Home RuimteTuin Rust en overzicht in je tuin creëren

Rust en overzicht in je tuin creëren

Door bouwsuper
Rust en overzicht in je tuin creëren

Na een lange werkdag heerlijk ontspannen in de tuin, is iets waar velen optimaal van genieten. Toch is er wel wat werk voor nodig om die rust in je tuin te krijgen. Wanneer de tuin niet goed onderhouden wordt, zal het er al gauw uitzien als een warrige bedoeling. Dus wil je graag meer rust en overzicht creëren in de tuin? Lees dan snel verder voor leuke tips. 

Organiseer de beplanting

Een belangrijk onderdeel van rust en overzicht creëren in je tuin, is het organiseren van de beplanting in je tuin. Zorg ervoor dat je de bloemen en planten groepeert zodat het niet allemaal door elkaar staat. Je kunt dit gemakkelijk doen door te planten in bloembakken of potten. Maak een mooie houten bloembak vol met een mooi soort bloem en schilder de bloembak in een kleur die goed past in je tuin. Houd het wel bij een rustige kleur zoals wit of zwart. Daarnaast is het ook erg mooi en rustgevend om een boom te planten in je tuin. Denk hierbij aan een bonsai of een olijf in een grote rechthoekige plantenbak in het midden van de tuin. Hang er wat gezellige verlichting in en je hebt een prachtig rustgevend middelpunt in je tuin. Ook moet je natuurlijk niet vergeten om het onkruid te wieden zodat de tuin er mooi en strak uitziet.  

Organiseer de beplanting

Speel met accessoires

Wanneer je een rustgevende tuin wilt dan denk je niet gelijk aan veel tierlantijn maar je kunt zeker accessoires gebruiken om het gewenste effect te creëren. Door accessoires te gebruiken met rustige kleuren en niet te veel kleine dingen gebruikt dan kan het juist rustgevend zijn. Denk hierbij aan een mooie grote vaas of een plateau met kaarsen voor op de tafel. Daarnaast is het gebruik van lichtsnoeren ook een goede optie om zo sfeer te creëren in de tuin. En wat dacht je van een mooie buitenkachel? Wat is er nou rustgevender dan een knisperende haard? Nu het ook weer wat frisser wordt, is het ook leuk om leuke plaids neer te leggen op de loungeset om heerlijk onder te chillen. De tip voor de accessoires is dus: niet te veel. 

Kortom, zorg ervoor dat je beplanting er netjes bij staat in mooie plantenbakken. Kies voor rustige bomen of bloemen en vergeet niet om het onkruid weg te halen. Koop mooie bijpassende accessoires maar houdt het rustig. Zo kun jij heerlijk relaxen in je tuin na een lange stressvolle dag. 

Related Posts