Home Industrie Intern transport nodig? Dit zijn de mogelijkheden voor jouw bedrijf

Intern transport nodig? Dit zijn de mogelijkheden voor jouw bedrijf

Door bouwsuper
Intern transport nodig? Dit zijn de mogelijkheden voor jouw bedrijf

Het maakt niet uit of het een heftruck of een pompwagen is, interne transportmiddelen moeten functioneel en veilig zijn. Dat laatste is geen vanzelfsprekendheid. Meer dan eens gebeuren er bedrijfsongelukken waarbij transportmiddelen een rol spelen. Voor een deel heb je zelf in de hand hoe je rijdt. Ook het interne transportmiddel moet uiteraard veilig zijn. Dit zijn de meest verkochte transportmiddelen.

Handpallettrucks

Iedereen die weleens in een magazijn heeft gewerkt, heeft meer dan eens een handpallettruck bediend. Ze worden ook wel pompwagens genoemd en gaan al decennialang mee in vele magazijnen. Tegenwoordig worden ze nog altijd veel verkocht. Bij een grote dealer zoals Still Shop zie je veel handpallettrucks in het assortiment. Terecht. De kwaliteit is goed en de prijzen vallen goed mee.

Elektrische pompwagen

Een perfect alternatief voor de handpallettruck. Elektrische pallettrucks maken het vervoeren van goederen een stuk eenvoudiger. Ideaal als je zware spullen moet vervoeren. De fysieke belasting van de medewerkers vermindert, terwijl de efficiëntie van het interne transport omhoog gaat. Het verschil tussen een gewone handpallettruck en een elektrische is niet zo moeilijk. Ze worden voortbewogen door een elektrische wisselstroommotor die in het apparaat is ingebouwd. Sommige modellen hebben een platform waar de gebruiker op kan staan.

Elektrische pompwagen

Stapelaars

Laden en lossen in smalle gangpaden wordt een stuk eenvoudiger met een stapelaar. Stapelaars tillen moeiteloos zware pallets en verplaatsen ze met hetzelfde gemak door het hele magazijn. Een stapelaar verplaatst een pallet horizontaal én verticaal. Ze zijn eenvoudig te gebruiken en de besturing is zeker niet ingewikkeld. De draaicirkel is klein, wat ideaal is voor kleine gangpaden. Stapelaars worden elektrisch aangedreven.

Hoogwerkers

Een stapelaar is handig als je de hoogte in moet, maar als je zelf meters de lucht in wilt, heb je ander geschut nodig. Dan komt een hoogwerker in beeld. Met een hoogwerker sta je zonder moeite meer dan 5 meter boven de grond. Voor orderpickers is een hoogwerker perfect. Ze kunnen op een veilige en gezonde manier de orders verzamelen. Een hoogwerker kost wel wat meer, maar is natuurlijk 100 keer veiliger dan een ladder tegen een rek aan zetten. Hoogwerkers zijn eenvoudig te bedienen en worden elektrisch aangedreven.

Heftruck

Je vroeg je wellicht al af waar de heftruck bleef. Hier is ie dan. Vorkheftrucks worden in vrijwel ieder magazijn gebruikt. De stalen vorken komen onder een pallet te liggen, waarna het pallet met de goederen uit een vrachtwagen gehaald kunnen worden en door het magazijn kunnen worden gereden. Heftrucks hebben een laadcapaciteit van 1 tot 5 ton. Een heftruck besturen moet je leren. Behalve het sturen zelf en het laten zakken of heffen van de vorken, kan de bestuurder ook de mast laten overhellen, bijvoorbeeld als de vorken te veel naar de grond wijzen. Voor heftrucks breder dan 1,30 meter is een rijbewijs nodig. In andere gevallen moet de werkgever beoordelen of een medewerker de heftruck kan besturen.

Related Posts