Home Industrie Het belang van dakrandbeveiliging

Het belang van dakrandbeveiliging

Door bouwsuper
Het belang van dakrandbeveiliging

De bouw is een van de sectoren waar de meeste ongelukken voorkomen: en dat is natuurlijk niet gek. Zeker wanneer er op gevaarlijke locaties zoals daken of hoge objecten gewerkt wordt, zit een ongeluk in een klein hoekje. Om ongelukken op hoogte te voorkomen, is het belangrijk om de juiste, goede, dakrandbeveiliging te installeren. Maar wat is dakrandbeveiliging en wat maakt het zo belangrijk? We leggen het je graag uit.

Wat is dakrandbeveiliging?

Dakrandbeveiliging is een slimme oplossing om het risico op valpartijen te verkleinen .Het voorkomt de blootstelling aan mogelijk valgevaar en zorgt ervoor dat hoge werkplekken makkelijk en veilig toegankelijk zijn. Op het gebied van dakrandbeveiliging zijn er zowel tijdelijke als permanente opties, en is er keuze uit verschillende soorten materialen. Welke optie je ook kiest, kies sowieso voor dakrandbeveiliging van een specialist zoals dakveiligheid specialist eyecatchersafety. Dit soort bedrijven specialiseren zich in dakrandbeveiliging en weten precies wat ze doen, wat de risico’s zijn en welke materialen wel of juist niet geschikt zijn voor goede beveiliging. Zij kunnen je informeren over de mogelijkheden, en iedere werkplek omtoveren tot een veilige locatie.

Wat doet dakrandbeveiliging?

Zoals we net al kort uitlegden verkleint dakrandbeveiliging het risico op mogelijke valpartijen. Niet alleen is dit belangrijk, maar als werkgever ben jij verplicht om dit risico tot een minimum te verkleinen. Dit betekent daarentegen niet dat dakrandbeveiliging alleen voor de bouw is. Ook als hobby klusser is het belangrijk om jezelf, voor je eigen veiligheid, aan deze richtlijnen te houden en goede dakrandbeveiliging aan te schaffen.

Wat dakrandbeveiliging precies is, is simpel: het is een slim systeem dat ervoor zorgt dat degene die op hoogte werkt vastgekoppeld zit aan een systeem waardoor het risico op vallen van hoogte verkleint wordt. Mocht er sprake zijn van een valpartij, dan kan de persoon in kwestie niet zomaar van de hoge locatie naar beneden vallen, en wordt de kans op grote ongelukken flink verkleind.

Dakrandbeveiliging

Welke dakrandbeveiliging heb je nodig?

Ieder dak of ieder werkoppervlak vraagt om andere dakrandbeveiliging. De bevestigingstechniek die op een hoogwerker van toepassing is, is anders dan de bevestigingstechniek die je wellicht nodig hebt op een hellend dak. Daarnaast spelen ook basisgegevens zoals het materiaal van het oppervlak of dak en de hoogte waarop er gewerkt gaat worden. Welke dakrandbeveiliging je precies nodig hebt hangt dus helemaal af van de situatie. Laat je hier dan ook vooral over informeren door je dakveiligheid specialist. Zo weet je zeker dat je het risico op valpartijen zo klein mogelijk maakt!

Related Posts