzien is van een geïntegreerde, comfortabele veiligheidsbril. Doormiddel van de draaiknop is de helm makkelijk in grootte aan te passen. De helm voldoet aan de EN 166 norm.

Pluspunten

Speciale adapters voor hoofdlamp
Korte klep, geschikt voor werkzaamheden op hoogte
Voorzien van ventilatiegaten
Geïntegreerde veiligheidsbril
Verstelbaar

Minpunten

Wit is een minder opvallende kleur

Je kunt deze veiligheidshelm bij de volgende webshops bestellen

4. OEG Bosbouwhelm met gezichts- en gehoorbescherming

OEG Bosbouwhelm met gezichts- en gehoorbescherming

Deze OEG veiligheidshelm is speciaal geschikt voor bosbouw en tuinieren. De helm is uitgerust met gehoor- en gezichtsbescherming. De gehoorbescherming is ergonomisch gevormd. Ondanks de gezichtsbescherming houd je wel volledig zicht op je activiteiten.

De pasvorm is traploos instelbaar dankzij de ingebouwde draaislot.

Pluspunten

Traploos verstelbaar
Opklapbaar vizier
Inclusief gehoor- en gezichtsbescherming

Minpunten

Niet geschikt voor bouwwerkzaamheden

Je kunt deze veiligheidshelm bij de volgende webshops bestellen

bol.com Bol.com
Niet op voorraad
Bekijken

5. Portwest Veiligheidshelm Transparant Smoke – PV60

Portwest Veiligheidshelm Transparant Smoke - PV60

De Peak View helm van Portwest is een exclusief gepatenteerd ontwerp. De doorzichtige schelp zorgt ervoor dat de drager van de helm naar boven kan kijken zonder dat het zijn zicht beperkt vanwege de helm. De helm is gemaakt van extra lichtgewicht polycarbonaat en beschermt tegen UV-straling.

Verder is de veiligheidshelm voorzien van een 6-punts binnenwerk, verstelbaar met een draaiknop en van ventilatiegaten voor extra luchtstroom.

Pluspunten

Doorzichtige klep
Gepatenteerd model
Extra sterk en ultralichtgewicht
Verstelbaar

Minpunten

Niet opvallend qua kleur

Je kunt deze veiligheidshelm bij de volgende webshops bestellen

Informatie over veiligheidshelmen

Een voorwerp dat valt, een laaghangende balk die je over het hoofd ziet, chemicaliën die in het rond spatten, het zijn slechts enkele voorbeeld van situaties waarbij het van belang is om een veiligheidshelm te dragen. Een veiligheidshelm biedt bescherming waardoor je minder risico loopt om gewond te raken aan je hoofd. Er zijn dan ook plekken, bijvoorbeeld op een bouwplaats, waar het verplicht is om een bouwhelm te dragen. Als je een bouwhelm koopt, dat is het van belang om op een aantal dingen te letten. Wij zetten ze voor je op een rijtje.

Tegen welke risico’s moet een veiligheidshelm bescherming bieden?

Is een standaard bouwhelm voldoende? Of vraagt de werkomgeving nog om specifieke eisen? Zo kan een bouwhelm voorzien zijn van een elektrische isolering of bijvoorbeeld van extra stevigheid wanneer een werkomgeving grotere risico’s met zich meebrengt. Als je op zoek gaat naar een veiligheidshelm dan is het eerst goed om te bepalen waar en wanneer je de helm gaat dragen en of er nog specifieke eisen aan verbonden zijn.

Extra bescherming

Dien je tijdens je werkzaamheden nog extra beschermingsmiddelen te dragen zoals oorkappen, gezichtsbescherming en/of oogbescherming, dan is het van belang om hier rekening mee te houden als je een veiligheidshelm gaat aanschaffen. Er zijn helmen die een ingebouwde veiligheidsbril of oorbeschermers hebben, maar als deze er niet standaard bij zitten dan is het van belang om te kijken of de helm ook makkelijk te combineren is met andere beschermingsmiddelen.

Verstelbaar

De meeste helmen zijn verstelbaar en zijn makkelijk aan te passen aan de grootte van je hoofd. Is dit niet het geval? Let er dan op dat je een goed passende helm aanschaft.

Kinband

Het is wellicht even wennen, een bandje onder je kind. Toch kan het verstandig zijn om een helm te kiezen die voorzien is van een kinband. Een kinband zorgt ervoor dat de helm niet van het hoofd valt tijdens je werkzaamheden, maar ook dat de helm tijdens bijvoorbeeld een val ook daadwerkelijk op je hoofd blijft zitten.

Ventilatiegaten

De ventilatiegaten in een helm bieden verkoeling tijdens warme dagen. Tijdens regen kan het juist weer onhandig zijn. Tijdens sommige werkzaamheden is het niet toegestaan om een helm te dragen die voorzien zijn van ventilatiegaten. Er zijn helmen verkrijgbaar die voorzien zijn van ventilatiegaten, er zijn helmen die niet voorzien zijn van ventilatiegaten, maar er zijn ook helmen verkrijgbaar waarbij de ventilatiegaten instelbaar zijn, die open en dicht kunnen worden gezet.  

Normering

Wil je een helm die voldoet aan de Europese norm voor de veiligheid? Let er dan op dat de helm in bezit is van een normering die aangeeft dat de helm voldoet aan de veiligheidseisen.

Veiligheidshelm beste

De meest populaire merken veiligheidshelmen

Ben je op zoek naar een stoere bouwhelm, een bouwhelm met vizier of juist zonder vizier? Of ben je op zoek naar een veiligheidshelm met oorkappen? Het is er allemaal. Ga eerst voor jezelf na wat je precies nodig hebt in een veiligheidshelm voordat je overgaat tot aankoop. Als je op zoek gaat naar een bouwhelm dan wil je natuurlijk wel dat deze veilig is en betrouwbaar is. Dan kom je uit bij een aantal populaire merken die hoe dan ook kwaliteit leveren. Denk dan bijvoorbeeld aan een 3m veiligheidshelm, een Cerva bouwhelm of de Uvex veiligheidshelm. Maar de andere merken die genoemd zijn in onze top 10 zijn ook beslist het overwegen waard omdat ze sowieso goede kwaliteit bieden.

Hoe is deze lijst tot stand gekomen?

Hoeveel is jouw veiligheid of die van je personeel je waard? Als het gaat om veiligheid en mensenlevens, dan mag het toch best wel wat kosten. Gelukkig is het niet zo dat een veiligheidshelm een grote kostenpost is, maar het is wel van belang dat je echt een goede helm koopt die past bij jouw werkzaamheden. Wij hebben een groot aantal bouwhelmen met elkaar vergeleken en daarbij vooral gelet op kwaliteit en veiligheid. Ook hebben we op een aantal specificaties gelet, zoals verstelbaarheid, kinbad, enzovoorts. Tevens zijn we ook naar Bol.com en andere webwinkels gegaan om daar de reviews van de gebruikers door te nemen. En zo hebben we een grote hoeveelheid helmen teruggebracht naar 10 veiligheidshelmen die wij van de allerbeste kwaliteit vinden. Je leest ze in onze top 10 bouwhelmen van 2021.

Tips

Lees voordat je een helm gaat dragen eerst de bijgeleverde instructies en draag de helm zoals aangegeven in deze instructies. Alleen dan biedt de veiligheidshelm optimale bescherming. Zit een helm te los, dan kan deze tijdens bijvoorbeeld een val afglijden, met alle gevolgen van dien. Gesp ook altijd de veiligheidsriempjes vast.

Accessoires en toebehoren

Voor veel industriële helmen zijn er extra accessoires verkrijgbaar. Denk dan bijvoorbeeld aan gehoorbescherming, een vizier voor gezichtsbescherming, reflecterende stickers, hoofdlampen, hoofdbanden als vervanging of beschermhoezen voor de helm.

Beste veiligheidshelm kopen? Tot slot!

Wil je de beste veiligheidshelm kopen? Wij hopen dat wij je met dit artikel een heel eind op weg hebben geholpen en je hebben kunnen inspireren met onze informatie over bouwhelmen. Wij wensen je succes met je aankoop en veel veilige klus- en/of bouwuren gewenst.

Related Posts