Home RuimteBadkamer Badkamerrenovatie voor doe-het-zelvers

Badkamerrenovatie voor doe-het-zelvers

Door bouwsuper
Badkamerrenovatie voor doe-het-zelvers

Heeft je badkamer zijn beste tijd gehad? Niets vervelender dan een kraan die lekt of een douche die vol roestplekken staat. De badkamer is vaak de laatste plek waar je komt voor je gaat slapen en de eerste wanneer je opstaat. Dan wil je je vooral niet te veel ergeren. Geen tijd te verliezen dus! In deze blog vind je een aantal verbouwtips voor doe-het-zelvers. 

Plannen

Zoals bij elke verbouwing, begin je best niet onbezonnen aan je renovatie. Denk op voorhand goed na over wat je wel of niet wil. Je kan heel gemakkelijk online een simulatie van je toekomstige badkamer maken. Dan zie je meteen of het haalbaar is om het toilet en bijhorend toiletmeubel tegenover je douche te plaatsen of niet. Je kan verschillende inrichtingen uitproberen. Wie weet is je huidige inrichting uiteindelijk toch het beste! Dan hoef je eigenlijk helemaal geen grote werken te doen, maar kan je gewoon de kraan of de douche vervangen. Wil je helemaal zeker zijn of jouw uiteindelijke planning haalbaar is? Aarzel dan niet om het toch nog eens af te toetsen bij een expert. 

Vergelijken 

Vergelijken, vergelijken, vergelijken. Het is misschien niet het leukste om te doen, maar het is wel een must als je geen foute beslissingen wil maken. Heb je een nieuwe wastafelkraan nodig? Ga dan verschillende naar showroom winkels om te zien wat er allemaal bestaat. Wil jij een matzwarte kraan, een glanzend, klassiek model of liever een gouden kraan? Tegenwoordig is er een ruime keuze op markt. Let niet alleen op het esthetische, maar denk ook aan het gemak om te installeren. 

Met een beetje hulp 

Met een beetje hulp 

Wie verstand heeft van leidingwerk, vloeren en sanitaire toestellen, kan dus helemaal zelf zijn badkamer plaatsen. Het voordeel is dat het een pak goedkoper is. Het nadeel is dat het een pak langer duurt als je alles zelf doet. Dat wil dus ook zeggen dat je (bepaalde delen van) je badkamer voor bepaalde tijd niet zal kunnen gebruiken. Heb je geen extra badkamer die je intussen kan gebruiken of heb je gewoon weinig tijd? Dan is het aan te raden om toch gedeeltelijk samen te werken met een vakman. Dan kan je nog altijd bepaalde delen zelf doen, om de prijs te drukken. 

Safety first      

Ten slotte, misschien wel de belangrijkste tip die je kan krijgen, zorg ervoor dat je alles in veilige omstandigheden doet. Safety first, echt waar! Breek je zelf de oude toestellen af? Zorg dan bijvoorbeeld zeker dat je veiligheidskledij, beschermende schoenen en een helm op hebt. 

Related Posts