Home Klustips Welke kit voor kozijnen te gebruiken? 

Welke kit voor kozijnen te gebruiken? 

Door bouwsuper

Wanneer je nieuwe kozijnen gaat plaatsen of je gaat je kozijnen renoveren, dan is het kitten van deze kozijnen een belangrijk onderdeel. Want je wilt niet dat er kou door de kozijnen komt. Maar hoe pak je het kitten van de kozijnen aan en wat is de beste keuze als het gaat om het binnen en buiten kitten van de kozijnen?

De stappen voor het kitten van de kozijnen

Voor het kitten van de kozijnen doorloop je globaal genomen de volgende stappen:

1.  Oude kit verwijderen & de ondergrond reinigen

Ga je de kit van het raam vervangen door nieuwe kit? Dan is het belangrijk om eerst de oude kit te verwijderen. Daarnaast is het belangrijk dat de ondergrond vet-, vuil en stofvrij is voor een goede hechting van de nieuwe kit. Hier zijn speciale cleaners voor verkrijgbaar. Kies voor een reiniger van hetzelfde merk als de kit di je gaat aanbrengen.

2.         Schilderstape of masking tape aanbrengen (optioneel)

Om zeker te weten dat je een strakke kitvoeg maakt, is het goed om gebruik te maken van schilderstape. Op die manier zorg je er ook voor dat de kit niet op ongewenste plekken komt.

3.         De kit op de kozijnen aanbrengen

Met behulp van de kitspuit en de kokerkit kun je aan de slag om de kit op de kozijnen aan te brengen. Snijd de tuit af in een hoek van 45 graden op de breedte van de kitvoeg die je gaat aanbrengen. Breng vervolgens de kit aan op de beglazingsvoeg en werk het af met afstrijkzeep en een speciale spatel.

Op YouTube zijn ook veel handige filmpjes te vinden met uitleg voor het kitten van de ramen.

Wat is de juiste kit voor de kozijnen?

Welke kit voor kozijnen te gebruiken 2

Maar nog even een stapje terug, want welke kit gebruik je dan voor de kozijnen? Het kiezen van de juiste kit is heel belangrijk. Zorg er in ieder geval voor dat de kit voldoet aan de juiste certificering CE-EN 15651-G en NEN 3576 / NPR 3577. Daarnaast moet de kit geschikt zijn voor verschillende soorten glas. Er zijn verschillende hybride kitten verkrijgbaar die speciaal geschikt zijn voor het afkitten van ramen, zowel binnen als buiten. Maar welke kit is dan het beste geschikt voor buiten? Qua technische eigenschappen zijn siliconenkitten hier het meest geschikt voor. Deze is namelijk:

  • Waterafstotend
  • UV-bestendig

Daardoor kan siliconenkit tegen alle weersomstandigheden en dat is met name belangrijk voor de buitenkant van de kozijnen.

Waar koop ik de beste kit voor mijn kozijnen?

Kit is tegenwoordig in veel winkels te koop. Natuurlijk kun je hiervoor terecht bij de bekende bouwhandels. Laat je daar adviseren over de beste kit voor jouw kozijnen. Of kijk online bij specialisten zoals Kitshop. Zij hebben een online advieshulp voor het vinden van de juiste kit voor je klus.

Zo weet je wat belangrijk is bij het kitten van je ramen. Lees nog meer algemene kit tips en ga snel aan de slag.

Related Posts