Home RuimteTuin Tips voor het inrichten van het balkon

Tips voor het inrichten van het balkon

Door bouwsuper
Tips voor het inrichten van het balkon

Niet iedereen beschikt over een ruime tuin waar grote tuinmeubels in passen. Wanneer je toch beschikt over een fijn balkon met een prachtig uitzicht kan je dit nog steeds sfeervol en comfortabel inrichten. Tijdens de warme zomerperiode moet dit jouw plek worden om heerlijk uit te rusten en te relaxen. In deze blog lees je tips en inspiratie voor het inrichten van je balkon.

Een comfortabele zitplek

Je komt pas echt tot rust wanneer je comfortabel kunt zitten. Bij het kopen van een tuinmeubel moet je goed opletten op de hoeveelheid beschikbare ruimte die er is. Over het algemeen heeft een balkon minder ruimte. Hiervoor zijn tuinstoelen de perfecte oplossing. Deze nemen minder ruimte in dan een bank maar zijn wel erg comfortabel.

Tuinmeubilair is beschikbaar in verschillende materialen, vormen en kleuren. Dit maakt het mogelijk om de meubels af te stemmen op de stijl van de rest van het balkon. Wanneer je de hele omgeving in één stijl aanhoudt maak je er een mooi plaatje van.

Een plek voor jezelf

Een plek voor jezelf

Om volledig tot rust te komen heb je een moment voor jezelf nodig. Met een rieten balkonscherm scherm je het zicht van buiten af waardoor je privacy creëert. Deze bind je vast aan het balkonhek zodat hij niet omwaait wanneer het waait. Een andere mogelijkheid is om een gordijn aan het plafond op te hangen, indien je geen open balkon of dakterras hebt. Met een gordijn bedek je niet alleen het zicht maar ook extra goed de zon wanneer het allemaal te veel wordt voor je. Met een dubbele bedekking houd je het appartement lekker koel tijdens de warme zomerdagen.

Ten slotte is het ook mogelijk om een parasol te plaatsen. Hiermee dek je vooral het zicht van bovenaf en ook de zonnestralen. Vooral handig wanneer je een dakterras of appartement op een lagere verdieping hebt. Bij het kopen van een parasol moet je een stevige voet hebben omdat ze vatbaar zijn voor wind. Een zware voet voor de parasol is dus essentieel wanneer je hem op een balkon plaatst.

Naast comfort ook stijl toebrengen

De ideale balkon is niet alleen comfortabel maar ook stijl- en sfeervol. De basis van de uitstraling is de vloer. Een mooie vlonder met een bijpassende vloerkleed zorgt al voor een sfeervolle uitstraling. In combinatie met afgestemde tuinmeubilair en decoratie wordt het balkon een perfect plaatje.

Wanneer je de dag wil afsluiten met een hapje en een drankje wil je dit niet in het donker doen. Met sfeervolle verlichting zorg je ervoor dat je de hele avond gezellig op het balkon zit. Zorg er wel voor dat de lampjes waterdicht zijn om te voorkomen dat ze kapot kunnen gaan door regen. Kleed het balkon verder leuk aan met sierkussens, leuke vaasjes en beplanting om het de plek te maken waar jij je het lekkerst voelt.

Related Posts