Home Gereedschap Alles wat je moet weten over slagmoersleutels

Alles wat je moet weten over slagmoersleutels

Door bouwsuper
Alles wat je moet weten over slagmoersleutels

Met een slagmoersleutel kun je op een eenvoudige manier moeren en bouten los- en vastdraaien. Een slagmoersleutel is er in verschillende types (waaronder bijvoorbeeld accu gereedschap en pneumatisch), hierdoor kan het misschien best lastig zijn om de goede slagmoersleutel voor jouw klus aan te schaffen. Daarom hebben wij in deze blog alles wat je moet weten over slagmoersleutels voor jou op een rijtje gezet, zodat jij weer snel en zorgeloos aan de slag kunt met de werkzaamheden die je uit wilt voeren.

De verschillende types

Er zijn verschillende types slagmoersleutels op de markt. Over het algemeen wordt er gesproken over een slagmoersleutel met accu, een elektrische en een pneumatische. Een accu slagmoersleutel werkt, zoals de naam al zegt, op accu. Het voordeel hiervan is dat je zonder snoer kunt werken. Een elektrische werkt wel op stroom, maar moet eerst in een stopcontact gestopt worden. Een pneumatische werkt op perslucht, deze is daarom extra geschikt voor wat zwaarder werk.

Vaak wordt een accu slagmoersleutel gebruikt voor lichtere klussen, een elektrische voor middelzware klussen en een pneumatische voor zware klussen.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van dit gereedschap?

Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten bij de aanschaf van dit gereedschap. Het belangrijkste waar je op moet letten is de maximale koppel van het gereedschap. Bij dit gereedschap wordt het vermogen namelijk aangegeven door de hoeveelheid “koppel”, wat gemeten wordt in Newton-meter (Nm). Over het algemeen geldt: hoe hoger de koppel, hoe krachtiger je een bout en een moer kunt aandraaien. Bij bouten wordt over het algemeen vaak aangegeven wat het maximale aanhaalmoment is, om te voorkomen dat je ze te strak aandraait. Te stevig aandraaien leidt namelijk tot schade, let hier dus op bij de aanschaf van je gereedschap.

De beste merken

De beste merken

Om zo goed mogelijk te kunnen werken met je gereedschap is het van belang om er één aan te schaffen van goede kwaliteit. Ook is het van belang dat je terug kunt vallen op een goede garantieregeling mocht er wat mis zijn met het product. Maar bij welk merk kun je dan het beste terecht?

De beste merken waar je dit gereedschap kunt aanschaffen zijn toch wel Makita, Milwaukee en Metabo. Zoek je een krachtige slagmoersleutel voor zware montagewerkzaamheden, maar wel op accu? Dan kun je het beste bij Makita of Milwaukee zijn. Als je specifiek op zoek bent naar een pneumatische, dan is het merk Metabo weer een goede optie.

Met deze informatie kan jij dus de juiste slagmoersleutel aanschaffen en kan je weer zorgeloos en veilig aan de slag met al jouw klussen, veel succes!

Related Posts