Home RuimteTuin Hoe geef je meer waarde aan je tuin?

Hoe geef je meer waarde aan je tuin?

Door bouwsuper
Hoe geef je meer waarde aan je tuin?

Het is mooi om meer waarde toe te kennen aan je woning. Vergeet daarbij de tuin niet! Ook een juiste inrichting van de tuin kan namelijk maken dat de waarde van je woning stijgt. Of dit nu vanuit financieel oogpunt is, bijvoorbeeld omdat je je huis wilt verkopen, of om gewoon meer te gaan genieten van je huis en tuin: aan déze toevoegingen of aanpassingen kun je denken.

Terrasoverkapping

Een ideale manier om je tuin meer waard te laten worden: voeg er een terrasoverkapping aan toe. Hieronder kun je de zithoek inrichten. Denk goed na over de plaatsing van een overkapping. Deze kan bijvoorbeeld aan de buitenmuur worden geplaatst, maar ook in het midden van de tuin of juist aan de achterzijde. Het is aan jou om in te schatten wat er het best past bij de tuin. En kies een stijlvolle look, zoals een houten overkapping. Al is ook een aluminium overkapping een optie, voor een modernere uitstraling.

Luxe terras

Richt de terrasruimte in de tuin op luxe wijze in. Onder een overkapping heb je veel mogelijkheden, wat betreft meubels en verdere aankleding. Zorg bijvoorbeeld voor een mooie ondergrond, zoals tijdloze tegels. Hout is tevens een optie, al is hier wel meer onderhoud bij nodig. Een vlonder look is echter wel erg populair, wat dit de overweging waard maakt.

Luxe terras

Tuinhuisje of blokhut

Wat je nog meer kunt toevoegen aan de tuin? Een mooi tuinhuisje! De waarde stijgt namelijk ook als er meer opbergruimte is in de tuin – en zo’n huisje leent zich hier uitstekend voor. In zo’n blokhut kun je namelijk van alles kwijt, van gereedschap tot tuinmeubels. Al kiezen mensen er ook vaker voor om iets origineels te doen met de inrichting van het huisje. Maak er een werkkamer van of juist een logeerkamer. Als het huisje goed is geïsoleerd, kun je er van alles mee. Gebruik je creativiteit!

Goede omheining

In veel tuinen is een matige vorm van omheining te vinden, zoals een oude schutting of kale struik. Om de waarde van je tuin te laten stijgen, heb je goede omheining nodig. Denk aan een moderne, stevige schutting, die nog heel wat jaren mee kan. Het geeft de tuin weer een luxere uitstraling. Dat niet alleen: het maakt de tuin ook veiliger. De kans op inbraak neemt immers af als er een goede omheining staat.

Netjes afgewerkt pad

Laat een pad door de tuin lopen, en werk dit netjes af. Of je nu voor fijn grind gaat of juist voor grote tegels: er zijn veel opties om uit te kiezen. Het moet er in ieder geval netjes uitzien. Denk aan extra’s, zoals het toevoegen van verlichting naast het pad.

Water in de tuin

In een kleine tuin is het niet per se aan te raden, maar als er wat meer ruimte is juist weer wel: kies voor een element van water in de tuin. Een vijver is een goed voorbeeld! Het maakt de tuininrichting spannender en levendiger. Mooi tegelwerk of grind om de vijver heen maakt de styling compleet.

Related Posts