Home RuimteBadkamer 4 tips voor het kopen van de perfecte badkamermeubels

4 tips voor het kopen van de perfecte badkamermeubels

Door bouwsuper
4 tips voor het kopen van de perfecte badkamermeubels

Als je ervoor kiest om je badkamer te renoveren of als je een nieuw huis bouwt dan moet je onder meer denken aan het kopen van een douche, toilet, bad, et cetera. Daarnaast moet je uiteraard ook badkamermeubels aanschaffen. Dit meubilair moet er niet alleen goed uitzien, het moet ook nog eens aan je opslagbehoeften voldoen. Wil je van je badkamermeubel de belangrijkste attractie van je badkamer maken? Het is dan zeker van belang om gebruik te maken van de onderstaande tips!

Ruimte in de badkamer

Je kunt een badkamerontwerp redelijk snel gewijzigd worden, bij de deuren en muren is dat echter veel lastiger. Daarom moet je bij het kopen van badkamermeubels rekening houden met de ruimte. Loop door de badkamer en bepaal hoe de deur openzwaait, hoe de deur van de douchecabine van Geberit opengaat, hoe ver je de wastafel van het toilet wilt hebben, of de deuren van de wastafelkasten open kunnen en of de plaatsing van de ijdelheid maakt het moeilijk om door de badkamer te navigeren.

Gebruik van de ruimte

Daarnaast moet je ook kijken naar wie je badkamermeubel gaat gebruiken. Afhankelijk van of je alleen woont, met je partner of met een groot, gelukkig gezin, heb je vast andere behoeften, dus zorg ervoor dat je weet wat je nodig hebt voordat je een meubel koopt in een sanitairwinkel. Elke badkamer heeft mogelijk diverse meubels nodig, dit hangt echt van je gebruik van de ruimte af.

Uiterlijk van het meubel

Uiterlijk van het meubel

Alle meubels in je woning hebben een bepaald uiterlijk. Ze hebben een stijl en kleur die je mooi vindt, terwijl ze ook goed bij de rest van je interieur passen. Bij het kopen van een badkamermeubel is dit ook nodig. Het moet namelijk passen bij je eigen smaak, maar ook bij de rest van de meubels die je in je gerenoveerde badkamer hebt geplaatst. Kijk hiervoor dus naar het uiterlijk van de beschikbare badkamermeubels!

Opslagruimte in het badkamermeubel

Een badkamermeubel ziet er niet alleen mooi uit, het is ook nog eens praktisch. Het biedt je namelijk veel opslagruimte, al hangt dit uiteraard wel van het model af. Het ene meubel geeft je meer ruimte waarin je spullen kunt opslaan dan het andere exemplaar. Bepaal daarom hoeveel opslagruimte je nodig hebt in je badkamermeubels en houd dit in gedachten tijdens je zoektocht. Kijk hierbij ook naar de compartimenten of planken die in het meubel geplaatst zijn.

Related Posts