Home Wonen Profiteren van de hoge huizenprijzen

Profiteren van de hoge huizenprijzen

Door bouwsuper
Profiteren van de hoge huizenprijzen

De afgelopen jaren zijn de woningprijzen in ons land tot historisch hoge waarden gestegen. In het laatste kwartaal van 2013 was de gemiddelde prijs van een woning 205.000 euro. Volgens cijfers van de NVM was de gemiddelde verkoopprijs in het derde kwartaal van 2020 354.000 euro. Hoewel er nog steeds te weinig nieuwbouwwoningen bijkomen om aan de groeiende vraag te voldoen, wordt verwacht dat er dit jaar een eind aan de stijgende woningprijzen zal komen. Dit maakt het een interessant moment voor woningeigenaren om te kijken hoe ze zo optimaal mogelijk kunnen profiteren van de hoge huizenprijzen.

Huis verkopen en terughuren

Veel woningeigenaren keken de afgelopen jaren waarschijnlijk verlekkerd naar de cijfers over de stijgende woningwaarden. Maar ja, hoewel het leuk is om te weten dat je woning voortdurend meer waard wordt gaat het natuurlijk om een fictief bedrag. Zolang je je woning immers niet verkoopt, blijft je winst vastzitten in stenen. Hoe je de overwaarde van je woning kunt verzilveren? Heb je een groot gedeelte van je hypotheek afgelost, dan zou je een nieuwe hypotheek kunnen afsluiten. Hoewel dit door de lage hypotheekrente erg interessant kan zijn, moet je er alleen ook wel rekening mee houden dat de hypotheekregels erg aangescherpt zijn de afgelopen jaren. Bovendien zijn kun je niet zomaar bij iedere geldverstrekker terecht voor het verstrekken van een lening of hypotheek op basis van de overwaarde op een woning.

Een andere optie is je huis verkopen en terughuren. Bij deze constructie verkoop je je woning aan een investeerder. Vervolgens huur je het weer terug van deze huis opkoper. De voordelen hiervan zijn onder andere dat je niet te maken krijgt met al het gedoe dat bij een verhuizing komt kijken. Bovendien hoef je in de huidige overspannen woningmarkt niet zelf op zoek naar een andere woning.

Dubbele woonlasten voorkomen door je huis snel te verkopen

Dubbele woonlasten voorkomen door je huis snel te verkopen

Tijdens de huizencrisis een paar jaar geleden was het heel normaal om eerst je woning te verkopen, en vervolgens pas een andere te kopen. Door de oververhitte woningmarkt doen mensen dat nu veelal andersom. Ze kopen eerst een andere woning, met de verwachting hun eigen woning vervolgens daarna snel te kunnen verkopen. Maar ondanks de gekte op de woningmarkt zijn er toch nog huizen die niet zo gemakkelijk verkocht raken. Bijvoorbeeld omdat ze op een ongunstige locatie gelegen zijn, of er nog veel aan verbouwd moet worden.

Wil je toch je huis snel verkopen? Ook in dat geval kan het lonen contact te zoeken met een huizen opkoper. Deze neemt je woning direct, op een efficiënte en discrete manier over. De koop kan al binnen een week geregeld worden. Je hoeft geen kosten te maken voor een notaris en verkoopmakelaar, en je voorkomt langere tijd dubbele woonlasten.

Heb je nu je droomwoning kunnen kopen of misschien juist een goedkopere woning om je woonlasten te verlagen? Zorg er dan voor dat je bij de verkoop van je oude woning zoveel mogelijk profiteert van de hoge huizenprijzen!

Related Posts