Home Industrie Op wat voor plekken plaats je een slagboom?

Op wat voor plekken plaats je een slagboom?

Door bouwsuper
Op wat voor plekken plaats je een slagboom

Slagbomen zijn daadwerkelijk overal te vinden. Er zijn zoveel verschillende soorten slagbomen dat er veel dingen zijn waar je over na moet denken als je een slagboom gaat laten plaatsen. In dit artikel gaan we langs de belangrijkste zaken waar je goed over na moet denken bij de aanschaf en plaatsing van een slagboom! Zo zorg je ervoor dat wanneer deze geplaatst is op jouw terrein, hij ook daadwerkelijk doet waar hij voor dient.

Zo moet je erover denken of je slagboom automatisch moet werken, hoe je het terrein beveiligd wil hebben en wat voor soort slagboom het gaat worden. Met een slagboom hou je eenvoudig onbevoegden met voertuigen buiten het terrein. Elk terrein is weer anders en vereist een andere beveiliging. Daarom is het belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden als je een keus gaat maken wat voor toegangscontrole je wilt gaan inzetten voor je terrein.

Bediening van de slagboom

Als eerste moet je nadenken of de slagbomen wel of niet automatisch open moeten gaan. Tenzij het terrein wat je wil afsluiten een erg afgelegen plek is met lastige stroomvoorziening, is de kans groot dat je voor automatische bediening wilt gaan. Als je gaat bepalen wat voor soort bediening je wilt gaan gebruiken voor de slagboom is het belangrijk om te kijken hoeveel mensen de slagboom gemiddeld gaan gebruiken.

Je kunt gaan voor verschillende soorten bediening, bijvoorbeeld met een handzender, een gsm-module, een intercomsysteem of een codepaneel. Ook kun je een detectielus plaatsen, zodat de slagboom automatisch open gaat als er een auto op staat. Detectielussen zijn bijvoorbeeld handig zodat auto’s gemakkelijk het terrein kunnen verlaten, maar liggen ook vaak aangelegd als veiligheidssysteem. Ze zorgen er dus bijvoorbeeld voor dat slagbomen niet zomaar dicht gaan als een auto stilstaat onder een slagboom.

Waar moet je verder rekening mee houden?

Waar moet je verder rekening mee houden

Als je de keus hebt gemaakt voor automatische bediening, moet je er altijd rekening mee houden dat je 230V voeding nodig hebt. Als er sprake is van uitgebreide toegangscontrole, zoals bijvoorbeeld automatische kentekenherkenning, dan is het ook belangrijk om een netwerkkabel binnen het bereik van de slagboom te hebben.

Verder is natuurlijk de breedte van de toegang erg belangrijk. Slagbomen zijn beschikbaar in allerlei soorten en maten, waardoor het belangrijk is dat jij de juiste afmetingen aanschaft. Verder is ook de ondergrond van belang bij het uitzoeken van een slagboom. Bij klinkers is het relatief eenvoudig om detectielussen voor de slagbomen aan te leggen. Vaak is het ook geen enkel probleem bij asfalt, maar dit kost wel net iets meer werk.

Bij bestrating gemaakt van gewapend beton, is het niet mogelijk om detectielussen toe te passen. Dit komt doordat het metaal in het beton als stoorzender werkt. Hier kun je bijvoorbeeld fotocellen inzetten voor detectie, als vervanger van de detectielussen.

Slagboom laten plaatsen

Het plaatsen van een slagboom kan lastig zijn, daarom is het verstandig om door professionals te laten doen. Zo bent u namelijk altijd verzekerd van de hoogste veiligheid bij de toegang van uw terrein. Het plaatsen van de slagboom vereist namelijk veel meer dan alleen de slagboom zelf.

Zo dient de slagboom geplaatst te worden in beton, zodat hij altijd stevig staat. Verder is er ook een vorkvoet nodig waar de slagboom in valt in gesloten positie. Als er extra zaken aangesloten dienen te worden, zoals bijvoorbeeld een intercomsysteem, wordt het aansluiten ook een stuk ingewikkelder. Wij raden u dus aan om het plaatsen altijd door een professional te laten doen.

Related Posts