Home RuimteKeuken Jouw open keuken creëren

Jouw open keuken creëren

Door bouwsuper
Jouw open keuken creëren

Open keukens zijn voornamelijk sinds de corona periode enorm populair. Veel mensen hadden geen thuiswerkplek en werkte daarom aan de eettafel. Dan is het wel zo gezellig als je nog wat contact hebt met de woonkamer. Een open keuken is dan de oplossing. Daarnaast zorgen deze keukens voor een open en ruimtelijk gevoel. Wil je weten hoe je een open keuken kunt creëren? Lees dan snel verder.

Wat is een open keuken?

Zoals je misschien al verwacht, bevinden bij een open keuken, de woonkamer en keuken zich in één ruimte. Soms kan de ruimte afgesloten worden door schuifdeuren, of is een deel van de keuken afgesloten door een kleine afscheiding. Maar over het algemeen wordt er voor een volledig open ruimte gekozen. Je verbindt dan dus eigenlijk de keuken met de woonkamer.

De verschillende opstellingen

Als je kiest voor een open keuken, heb je de keuze uit verschillende opstellingen. Zo zien we in kleinere huizen en appartementen vaak de keuze voor een rechte keuken. Ook kookeilanden zijn in open keukens enorm populair, zo kun je namelijk contact houden met je gasten of huisgenoten terwijl je aan het koken bent. Opstellingen die we minder vaak zien zijn hoekkeukens of u-keukens. Maar ook deze keukens kun je in een open ruimte plaatsen. Wil je graag weten hoe je bijvoorbeeld van een hoekkeuken een open keuken kunt maken? Bekijk dan eens de website van Kitchen4All, daar vertellen we je alles over verschillende keukenopstellingen.

Open keuken integreren met de woonkamer

Open keuken integreren met de woonkamer

Als je kiest voor een open keuken, dan wil je waarschijnlijk de stijl van de woonkamer doortrekken naar de keuken, of andersom. Bepaal voor het samenstellen van de keuken welke stijl de woonkamer heeft. Welke kleuren en materialen heb je gebruikt? Keukens zijn in vrijwel alle kleuren verkrijgbaar. Dus door hetzelfde kleurenpallet voor de woonkamer te gebruiken, zorg je ervoor dat de gehele ruimte dezelfde stijl heeft. Maar ook materialen als marmer(look) en hout(look) kun je heel goed toepassen in je keuken. Je kunt dus de open keuken creëren die bij jou en je interieurstijl past!

Persoonlijk advies

Ben je enthousiast geworden over open keukens maar zou je graag wat meer informatie hierover willen? Maak dan snel een afspraak bij een van onze winkels. Je kunt je daar laten inspireren door onze verschillende keukenopstellingen of je laten helpen door een van onze deskundige adviseurs. Zij helpen je namelijk graag. Niet alleen voorzien zij je van advies, maar stellen ook samen met jou je nieuwe keuken samen. Maak via Kitchen4All.nl snel een afspraak!

Related Posts