Home Gereedschap Beste handcirkelzaag van 2021

Beste handcirkelzaag van 2021

Door bouwsuper
Beste handcirkelzaag

Een cirkelzaag; de beginnende klusser zou zeggen dat je er prachtige cirkels mee kunt zagen. Maar niets is minder waar. Met een handcirkelzaag kun je juist zeer strakke rechte lijnen zagen.

Als je op zoek bent naar een handcirkelzaag dan merk je al snel dat het aanbod groot is. In dit artikel leggen we uit waar je op moet letten bij de aanschaf van een handcirkelzaag en wat de belangrijkste eigenschappen zijn. Daarnaast vind je een lijst van 10 beste handcirkelzagen die wat ons betreft het beste uit de test zijn gekomen.

Top 10 beste handcirkelzaag van 2021

Onderaan het artikel beschrijven we een aantal punten waar je op moet letten bij de aanschaf van een goede handcirkelzaag. Maar dan nog kan het lastig zijn om het juiste exemplaar te kiezen. Om het voor jou nog net even wat makkelijker te maken, hebben wij een top 10 van beste handcirkelzagen samengesteld.

Handcirkelzagen vergelijken

Top 5 beste handcirkelzaag uitgelicht

De handcirkelzagen die op nummer 1 tot 5 staan lichten we verder uit in een uitgebreide productomschrijving, met specificaties en de voordelen en nadelen van het apparaat.

1. Makita HS7101J1 Handcirkelzaag

Makita HS7101J1 Handcirkelzaag

Als het gaat om goed en kwalitatief gereedschap met een lange levensduur, dan ben je bij Makita aan het juiste adres. De Makita HS7101J1 is dan ook een aanrader om in huis te halen als je op zoek bent naar een handcirkelzaag. Deze zaag kent een aantal bijzondere en fijne eigenschappen. Zo heeft de zaag een ergonomisch ontwerp met gedempte grip elementen, verstelbare snijdiepte, een kantelfunctie tot 50 graden en een snelsluitende beschermkap. De handcirkelzaag wordt geleverd met één zaagblad van 190 mm. De Makita handcirkelzaag behoort wel tot het duurdere segment.

Specificaties

Vermogen: 1400 W
Toerental: 5500 per minuut
Gewicht: 4,0 kg
Zaagblad diameter: 190 mm

Pluspunten

Stil en krachtig
Stofafzuiging
Licht in gewicht
Luxe apparaat, zeer geschikt voor de professionele gebruiker of fanatieke doe-het-zelver

Minpunten

Wordt geleverd met 1 zaagblad met 12 tanden
Hoge aanschafprijs
Niet als invalzaag te gebruiken

Je kunt deze handcirkelzaag bij de volgende webshops bestellen

2. Brüder Mannesmann Handcirkelzaag W 12795 met laser

Brüder Mannesmann Handcirkelzaag met laser

De elektrische handcirkelzaag van Brüder Mannesmann is een praktisch gereedschap voor het zagen van hout. De cirkelzaag wordt geleverd met 2 zaagbladen, één met 24 tanden en één met 60 tanden. De zaagdiepte is instelbaar tot 63 mm bij 90° en 28 mm bij 45°. De zaag is verder voorzien van een parallelgeleider en een aansluiting voor stofafzuiging. De handcirkelzaag wordt wel geleverd met 2 zaagbladen, één met 24 tanden, de ander met maar liefst 60 tanden.

Specificaties:

Vermogen: 1200 W
Toerental: 4500 per minuut
Gewicht: 5 kg
Zaagblad diameter: 185 mm

Pluspunten

Lage aanschafprijs
Voorzien van laser
Geleverd met 2 zaagbladen met 24 en 60 tanden

Minpunten

Wat minder krachtig

Je kunt deze handcirkelzaag bij de volgende webshops bestellen

3. Holzmann HKS210L

Holzmann HKS210L

De Holzmann HKS210L kan met precisie hout bewerken. De handcirkelzaag heeft een laser gesneden werking. De zaag is met 1800 W een zeer krachtig apparaat. De zaag wordt geleverd met bijbehorende koffer. De lengte van het snoer is slechts 2 meter, het zal dus zeker wel eens voorkomen dat je een verlengsnoer nodig hebt.

Specificaties:

Vermogen: 1800 W
Toerental: 4000 per minuut
Gewicht: 5,3 kg
Zaagblad diameter: 210 mm

Pluspunten

Wordt geleverd in koffer
Zeer krachtig apparaat

Minpunten

Wat zwaarder in gewicht
Kabellengte van 2 meter

Je kunt deze handcirkelzaag bij de volgende webshops bestellen

4. Powerplus POWC2030

Powerplus POWC2030

De PowerPlus POWC2030 is een prima instapmodel om de basis klussen mee uit te voeren. De zaagmachine is zeer vriendelijk geprijsd, maar beschikt wel over een aantal fijne functies. De zaagdiepte is maximaal 62,5 cm, maar verstek zagen behoort ook tot de mogelijkheden. Het apparaat is voorzien van een zijgeleider, een handgreep met softgrip en de mogelijkheid tot stofafzuiging. Er wordt slechts 1 zaagblad meegeleverd.

Specificaties

Vermogen: 1200 W
Toerental: 5800 per minuut
Gewicht: 4 kg
Zaagblad diameter: 185 mm

Pluspunten

Lage aanschafprijs
Licht van gewicht
Zeer geschikt voor de doe-het-zelver om een aantal basis klussen mee uit te voeren

Minpunten

Er wordt 1 zaagblad geleverd met 24 tanden
De fanatieke of de professionele klusser zal een geavanceerder exemplaar wensen

Je kunt deze handcirkelzaag bij de volgende webshops bestellen

5. Trotec PCSS 10-1400 Handcirkelzaag

TROTEC PCSS 10-1400 Handcirkelzaag

Een klassieke handcirkelzaag bij uitstek. Ondanks de lage aanschafprijs heeft deze zaag wel een aantal fijne functies. De combinatie van een krachtige motor, elektronisch geregelde softstart, variabele toerentalregeling en de grote zaagdiepte zorgen voor nauwkeurige snijresultaten en kan het allerlei verschillende materialen aan. De geïntegreerde lasergeleiding kan worden ingeschakeld voor een exacte indicatie van de snijlijn. Voor de veiligheid is deze cirkelzaag voorzien van een veiligheidsschakelaar tegen onbedoeld inschakelen.

Specificaties

Vermogen: 1400 Watt
Gewicht: 5 kg
Zaagblad diameter: 190 mm

Pluspunten

Veiligheidsschakelaar
Fijne prijskwaliteitverhouding

Minpunten

Wordt geleverd met 1 zaagblad met 24 tanden
Iets zwaarder

Je kunt deze handcirkelzaag bij de volgende webshops bestellen

Informatie over handcirkelzagen

Wil je de beste handcirkelzaag aanschaffen? Dan is het belangrijk om op een aantal punten te letten. In dit artikel zetten we deze punten voor je op een rij.

Twee soorten cirkelzagen

Je kunt twee soorten cirkelzagen onderscheiden; de handcirkelzaag en de tafelcirkelzaag. Een handcirkelzaag heeft als voordeel dat deze lichter van gewicht is en daardoor zeer geschikt voor de wat makkelijkere klussen. Een tafelcirkelzaag zit vast aan een werkbank, maar heeft wel meer vermogen.

Accu of netstroom

Beiden hebben zo zijn voordelen en zijn nadelen. Een accu zul je met regelmaat op moeten laden en tijdens het opladen heb je niet de beschikking over de cirkelzaag. Tenzij je een tweede accu tot je beschikking hebt. Bij een cirkelzaag op netstroom heb je altijd een stopcontact in de buurt nodig. Als je dat niet hebt, of je bent veel op pad, dan is een zaag op accu wellicht weer een slimmere keuze.

Het vermogen

Als je een handcirkelzaag wilt kopen dan is het eerst van belang om te bepalen welk vermogen de zaag moet hebben. Hoe hoger het vermogen, hoe meer kracht de handcirkelzaag heeft. Hardere materialen hebben een hoger vermogen nodig om doorheen te komen. Als je hardere materialen wilt doorzagen, dan is ons advies om een cirkelzaag met minimaal een vermogen van 1200 W aan te schaffen. Het liefst nog wat hoger.

Als je kiest voor een handcirkelzaag op accu dan geldt het volgende; des te hoger het aantal Volt, des te langer de gebruiksduur en des te krachtiger de machine.

Kies je voor een cirkelzaag op accu dan geldt des te hoger het aantal volt, des te langer is de gebruiksduur en des te krachtiger is de machine. Niets is zo irritant om tijdens je klus kracht te verliezen omdat de accu leeg aan het raken is. Kies daarom voor een accu met een zo hoog mogelijke spanning.

Zaagdiepte

Bij aankoop van een handcirkelzaag is het ook verstandig om naar de maximale zaagdiepte te kijken. Wil je dikke balken doorzagen? Dan heb je een machine met een diepere maximale zaagdiepte nodig. Wil je alleen maar dunne planken zagen, of bijvoorbeeld laminaat? Dan kun je ook genoegen nemen met een apparaat met een mindere zaagdiepte.

Zaagblad

Hoe meer tanden een zaagblad heeft, hoe fijner het resultaat. Het resultaat wordt ruw en onafgewerkt als je een zaagblad met 12 tanden gebruikt. Hoe meer tanden een zaagblad heeft, hoe duurder deze is.

Blaasfunctie

Wil je voorkomen dat je hele werkplaats onder het stof zit? Dan is er een mogelijkheid om een handcirkelzaag met aansluiting voor een bouwstofzuiger aan te schaffen. Zo blijft ook het zicht op de zaagsnede een stuk beter. Sommige handcirkelzagen zijn uitgerust met een blaasfunctie, dat zorgt ervoor dat het stof continu wordt weggeblazen.

Verstek zagen

Met een cirkelzaag kun je ook verstek zagen. Voordat je een cirkelzaag aanschaft, is het van belang om voor jezelf na te gaan op je veel gebruik zult maken van deze functie en tot hoeveel graden en hoe diep je dit zou willen doen.

Handcirkelzaag beste

De populairste merken handcirkelzagen

Merken als Makita, Bosch, Einhell, PowerPlus, DeWalt, Hitachi, Metabo en Black & Decker zijn specialisten op het gebied van gereedschap. Ook voor een handcirkelzaag zit je bij één van deze merken goed.

Hoe is deze lijst tot stand gekomen?

Deze lijst met 10 beste handcirkelzagen is tot stand gekomen door ervaringen van gebruikers met elkaar te vergelijken. Als deze ervaringen hebben we op een rij gezet. Ook hebben we gekeken naar de functies van de handcirkelzaag. De 10 zagen met de beste gebruikerservaringen en die een zeer goede prijskwaliteitsverhouding hebben, hebben we voor jou op een rij gezet.

Aanvullende producten en toebehoren

Naast veiligheidsmiddelen zoals gehoorbescherming, een veiligheidsbril, stofmaster en handschoenen zijn er ook extra hulpmiddelen aan te schaffen die het gebruik van een cirkelzaag makkelijker, comfortabeler en veiliger maakt.

Een zaaggeleider helpt je met de korte stukken. Een lange geleiderail helpt je met het recht afzagen van langere stukken. Volg je de geleiderail, dan kun je in principe niet scheef zagen. Ook een laser kan heel handig zijn. Een laser wordt op het voorste gedeelte van de zaag gemonteerd en geeft de zaaglijm van het nog te zagen materiaal weer.

Extra zaagbladen zijn natuurlijk ook los aan te schaffen.

Tot slot

Als je op zoek gaat naar een cirkelzaag, dan moet je op veel dingen letten. Je moet letten op het vermogen, de zaagdiepte of de mogelijkheid tot verstek zagen. We hebben de punten bij ‘informatie’ voor je op een rij gezet. Hopelijk hebben wij jou met dit artikel geholpen bij het maken van een uiteindelijke keuze. Als je budget beperkt is of gaat de machine niet zo vaak gebruiken, dan is de PowerPlus een zeer goede aanschaf. Of ga jij juist jezelf verwennen met een luxe en duurder model?

Veel succes met de keuze en veel fijne klusuurtjes gewenst!


Related Posts