Home Gereedschap Beste schrobmachine van 2021

Beste schrobmachine van 2021

Door bouwsuper

Een schrobmachine wordt over het algemeen gebruikt voor het schoonmaken van grote vloeroppervlakken. Denk bijvoorbeeld eens aan de vloer in een supermarkt of grote bedrijfskantine. Het gebruik van een schrobschuurmachine gaat immers sneller dan de vloer met de hand dweilen. Een ander voordeel van een schrobmachine is dat het apparaat het vieze water direct weer opzuigt waardoor de vloer na het schoonmaken ook meteen weer vrijwel droog is. Als je op zoek bent naar de beste schrobzuigmachine voor het beste resultaat, dan is het van belang om met een aantal belangrijke punten rekening te houden. Op die manier kun de machine kiezen die het beste bij jouw situatie past. In dit artikel vertellen wij je niet alleen wat deze belangrijke punten zijn, maar noemen we ook een top 10 van beste schrobmachines van 2021.

Top 10 beste schrobmachines van 2021

Ben je op zoek naar een schrobmachine voor het schoonmaken van de vloer in jouw winkel, bedrijfspand of andere grote ruimte? Onze experts hebben tientallen machines met elkaar vergeleken. Ook hebben zij gelet op de gebruikerservaringen die je kunt lezen bij de producten op bijvoorbeeld bol.com of Coolblue.nl. De 10 schrobmachines die daarbij als beste uit de bus zijn gekomen kun je hieronder lezen in onze top 10 beste schrobmachines van 2021.

Top 5 beste schrobzuigmachines uitgelicht

Bovenstaand zie je de 10 beste schrobzuigmachines van 2021. De eerste 5 uit deze lijst gaan we nader bekijken. Dit doen we door bij elk product een korte productomschrijving te geven, maar ook daar een aantal specificaties met elkaar te vergelijken. Ook noemen we bij elk product een aantal voordelen en nadelen.

1. Kärcher FP 303 – Boenmachine

Kärcher FP 303 - Boenmachine

Kärcher biedt de beste schoonmaakoplossingen die ervoor zorgen dat je tijd over houdt voor leuke dingen in het leven. Of het nu in of rondom het huis is, of op je werk, dankzij de innovatieve producten van Kärcher is geen schoonmaakklus te zwaar. Afhankelijk van jouw eisen is er altijd wel een apparaat te vinden die bij jouw past.

Of het nu een alleskunner is, een compact instapmodel voor thuisgebruik of een robuust exemplaar voor op jouw werk; Kärcher heeft het. Zo is deze FP 303 een gebruiksvriendelijke boenmachine die elk type harde vloer kan schoonmaken; laminaat, parket, PVC en linoleum. Deze Kärcher schrobmachine is voorzien van een polijstfunctie en zuigfunctie en wordt compleet geleverd.  

Pluspunten

Geschikt voor alle harde type vloeren
Voorzien van polijst- en zuigfunctie
Wordt compleet geleverd

Minpunten

Té licht van gewicht waardoor minder druk op de vloer

Je kunt deze schrobmachine bij de volgende webshops bestellen

2. Nilfisk SC100 Schrobmachine

Nilfisk SC100 Schrobmachine

Ook Nilfisk is een vooraanstaand merk als het gaat om reinigingsmachines. De Nilfisk SC100 is een compacte schrobzuigmachine voor het reinigen van kleinere ruimtes. Met de Nilfisk schrobmachien kun je zowel vooruit als achteruit werken omdat de zuigmonden zowel voor als achter de borstels zijn geplaatst. Schrobben en drogen gaan tegelijkertijd zodat je de looproute direct weer belopen kan worden en daarmee uitglijden beperkt wordt.

Deze boenmachine is voorzien van een ergonomische duwbeugel voor het gebruik met twee handen, maar ook met één hand goed te gebruiken. Met slechts 12 kg is dit apparaat licht van gewicht en makkelijk te verplaatsen.

Pluspunten

Schrobben en drogen in één arbeidsgang
Twee doseerinstellingen van de waterhoeveelheid
Indicatie indien de watertank leeg is
Ergonomische duwbeugel voor het gebruik met twee handen of met één hand
Licht gewicht, slechts 12 kg, waardoor gemakkelijk te verplaatsen

Minpunten

Maakt veel lawaai

Je kunt deze schrobmachine bij de volgende webshops bestellen

3. Sprintus EM 17 Evo Lowspeed Schrobmachine

Sprintus EM 17 Evo Lowspeed Schrobmachine

De Sprintus schrobmachine is geschikt voor een intensieve reiniging van alle vloerbedekkingen en lichte polijstwerkzaamheden. De EM 17 EVO heeft een robuuste versnellingsbak, perfect voor zwaar en dagelijks gebruik.

De watertank heeft een capaciteit van 10 liter en zorgt voor comfortabel en snel werken. Dankzij de grote en rubberen wielen laat de machine geen sporen achter, ook niet op gevoelige oppervlakken.

Pluspunten

Geschikt voor alle type vloeren
Geïntegreerde watertank van 10 liter
Grote, rubberen transportwielen, laat geen sporen achter

Minpunten

Zwaar

Je kunt deze schrobmachine bij de volgende webshops bestellen

4. Fimap Genie XS Schrobzuigmachine

Fimap Genie XS Schrobzuigmachine

De schrobzuigmachine van Fimap is de eerste schrobmachine die op batterij wordt aangedreven en in de kleinste ruimtes ingezet kan worden. De Li-ion batterij heeft voldoende capaciteit om tot 60 minuten op één batterijlading te kunnen werken. Een extra batterij maakt het mogelijk om langer te werk te gaan door tussendoor de batterij te wisselen. Zo ben je altijd verzekerd van een volle batterij en kun je de machine gebruiken wanneer je deze nodig hebt. De schrobzuigmachine is voorzien van een parabolische zuigmond en volgt de 28 cm grote borstel in elke bocht.

Ook is het met dit apparaat mogelijk om achteruit de vloer perfect drogend te krijgen. De Fimap Genie is voorzien van een ergonomische handgreep die in hoogte verstelbaar is. Tevens is deze machine voorzien van een eco-knop waarmee je met één simpele druk op de knop het geluidsniveau, maar ook het water- en energieverbruik kunt reduceren. Het lichtgewicht apparaat is eenvoudig op te tillen aan de handgreep die opgeklapt kan worden.

Pluspunten

Batterij, dus geen last van snoer
Ook achteruit te gebruiken
Handgreep in hoogte verstelbaar
Voorzien van ecoknop
Lichtgewicht

Minpunten

Hoge aanschafprijs

Je kunt deze schrobmachine bij de volgende webshops bestellen

5. Hoover F38PQ Boenmachine

Hoover F38PQ Boenmachine

De Hoover boenmachine is een klassieke machine met een vermogen van maar liefst 800 W. Het helpt je om harde vloeren weer te laten blinken en als nieuw te laten lijken. Dit model is speciaal gemaakt voor het reinigen van parketvloeren. Deze schrobmachine is voorzien van een geïntegreerde zuigfunctie en een stoffen stofzak.

De machine wordt geleverd met 3 specifieke borstels, één voor parket, één voor wax en één voor marmer. De rubberen bumper zorgt ervoor dat je je meubels niet zal beschadigen tijdens het schrobben.

Pluspunten

Voorzien van geïntegreerde zuigfunctie
Inclusief stofzak
Wordt geleverd met 3 verschillende borstel
Ook te gebruiken als polijstmachine
Lichtgewicht

Minpunten

Speciaal ontworpen voor parketvloeren, maar desalniettemin ook geschikt voor andere harde vloeren
Minder geschikt voor langere mensen

Je kunt deze schrobmachine bij de volgende webshops bestellen

Informatie over schrobmachines

Ben je op zoek naar de beste schobmachine? Kijk dan eerst naar een aantal belangrijke factoren voordat je over gaat tot de aanschaf van dit apparaat. Op die manier ben je ervan verzekerd dat je dé machine koopt die het beste bij jouw situatie past.

Type vloer

Niet alle schrobmachines zijn geschikt voor elk type vloer. Als je een boenmachine wilt aanschaffen dan is het van belang om eerst te kijken voor welk type vloer(en) je de machine wilt gebruiken. Vervolgens zoek je een exemplaar dat ook geschikt is voor dat type vloer.

Capaciteit

Hoeveel vloeroppervlak wil je boenen met je nieuwe schrobzuigmachine? Hoeveel tijd mag het kosten om de dweilklus te klaren? Bepaal eerst het aantal vierkante meters je per keer met je machine wilt boenen. Hoe groter de machine, hoe hoger de capaciteit. Kijk bij aanschaf naar de tankinhoud voor zowel het vuile water als het schone water, maar ook hoelang je de machine kunt gebruiken op één accu.

Accu of snoer

Wil je een schrobmachine die werkt op accu of wil je er een met snoer? Het voordeel van een snoer is dat de machine nooit leeg raakt en je deze dus altijd kunt gebruiken. Het nadeel is dat er een snoer in de weg kan zitten tijdens je werkzaamheden of dat deze te kort is. Kies je voor een exemplaar met accu, dan heb je geen last meer van een snoer, maar je dient wel over een volle accu te beschikken om het apparaat te kunnen gebruiken.

Afmetingen

Het is ook verstandig om op de afmetingen te letten. Je wilt het apparaat wel gebruiken op de plekken waar het nodig is en niet gehinderd worden door een beperkte doorgaan. Dus meet alle doorgangen op en stem daar de grootte van het apparaat op af. Natuurlijk moet het apparaat ook door de deur kunnen. Of in de lift.

Functies

Voordat je een schrobmachine aanschaft is het eerst van belang om te bepalen wat je er precies mee wilt doen. Er zijn machines die in staat zijn om te zuigen, dweilen, polijsten en schuren. Als jij weet wat het apparaat allemaal moet kunnen, dan kun jij daar een passend exemplaar bij zoeken.

Populaire merken schrobzuigmachines

Er zijn een groot aantal merken boenmachines verkrijgbaar. Zo heb je schrobmachines van bekende merken als Hoover, Makita, Kärcher en Fiber, maar ook een aantal wat onbekendere merken kunnen uitstekende kwaliteit leveren. Een schrobmachine is niet goedkoop, daarom is het aan te raden om een machine te kiezen van een merk met een goede reputatie. Ga ook altijd op internet op zoek naar de ervaringen die gebruikers achterlaten op websites als bol.com of Coolblue.nl

Hoe is deze lijst tot stand gekomen

En dat hebben wij ook gedaan. Bij het samenstellen van onze top 10 hebben onze experts ook gekeken naar al die beoordelingen van de gebruikers zelf op websites als Bol.com, Coolblue.nl en andere bekende en minder bekende webwinkels waar schrobmachines verkrijgbaar zijn. Zij zijn immers de echte experts omdat ze vrijwel dagelijks gebruik maken van het apparaat en kennen de machine door en door. Onze experts hebben daarbij ook nog gelet op een aantal andere belangrijke specificaties en functies. Denk dan bijvoorbeeld aan het gewicht, het formaat, de prijskwaliteitverhouding, de extra functies, de mogelijkheden van het apparaat en met welke accessoires de machine geleverd wordt. De 10 schrobmachines met het beste resultaat zijn in onze top 10 beste schrobmachines van 2021 terechtgekomen.

Accessoires en toebehoren

Heb je gekozen voor een schrobmachine op accu? Dan is het verstandig om daar meteen een extra accu bij aan te schaffen. Zorg ervoor dat er altijd één accu is die volledig is opgeladen. Zo sta je nooit met machine in handen die je niet kunt gebruiken omdat de accu leeg is.

Een schrobmachine kopen? Tot slot!

We zijn alweer aan het einde gekomen van dit artikel. We hopen dat wij jou van voldoende informatie hebben voorzien en dat je daarmee kunt overgaan tot een aanschaf. Er zijn een aantal belangrijke factoren waar je rekening mee dient te houden. In de eerste plaats is dat het type vloer waar het apparaat voor geschikt moet zijn. Vervolgens kun je ook letten op de capaciteit, de functies en alle andere mogelijkheden en handigheden waar het apparaat over beschikt. En niet te vergeten je budget. En hoewel een schrobmachine best duur is, je zult het zeker terugverdienen. Niet alleen in tijdwinst, ook zal je vloer een stuk langer meegaan. Wij wensen jou succes bij het kiezen van de beste schrobmachine. 

Related Posts