Home Klustips Installatie traplift is echt specialistenwerk

Installatie traplift is echt specialistenwerk

Door bouwsuper
Installatie traplift is echt specialistenwerk

De montage van een traplift is echt specialistenwerk. Geen klusje voor de handige doe-het-zelver, zelfs niet voor de meest ervaren onder ons.  Voor elke trap wordt een traplift op maat gemaakt, waarbij elke millimeter telt. Koninklijke Otolift heeft voor elke trap dé oplossing.

Op het moment dat het besluit is genomen dat er een traplift in huis moet komen, is een bezoek van de adviseur het startpunt. Hij of zij bespreekt jullie wensen en brengt de trapsituatie zeer gedetailleerd in kaart. Dat gebeurt in ongeveer een kwartier met een speciaal daarvoor ontwikkeld inmeetsysteem. Aan de hand van die gegevens wordt op de tekenkamer een exacte productietekening gemaakt. Geen trap is hetzelfde, dus maatwerk is altijd noodzakelijk. En er is nogal een verschil tussen een smalle rechte trap, of een imposante wenteltrap met bochten.

Productie

Na de voorbereidingsfase volgt de productie. In de fabriek van Koninklijke Otolift wordt de digitale werktekening omgezet in een maatwerkproduct. De rail van de traplift bestaat uit meerdere innovatieve onderdelen, elk tot op de millimeter toegesneden op de trapsituatie in het huis waar deze moet worden gemonteerd. Een dag voor de installatie worden alle onderdelen thuisbezorgd en belt de monteur om een tijdstip af te spreken.

Montage

Montage

Het monteren van een traplift neemt ongeveer een dagdeel in beslag. De monteur installeert eerst de trapliftrail en vervolgens de stoel. Indien nodig wordt een nieuw stopcontact aangelegd. Tijdens een proefrit test de monteur of alles volgens de productietekening is uitgevoerd. Ja? Dan kan de rail worden vastgezet. Door de stoel te programmeren wordt deze geheel afgestemd op de behoefte van de gebruiker en de trap(omgeving). Ook de afstandsbedieningen krijgen instructies. Het bekleden van de stoel gebeurt als laatste. De monteur vertrekt pas op het moment dat alles vlekkeloos functioneert.

1891

Koninklijke Otolift kan putten uit een rijke historie. Het bedrijf is in 1891 opgericht door Otto Ooms. Het inmiddels ruim 130 jaar oude bedrijf, nog steeds gerund door de familie Ooms, heeft zich vanaf het einde van de jaren zestig van de vorige eeuw gespecialiseerd in de productie van trapliften. Otolift is inmiddels marktleider in de Benelux.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Vraag dan de gratis brochure aan bij Koninklijke Otolift. Kijk voor meer informatie op www.otolift.nl

Related Posts