Home RuimteBadkamer Badkamer renovatie? Hier moet je aan denken!

Badkamer renovatie? Hier moet je aan denken!

Door bouwsuper
Badkamer renovatie? Hier moet je aan denken!

Is je badkamer dringend aan renovatie toe? Tijdens een verbouwing kun je alle kanten op. In dit artikel lees je waar je aan moet denken wanneer je gaat renoveren. Lees snel verder en ontdek alles over badkamer indelingen, verschillende soorten douches en het benodigde budget. 

Kies je voor een inloopdouche of douchecabine?

Er zijn drie mogelijkheden, wanneer het gaat om douches. Je kunt kiezen voor een inloopdouche, douchecabine of een douche bad. Een inloopdouche is een open ruimte, die je afschermt met een douchewand. Omdat je een inloopdouche direct op de douchevloer plaatst en je alleen maar een douchewand hoeft te plaatsen, is een inloopdouche verreweg de voordeligste optie. 

Een douchecabine is een complete cabine die je opent en sluit met een douchedeur. Heb je het snel koud onder de douche en ben je geneigd de warme kraan zo ver mogelijk open te draaien? Dan is dit de ideale optie. De warmte blijft tijdens het douchen namelijk in de ruimte.

Allerlaatst kun je kiezen voor een douche bad. Zoals de naam het al zegt, douche je bij dit type douche in bad. Het grootste voordeel hiervan is natuurlijk ruimtebesparing. Bang zijn dat de rest van de badkamer nat wordt tijdens het douchen, hoeft niet. Je kunt het bad namelijk eenvoudig afschermen met een badwand.

Denk goed na over de badkamerindeling

Denk goed na over de badkamerindeling

De ruimte in een badkamer is vaak beperkt. Het is dan ook verstandig om vooraf goed na te denken over de gewenste indeling. Meet alles goed in en bekijk of je de voorziening in de gerenoveerde badkamer op dezelfde plek wil hebben. Is dit niet het geval? Houd er dan rekening mee dat leidingen omgelegd moeten worden en afvoeren verplaatst. 

Kies je voor een douchecabine? Houd dan rekening met de draairichting van de deur. Je wil natuurlijk niet dat de douchedeur tijdens het openen tegen het badkamermeubel of de badkamerdeur aanstoot en schade aanricht.

Bepaal het budget vooraf

Maak vooraf een wensenlijst en bekijk hoe groot het beschikbare budget is. Houd hierbij rekening met een marge van tien procent. Verbouwingen vallen ten slotte vaak net wat duurder uit dan je vooraf bedacht had. Met een marge van tien procent, kom je achteraf niet voor vervelende verrassingen te staan. 

Bekijk aan de hand van je wensenlijst en budget goed wat je precies aan gaat schaffen. Kies je voor een regendouche of voor een standaard douche? En kies je voor een badkamer met of zonder bad? 

Wie zijn badkamer zo voordelig mogelijk wil verbouwen, neemt ruim de tijd voor de zoektocht en vergelijkt prijzen.

Related Posts