Home Klustips Waar moet je op letten bij de verbouwing van je badkamer?

Waar moet je op letten bij de verbouwing van je badkamer?

Door bouwsuper
Waar moet je op letten bij de verbouwing van je badkamer?

Misschien wel de belangrijkste ruimte in je huis om in één keer goed te verbouwen: de badkamer. Voordat je kunt beginnen met de verbouwing moet je al aan ontzettend veel dingen denken. Bijvoorbeeld je wensen, waar de leidingen lopen en hoeveel ruimte je hebt. Allereerst willen we dus adviseren om een goed plan te maken. Ga eventueel in zee met professionals die je kunnen helpen het totaalplaatje te verwezenlijken. Wij hebben hier alvast wat tips voor je, zo kom je achteraf niet voor vervelende verassingen te staan en vermijd je bouwstress.

Hoeveel beweegruimte heb je nodig?

Laten we direct beginnen met de beweegruimte. Denk er bij het toilet aan dat je 50 centimeter ruimte aan de voorkant en 20 centimeter aan zijkanten nodig hebt. Bij je nieuwe wastafel moet je rekening houden met 55 cm ruimte aan de voorkant en 15 cm aan de zijkanten. Tenslotte hebben je douche en bad wat extra ruimte nodig, zo’n 70 cm aan de voorkant namelijk.

Ga hierbij dus ook na hoeveel ruimte je hebt en waar je die ruimte voor wilt gebruiken. Om een rustige sfeer te creëren, raden wij aan om je badkamer niet vol te proppen. Dat zorgt er namelijk voor dat je badkamer chaotisch oogt.

Zorg voor goed licht en genoeg ventilatie

Allereerst moet je ervoor zorgen dat de badkamerdeur en de deuren van aangrenzende kamers ver genoeg open kunnen. Om goed te ventileren is het slim om grote ramen te kiezen. Naast dat dit het best ventileert, zorgt het ook nog eens voor veel natuurlijk licht. Wat betreft de (sfeer)verlichting raden we je aan om voor lampen te gaan die je kunt dimmen. Zo kun je lekker ontspannen genieten van je nieuwe bad of douche.

Kies voor een logische indeling

Niet iedereen heeft ruimte over wanneer hij of zij een badkamerindeling maakt. Sterker nog, veel badkamers zijn vaak de kleinere ruimtes van het huis. Kies er daarom voor om je badkamer logisch in te richten. Zo kun je het bad, toilet of de douche het best in een hoek plaatsen. Door je hoeken te bedekken houd je meer ruimte over in het midden, dit zorgt ervoor dat je badkamer ruimtelijk oogt. Daarbij wordt het schoonmaken van de badkamer makkelijker wanneer je minder vervelende hoekjes hebt.

Doe het in één keer goed

Doe het in één keer goed

Het klinkt misschien te mooi om waar te zijn, maar het is ook mogelijk om in één keer te gaan voor een complete badkamer. Laat professionele ontwerpers weten wat jouw wensen zijn en zij gaan voor je aan de slag. In hun ontwerp kunnen ze overal rekening mee houden, zo doe je het echt in één keer goed.

Related Posts