Home RuimteBadkamer Vijf verschillende tegelsoorten voor je volgende badkamer renovatie

Vijf verschillende tegelsoorten voor je volgende badkamer renovatie

Door bouwsuper
Vijf verschillende tegelsoorten voor je volgende badkamer renovatie

Een badkamer renovatie hoeft helemaal niet zo lastig te zijn. Door de tegels een keer goed onder handen te nemen, zorg je voor een compleet andere uitstraling. Maar welke tegels zijn nu het overwegen waard? We hebben vijf populaire varianten voor je op een rijtje gezet, zodat je meteen een goed beeld krijgt van de opties die er zowel zijn tijdens een renovatie van de badkamer. 

1. Metro tegels

Metro tegels zorgen voor een strakke en retro look. De tegels vinden hun oorsprong in de metrostelsels van steden zoals Parijs. De tegels zijn in tal van kleuren te verkrijgen en zowel in een rechthoekig patroon als in een visgraatpatroon te leggen. 

2. Hexagoon tegels

Hexagoon tegels zijn relatief nieuw op de markt. De tegels herken je aan de zeshoekige vorm en zorgen voor een speelse twist in de badkamer. Je hebt de keuze uit zowel grote afmetingen als kleine afmetingen en de tegels zijn erg goed te combineren met bijvoorbeeld grote rechthoekige tegels op de vloer.  

3. Klassieke grijze tegels

Klassieke grijze tegels doen het vandaag de dag nog steeds erg goed in de badkamer. Deze tegels zijn een erg goede keuze als je graag voor een veilige en een tijdloze optie gaat. Er zijn enorm veel tinten grijs waar je uit kunt kiezen en de tegels zijn verkrijgbaar in kleine afmetingen en grote afmetingen.  

4. Neutrale witte tegels

Neutrale witte tegels

Vele mensen kiezen vandaag de dag nog steeds voor witte tegels. Dat is ook helemaal niet zo gek, want deze neutrale kleur leent zich perfect met al het sanitair dat op de markt te verkrijgen is. Ook zorgt de witte kleur voor een frisse uitstraling en de ruimte lijkt optisch groter.  

5. Trendy gouden tegels

Ga je graag voor gewaagd en mag de badkamer een unieke twist krijgen? Kies er bijvoorbeeld voor om de natte gedeeltes in de badkamer te betegelen met gouden tegels. Deze kleur past perfect bij de inmiddels enorm geliefde hotel-chique woonstijl en zorgt daardoor voor een erom elegant totaalplaatje.

Related Posts