Home RuimteKeuken Keuken opknappen met ieder budget

Keuken opknappen met ieder budget

Door bouwsuper

Een keuken opknappen is een stuk goedkoper dan een compleet nieuwe keuken aanschaffen. Je kunt het bovendien op verschillende manieren aanpakken. Van een subtiele opfrisbeurt tot een volledige make-over. Voor ieder budget kun je een keukenrenovatie uitvoeren! Hieronder lees je meer over de mogelijkheden en delen we een paar toffe ideeën.

Aanrechtblad

Het aanrechtblad kan na verloop van tijd veel slijtageplekken en beschadigingen krijgen. Voor een frisse uitstraling is het daarom mooi om het te vervangen. Houd er rekening mee dat het werkblad een hele grote invloed heeft op de uitstraling van de keuken. Denk dus goed na over het materiaal en de kleur. Wil je een moderne keuken een landelijke touch geven? Kies dan voor een houten of houtlook werkblad. Voor een chique uitstraling kun je eens kijken naar een marmeren keukenwerkblad.

Achterwand

Het is vaak niet zo lastig om de achterwand in de keuken een opknapbeurt te geven. Vervang de tegels, plaats een nieuwe keukenachterwand van glas of geef de muur een kleurtje met speciale keukenverf. Deze verf kun je gemakkelijk reinigen en is verkrijgbaar in vele varianten.

Keukenfrontjes

Als je de keuken echt helemaal wil renoveren, mogen nieuwe keukenfrontjes niet ontbreken. Dit zorgt meteen voor een andere look en zal de keuken weer als nieuw laten ogen. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden wat betreft stijl, kleur en materiaal. Kunststof keukenfronten zijn vanwege het gemakkelijke onderhoud erg populair.

Handgrepen

Zien de keukenkastjes er nog prima uit, maar wil je toch een andere sfeer creëren? Vervang dan enkel de handgrepen van de kasten. De overstap van een houten knop naar zwarte metalen handgrepen zal een groots effect hebben. Het is bovendien gemakkelijk zelf te doen.

Kranen

Kranen

Ook een tof idee: vervang de standaard kranen in de keuken voor een hele stijlvolle variant. Denk aan een extra hoge opbouwkraan of juist een minimalistische inbouwkraan. Op dit moment zijn keukenmengkranen met een (mat) zwarte, gouden of koperen kleur erg populair. Dit is natuurlijk ook een geweldige tip voor de badkamer!

Keukenaccessoires

Denk ook aan de accessoires en verlichting in je keuken. Al deze kleine details hebben invloed op de uitstraling. Vervang de simpele plafondlamp voor een stijlvolle hanglamp, gebruik houten snijplanken als decoratie op het aanrechtblad en koop theedoeken met een leuk printje. Staat het kruidenrekje in het zicht? Doe alle kruiden dan in dezelfde weckpotjes om het zowel functioneel als decoratief te maken.

Hoe ga jij jouw keuken binnenkort renoveren of opknappen?

Related Posts