Home Gereedschap Top 10 beste gereedschap merken

Top 10 beste gereedschap merken

Door bouwsuper
Beste gereedschapmerken

Om een klus goed te kunnen uitvoeren heb je goed gereedschap nodig. Als je in een bouwmarkt loopt, dan vind je daar gereedschap van veel verschillende merken in diverse prijsklassen. Ben je benieuwd wat nu beste merken zijn als het gaat om kwalitatief gereedschap voor een betaalbare prijs? In dit artikel lees je een top 10 van beste gereedschap merken die op de markt verkrijgbaar zijn.

Top 10: Dit zijn de beste gereedschapsmerken van 2020

Goed gereedschap is onmisbaar. Als je thuis aan de slag gaat met een doe-het-zelf-klus, dan wil je het liefst gebruikmaken van perfect gereedschap voor het allerbeste resultaat. Als je in de bouwmarkt staat om op zoek te gaan naar een machine, dan is het soms lastig te bepalen welk merk je nu het beste kunt nemen. Er is immers veel op de markt verkrijgbaar.

Wij hebben voor je uitgezocht wat de beste merken zijn als het gaat om robuust en kwalitatief gereedschap waar je jarenlang plezier van zult hebben. Daarna lichten wij de top 5 beste merk gereedschap verder uit en leggen we uit waar deze merken voor staan en waarom wij ze jou kunnen aanbevelen.

De 5 beste gereedschapsmerken uitgelicht

De top 5 beste gereedschap merken lichten we verder uit. Wij vertellen je meer over het merk en wat de speerpunten en specialisaties zijn. Ook benoemen wij een aantal voor- en nadelen van dit merk.

1. Makita

Makita

Onze nummer 1 op de lijst is het merk Makita en mag met recht het beste merk gereedschap genoemd worden. Makita is in 1915 opgericht en biedt een groot assortiment aan elektrisch gereedschap voor professioneel gebruik. Het enorme assortiment bestaat wereldwijd uit meer dan 1500 verschillende gereedschappen, waarvan 600 verschillende in Nederland. Bijzonder aan Makita is dat ze alleen gereedschap ontwikkelen, produceren en verkopen.

Geen koelkasten, autoradio’s of keukenproducten. Echt alleen gereedschap, en daar zijn ze dan ook goed in. Duurzaamheid en service zijn twee speerpunten waar je bij dit merk 100% op kunt vertrouwen. Dat is terug te zien in de levensduur van de apparaten die vaak wel zo’n 30 tot 40 jaar meegaan.

Pluspunten

Krachtige accu’s
Geschikt voor elk segment klusser
Gespecialiseerd in alleen gereedschap
Zeer lange levensduur

Minpunten

Makita biedt een groot assortiment met soms slechts zeer kleine verschillen tussen de apparaten, waardoor een goede keuze maken wat lastiger wordt.

2. DeWalt

DeWalt

DeWalt is een Amerikaans bedrijf en ooit vernoemd naar zijn oprichter, de man die de afkortzaag heeft uitgevonden. Wereldwijd verkoopt dit bedrijf meer dan 200 verschillende gereedschappen, waaronder boormachines, zaagmachines en tuingereedschappen. DeWalt staat bekend om de zeer degelijke kwaliteit van de machine. Bovendien liggen de machines allemaal prettig in de hand. Ben je op zoek naar meer specialistische machines? Ook dan kun je bij DeWalt goed terecht.

Het merk richtte zich in eerste instantie op professioneel gebruik, maar is tegenwoordig steeds vaker te vinden in de schuur van de fanatieke doe-het-zelver. De producten van DeWalt zijn stevig, duurzaam en je zult er jarenlang plezier van hebben. Maar wel voor een betaalbare prijs!

Pluspunten

Goed ergonomisch gereedschap
Biedt uniek en specialistisch gereedschap
Uitbreiding assortiment met extra krachtige accu’s van 36V

Minpunten

De 12V lijn is wat middelmatig waardoor het niet altijd mogelijk is om alleen bij dit merk te blijven.

3. Festool

Festool

Net als Makita en DeWalt is ook Festool een merk dat zich in eerste instantie richt op de professionele gebruiker. Vandaag de dag bieden ze steeds meer producten aan consumenten van dezelfde hoogwaardige kwaliteit. Het merk Festool bestaat al ruim 90 jaar en is gespecialiseerd in verschillende deelgebieden, zoals het bouwtimmeren, meubel maken, schilderen, spuiten, renoveren en saneren.

De gereedschappen worden vanuit de praktijk ontwikkeld, er wordt regelmatig ruggenspraak gehouden met echte vakmensen om de producten op concrete eisen af te stemmen. Het bedrijf hecht veel waarde aan kwaliteit en betrouwbaarheid en dat is ook te merken aan de lange levensduur van soms maar liefst meer dan 30 jaar.

Pluspunten

Extreem lange levensduur van apparaten
De gereedschappen worden vanuit de praktijk ontwikkeld
Zowel voor professionele gebruiker als voor de doe-het-zelver

Minpunten

Hogere prijsklasse

4. Bosch

Bosch

Bosch is een zeer bekend gereedschapsmerk met een flinke geschiedenis. Bosch is een Duits bedrijf dat in 1886 is opgericht in Stuttgart, Duitsland. Dit bedrijf werd direct succesvol doordat Robert Bosch al binnen 10 jaar het grootste probleem in de autotechniek oploste met magneetontsteking. Er werden in de jaren daarna meer items voor de auto ontworpen en pas later kwamen de eerste elektrische gereedschappen op de markt, waaronder de bekende handboren.

Bosch biedt gereedschap met een zeer goede prijs-kwaliteitsverhouding en voor thuisgebruik presteren ze ontzettend goed. Duitse degelijkheid voor een fijne prijs. Bosch biedt een complete lijn aan gereedschappen onderverdeeld in 12V en 18V accu’s. Het handige van de accu’s van Bosch is dat de accu’s onderling zijn uit te wisselen binnen een bepaalde lijn.

Pluspunten

Accu’s zijn in een bepaalde lijn altijd uit te wisselen
Biedt 2 verschillende lijnen, de blauwe lijn en de groene lijn
Zeer goede prijs-kwaliteitverhouding
Goed en compleet totaalmerk

Minpunten

Verschillen in het assortiment soms lastig te doorgronden

5. Metabo

Metabo

Metabo, een Duits bedrijf dat in 1932 is opgericht, levert hoofdwaardige en sterke machines en gereedschappen. Gereedschappen van dit merk zijn in veel schuren van de fanatieke doe-het-zelver te vinden, maar zeker ook in werkplaatsen van de professional.

Sinds 1982 heeft Metabo ook een fabriek in Nederland. Metabo staat bekend om haar excellente accessoires van een zeer hoge kwaliteit, zoals diamantboren en schroef- en boorbitjes.

Pluspunten

Hoogwaardige kwaliteit, hoge prestaties
Gespecialiseerd in metaalbranche, professionals uit deze branche zweren bij dit merk
Biedt tevens accessoires van een zeer hoge kwaliteit

Minpunten

Mist een aantal apparaten in het assortiment die de professionele klusser graag zou willen hebben.

Hoe is deze lijst tot stand gekomen

Deze lijst van top 10 beste gereedschap merken is door ons met zorg samengesteld. Wij hebben beoordelingen op bol.com, de Consumentenbond en diverse bouwmarkten met elkaar vergeleken. Al deze beoordelingen hebben geleid tot een weloverwogen samenstelling van deze onafhankelijke lijst van beste gereedschapsmerken.

Gereedschapmerken beste

Informatie over de verschillende gereedschapsmerken

Er zijn drie belangrijke dingen te noemen waar je op moet letten bij de aanschaf van nieuw gereedschap. In de eerste plaats is dat de veiligheid van het gereedschap, vervolgens de hardheid van de gebruikte materialen en als derde of het stuk gereedschap voor jou fijn in de hand ligt. We lichten deze 3 punten verder toe:

Veiligheid

Veiligheid boven alles; hoe secuur je ook werkt, een ongeluk zit immers in een klein hoekje. Goed gereedschap is voorzien van een keurmerk. Een van die keurmerken is het GS-keurmerk, dat staat voor ‘Geprüfte Sicherheit’. Een ander belangrijk keurmerk is het CE-keurmerk. Dat betekent dat het gereedschap voldoet aan de EG-veiligheidsrichtlijnen. Andere keurmerken die de veiligheid van gereedschap waarborgen zijn de VDE en de TÜV. Staat een of meerdere van deze keurmerken op de verpakking? Dan weet je zeker dat je goed zit!

Materiaal

Een belangrijk punt voor de kwaliteit van gereedschap is de hardheid van metaal die gebruikt wordt bij het maken van gereedschap. Wil je zeker weten dat je gereedschap van gehard metaal koopt? Dan kun je letten op de afkorting HSS.

Test het zelf uit

Veiligheid boven alles en een goede kwaliteit materialen. Wat minstens zo belangrijk is, is dat je er goed mee kunt werken en dat een apparaat fijn in de hand ligt. Wat de één fijn vindt, vindt de ander niet fijn. Ga daarom naar de bouwmarkt en test het zelf uit. Pak de apparaten van verschillende merken in je hand en voel en vergelijk wat jij fijn vindt werken en wat goed in je hand ligt.

FAQ

Als je op zoek bent naar gereedschap, dan komen er soms wat vragen bij je op waar je graag een antwoord op wilt zien. Hieronder geven we een antwoord op de 3 meest gestelde vragen:

Wat is het verschil tussen Bosch Blauw en Bosch Groen?

Bosch heeft twee verschillende productlijnen. De bekende groene productlijn is ontwikkeld voor de doe-het-zelver, voor alle klussen in en rondom het huis. De blauw lijn met producten is bedoeld voor de zeer ervaren klusser, de professionele gebruiker, en geschikt voor dagelijks gebruik.

Hoe gaat mijn accu langer mee?

Veel elektrisch gereedschap werkt op een accu. Dan wil je natuurlijk ook dat je apparaat klaar is voor gebruik als je aan de slag gaat, elke keer weer. Je kunt ervoor zorgen dat je accu langer meegaat.  

  1. Voordat je een apparaat voor het eerst gebruikt, laad je de accu eerst helemaal op. Het beste is om een gewone lader te gebruiken, geen snellader.
  2. Heb je een apparaat maar kort gebruikt? Bij een NiMH accu is het niet verstandig om deze meteen weer op te laden. Pas als hij wat verder leeg is, is het verstandig om het weer op te laden.

Wat is het verschil tussen een NiMH accu en een Li-ion Accu?

De NiCd accu is een van de eerste types herlaadbare batterijen. Deze worden meer en meer vervangen door NiMH of Li-ion accu’s. We zetten de verschillen tussen deze twee op een rijtje.

  1. Beiden hebben dezelfde energie, maar de Li-ion accu weegt 20 tot 35 % minder dan de NiMh accu.
  2. De NiHM kan tot 500 maal geladen en ontladen worden met een minimum aan capaciteitsverlies. Bij de Li-ion accu is dit 1000 maal.
  3. Beiden zijn milieuvriendelijker ten opzichte van NiCd, doordat ze geen zware metalen bevatten.
  4. Li-ion accu’s kunnen iets slechter tegen warmte.
  5. Een Li-ion behoudt zijn capaciteit langer dan een NiMh accu. Wanneer een NiMh batterij een tijd niet gebruikt wordt verliest deze wat aan capaciteit.
  6. Li-ion accu’s zijn iets compacter.

Aanvullende producten en toebehoren

We schreven het al eerder, de meeste ongelukken gebeuren in en rondom het huis tijdens het klussen. Naast goed gereedschap is het belangrijk om ook je oren, ogen en handen te beschermen. Afhankelijk natuurlijk van welke klus je je doet en welk gereedschap je gebruikt, is het dus verstandig om oorbeschermers, een veiligheidsbril, handschoenen en/of werkschoenen te dragen tijdens het klussen.

Related Posts