Home Wonen Levert elk jaar overstappen van energie leverancier echt voordeel op?

Levert elk jaar overstappen van energie leverancier echt voordeel op?

Door bouwsuper
Levert elk jaar overstappen van energie leverancier echt voordeel op?

Er is altijd een soort twee kamp met dit soort stellingen. Waar de een heel goed gaat op elk jaar vergelijken en overstappen, wil de ander geen gedoe en blijft lekker zitten waar ‘ie zit. Je moet natuurlijk vooral doen waar je jezelf goed bij voelt, maar als het ergens anders een stuk goedkoper kan is het zonde om te blijven zitten waar je zit. Vaak is het een soort gemak of luiheid om niets te hoeven doen, maar in werkelijkheid is het allemaal zo geregeld als je wilt overstappen. Je moet alleen even tijd vrij maken om verzekeringen te vergelijken. Gelukkig zijn er tegenwoordig vergelijkingssites waar je gebruik van kunt maken. Hierdoor is het in een mum van tijd gepiept. Maar levert elk jaar overstappen van energie leverancier echt voordeel op? Lees gauw verder om erachter te komen!

Overstappen voor een lager tarief

Als je wilt profiteren van goedkope energie, kun je het beste ieder jaar de aanbieders vergelijken. Het kan echt een hoop opleveren op jaar basis, dus waarom zou je het niet doen? Elke euro die je bespaart is er weer een. Maar ik snap dat je niet voor een besparing van één euro gaat overstappen. Maar het kan echt oplopen tot tientallen euro’s. Zonde als je dat niet doet omdat je er geen zin in hebt, toch? Als je hier een sport van maakt en elk jaar overstapt, ga je dus ieder jaar minder betalen. Tenzij je écht bij de goedkoopste energie maatschappij zit, dan heb je het goed gedaan!

Hoe kun je het beste energie maatschappijen vergelijken?

Je kunt natuurlijk per energie maatschappij kijken wat hun tarieven zijn, maar dat kan veel sneller en makkelijker. Je kunt via websites zoals Price Wise heel makkelijk alle energie maatschappijen met elkaar vergelijken. Aan de hand van jouw gegevens komt de beste aanbieder voor jouw situatie bovenaan te staan. Als je deze tarieven vervolgens vergelijkt met jouw huidige tarieven, weet je direct hoeveel je maandelijks gaat besparen. Het geld dat je bespaart kun je gebruiken voor leuke dingen of stort het iedere maand in een apart potje!

Hoe kun je het beste energie maatschappijen vergelijken

Wanneer kun je het beste overstappen?

De meeste mensen gebruiken december om alles uit te zoeken, onder andere de zorg verzekering wordt dan onder de loep genomen omdat je per 1 januari kunt overstappen. Bij je energie contract moet je even in de gaten houden wanneer je contract afloopt. De een heeft een contract van 1 jaar, de ander bijvoorbeeld van 3 jaar. Zodra je contract afloopt, kun je overstappen naar een andere aanbieder. Je kunt eventueel ook tussentijds overstappen naar een andere energie maatschappij, maar dan betaal je wel een boete. Sommige energie aanbieders willen deze boete voor je betalen als je bij hen klant wordt. Het loont zeker om dit uit te zoeken!

Let op: In verband met de hoge energieprijzen zal het momenteel wat moeilijker zijn om energie te vergelijken.

Related Posts