Home Wonen Van een appartement naar een huis verhuizen; dit heb je nodig!

Van een appartement naar een huis verhuizen; dit heb je nodig!

Door bouwsuper
Van een appartement naar een huis verhuizen; dit heb je nodig!

Maak je de overstap van een appartement naar een huis? Van harte gefeliciteerd. Het is geweldig om meer ruimte tot je beschikking te hebben. Ook krijg je hierdoor wellicht de beschikking over je eigen tuin.

Als je deze verhuizing gaat maken, moet je wel het nodige regelen. Zo heb je meerdere benodigdheden nodig voor een soepele verhuizing.

Een aanhanger of bestelbus

Voor het verhuizen van de inboedel heb je een aanhanger of bestelbus nodig. Huur de aanhanger of bestelbus, regel iets bij een kennis of regel iets op een andere manier. Je hebt simpelweg een middel nodig om alle inboedel over te kunnen verhuizen. 

Des te groter de aanhanger of bestelbus is, des te beter uiteraard. Dit scheelt je mogelijk een paar keer heen en weer rijden.

Een bouwzeil

Ongeacht om wat voor verhuizing het gaat, heb je een bouwzeil nodig. Dit is bij een verhuizing vanuit een appartement al helemaal het geval. De kans bestaat immers dat je je meubels in een lift naar beneden moet brengen. Of dat je de meubelen door het trappenhuis naar beneden moet tillen. 

Maak hiervoor gebruik van bouwzeilen – Dekzeilenstore.nl. Deze dekzeilen beschermen je meubelen en zijn ook in de aanhanger of bestelbus handig. Zo kun je een dekzeil over de aanhanger spannen, waardoor er niks uit de aanhanger kan waaien.

Nadien kun je deze bouwzeilen ook tijdens de verbouwing gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld het bouwzeil op de grond neerleggen, waardoor je je vloer goed beschermt. Bekijk direct deze website voor een uitgebreid aanbod van bouwzeilen.

Extra meubels

De overstap van een appartement naar een huis is een vrij grote overstap. Je krijgt waarschijnlijk meer ruimte en meer kamers tot je beschikking. De kans is hierdoor groot dat je extra meubels in je nieuwe huis nodig hebt.

Deze meubels hoef je uiteraard niet gloednieuw te kopen. Kijk eens bij een kringloop- of tweedehandswinkel bij je in de buurt. Of speur Marktplaats af op zoek naar de mooiste meubelen voor in je nieuwe huis.

Veel verhuisdozen

Bij een verhuizing kom je er pas achter hoeveel spullen je eigenlijk hebt. Je verbaast je dan ook waarschijnlijk over de hoeveelheid spullen die je nog uit je appartement haalt. Om al deze spullen veilig te vervoeren, heb je veel verhuisdozen nodig.

Markeer of schrijf op de verhuisdozen op wat er precies in zit. Dit maakt het uitpakken van de verhuisdozen in je nieuwe woning een stuk eenvoudiger.

Veel verhuisdozen

Schoonmaakmiddelen

Ga je je appartement verkopen? Of was het een huurappartement? In beide gevallen moet je je appartement schoon achterlaten. Haal daarom voldoende schoonmaakmiddelen in huis. Deze middelen kun je uiteraard ook in je nieuwe woning prima gebruiken.

Voldoende tijd

Onderschat de verhuizing van een appartement naar een woning niet. Je moet veel voorbereidingen treffen en vervolgens alles verhuizen. Dit kost in nagenoeg alle gevallen meer tijd dan je op voorhand had gedacht. Trek daarom voldoende tijd uit en schakel extra handjes in. Vele handjes maken licht werk.

Related Posts