Home Wonen Nieuwe interieurtrends: alles over kranen (2023-editie)

Nieuwe interieurtrends: alles over kranen (2023-editie)

Door bouwsuper
Nieuwe interieurtrends: alles over kranen (2023-editie)

De tijd van de saaie, standaard kranen is voorbij. In 2023 draait alles om stijlvolle, moderne en praktische kranen voor zowel de keuken als de badkamer. Hieronder vind je een overzicht van de nieuwste trends op het gebied van kranen.

Kies voor mat

In de badkamer zijn kranen met een matte afwerking nog steeds helemaal hot. Matzwarte kranen bijvoorbeeld zijn op dit moment na enkele jaren nog steeds enorm populair en geven je badkamer een stoere, moderne uitstraling. Kijk dus zeker bij zwarte badkranen rond. Maar ook kranen met een afwerking in geborsteld messing of roestvrij staal zijn in opkomst. Deze kranen zijn niet alleen stijlvol, maar ook makkelijker te onderhouden dan glimmende kranen.

Industrieel maakt comeback

Daarnaast worden ook kranen met een industrieel design steeds populairder. Denk hierbij aan kranen met een stoere uitstraling, zoals robuuste hendels en een matte afwerking. Deze kranen passen perfect in een moderne badkamer met een industriële look. Zeker in combinatie met een natuurlijke, stoere badmeubel hout

Handig!

Voor de keuken zijn kranen met een uittrekbare handdouche een echte must-have. Hiermee kun je makkelijk groente en fruit wassen, potten vullen en afspoelen. Ook zijn kranen met een kokendwaterfunctie populair. Hiermee heb je altijd direct kokend water bij de hand, ideaal voor het zetten van een kopje thee of het koken van pasta.

Rosé-goud

Rosé-goud

Ook op het gebied van kleuren en materialen zijn er tal van nieuwe opties voor kranen. Naast de populaire matzwarte afwerking, zie je steeds vaker kranen in de kleur rosé-goud. Deze kranen zijn niet alleen stijlvol, maar ook tijdloos en passen bij vrijwel elke badkamer- of keukenstijl. Verder worden ook kranen met een afwerking in geborsteld koper of brons steeds populairder.

Duurzaam ook belangrijk

Tot slot zien we dat er steeds meer aandacht is voor duurzaamheid bij kranen. Kranen met een waterbesparende functie zijn een verstandige keuze, aangezien deze bijdragen aan een beter milieu en je waterrekening verlagen. Ook kranen met een lage CO2-uitstoot zijn een duurzame keuze.

Kortom, er zijn volop nieuwe trends op het gebied van kranen in 2023. Of je nu op zoek bent naar een moderne, stoere uitstraling of juist een tijdloze, elegante look, er is voor elk wat wils. Door te kiezen voor kranen met een uittrekbare handdouche, kokendwaterfunctie, matzwarte afwerking of waterbesparende functie, kun je bovendien bijdragen aan een duurzamere toekomst.

Related Posts