Home RuimteBadkamer Nieuwe badkamerspiegel kopen? Gebruik deze tips!

Nieuwe badkamerspiegel kopen? Gebruik deze tips!

Door bouwsuper
Nieuwe badkamerspiegel kopen Gebruik deze tips!

Een spiegel is zonder twijfel onmisbaar in de badkamer. Je gebruikt het iedere dag bij het föhnen, in model brengen van je haren, bij het aanbrengen van make-up of bij het scheren. Daarnaast heeft een badkamerspiegel een decoratieve waarde. Het kan het interieur van de badkamer naar een hoger level tillen. Daarom is het belangrijk om een goede keuze te maken. Wij hebben 5 tips op een rij gezet om de perfecte badkamerspiegel te vinden.

Tip 1. Bepaal het formaat

Vaak is er voldoende ruimte op de muur voor een grote badkamerspiegel. Toch is het belangrijk om van tevoren het oppervlak nauwkeurig op te meten. Meet niet alleen de beschikbare ruimte op de wand, maar ook de breedte van het badkamermeubel. Het is namelijk mooi als het formaat van de spiegel wordt afgestemd op de afmetingen van het badkamermeubel. Bij hele brede meubels kun je ervoor kiezen om er twee losse spiegels boven te hangen. Vooral bij een dubbele wasbak is dit erg stijlvol!

Tip 2. Let op de vorm

Zodra je het ideale formaat hebt bepaald, kun je gaan kijken naar de diverse vormen. Een rechthoekige spiegel oogt strak en modern. Wil je de badkamer juist een speelse of zachtere uitstraling geven? Dan is een ronde of ovale badkamerspiegel een goede optie.

Tip 3. Kies de juiste verlichting

Kies de juiste verlichting

Wanneer er alleen een plafondlamp aanwezig is in de badkamer, heb je waarschijnlijk slecht zicht als je in de spiegel kijkt. Er ontstaat schaduw op je gezicht of het is erg donker. Schaf daarom een badkamerspiegel met verlichting aan. Met ingebouwde LED verlichting geniet je altijd van goed zicht en helder licht. Daarnaast geeft het licht de spiegel een extra luxueuze uitstraling.

Tip 4. Weinig opbergruimte? Koop een spiegelkast

Heb je een vrij kleine badkamer met weinig opbergruimte? Dan is een spiegelkast badkamer een must-have. In deze compacte kast kun je verrassend veel spullen kwijt. Door de hoogte is het tevens een veilige plek om medicijnen en mogelijk gevaarlijke verzorgingsproducten op te bergen. Kleine kinderen kunnen hier namelijk niet bij.

Tip 5. Kies een spiegel met verwarming

Voor optimaal gemak kijk je tot slot of de badkamerspiegel is voorzien van verwarming. Een verwarmde spiegel blijft op temperatuur en kan hierdoor niet beslaan. Zelfs na een stomend hete douche ontstaat er geen condens op de spiegel. Om deze reden wordt een verwarmde spiegel ook wel een anticondens spiegel genoemd. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, formaten en zelfs met ingebouwde LED verlichting.

Related Posts