Home RuimteBadkamer Slimme oplossingen voor badkamers met een schuin dak

Slimme oplossingen voor badkamers met een schuin dak

Door bouwsuper
Slimme oplossingen voor badkamers met een schuin dak

Heb je een badkamer met een schuin dak en ben je op zoek naar slimme oplossingen om optimaal gebruik te maken van de beschikbare ruimte? Geen zorgen, er zijn verschillende manieren om je badkamer praktisch en stijlvol in te richten, zelfs onder een schuin dak. Hier zijn enkele handige tips en ideeën om je op weg te helpen.

1. Kies voor maatwerk

Een badkamer met een schuin dak vraagt om maatwerkoplossingen. Door te kiezen voor op maat gemaakte meubels en sanitair, kun je de beschikbare ruimte optimaal benutten. Denk bijvoorbeeld aan een wastafel met een schuine achterkant, zodat deze perfect aansluit op de schuine wand. Op die manier creëer je niet alleen een praktische indeling, maar ook een unieke uitstraling.

2. Plaats een dakkapel

Als je voldoende budget hebt en meer ruimte wilt creëren, is het plaatsen van een dakkapel een goede optie. Een dakkapel zorgt niet alleen voor extra lichtinval, maar ook voor meer stahoogte en ruimte in je badkamer. Hierdoor kun je gemakkelijker een douche, bad of toilet plaatsen zonder dat je last hebt van het schuine dak.

3. Gebruik slimme opbergruimte

Een schuin dak kan soms beperkingen opleveren als het gaat om opbergruimte. Maak daarom gebruik van slimme opbergsystemen, zoals ingebouwde kasten of planken. Deze kunnen perfect worden aangepast aan de schuine wanden, zodat je alle benodigde spullen netjes kunt opbergen zonder dat het ten koste gaat van de ruimte.

Gebruik slimme opbergruimte

4. Creëer een open en lichte uitstraling

Een badkamer met een schuin dak kan al snel benauwd en donker aanvoelen. Om dit te voorkomen, is het belangrijk om te zorgen voor voldoende lichtinval en een open uitstraling. Plaats bijvoorbeeld een dakraam of een glazen wand om meer natuurlijk licht binnen te laten. Daarnaast kun je kiezen voor lichte kleuren en spiegels om de ruimte optisch groter te laten lijken.

5. Maak gebruik van glazen wanden

Wil je de ruimte onder het schuine dak optimaal benutten? Overweeg dan het plaatsen van glazen wanden. Deze kunnen dienen als douchewand of afscheiding tussen verschillende delen van de badkamer. Glazen wanden zorgen voor een ruimtelijk gevoel en laten het licht door, waardoor je badkamer er groter en lichter uitziet.Met deze slimme oplossingen kun je jouw badkamer met een schuin dak omtoveren tot een functionele en stijlvolle ruimte. Wil je meer inspiratie en advies? Kijk dan hier voor meer informatie.

Related Posts