Home Wonen 5 stoere vloeren voor een industrieel interieur

5 stoere vloeren voor een industrieel interieur

Door Joanne

Ben je op zoek naar een geschikte vloer voor een industrieel interieur? Dan zijn robuust, rauw en stoer de sleutelwoorden. Een vloer met deze look sluit zonder twijfel naadloos aan op de loft- of fabrieksuitstraling van de woning. Toch zijn er binnen deze stijl nog genoeg verschillende mogelijkheden. In dit artikel staan 5 stoere vloeren op een rij die stuk voor stuk een mooie optie zijn. Welke industriële vloer spreekt jou het meeste aan?

1. Gietvloer

Gietvloeren zijn eigenlijk geschikt voor iedere woonstijl. De naadloze vloer gaat namelijk op in de sfeer van de inrichting. Hierdoor is het altijd een goede keuze! Kies voor een gietvloer met een levendige betonlook of juist met een strakke fluwelen afwerking. Gietvloeren zijn krasvast, sterk en flexibel tegelijk. Hierdoor heeft het een hele lange levensduur. Bovendien kun je het goed combineren met vloerverwarming. Lees meer over de prijs gietvloer per vierkante meter op de website van DRT Design. DRT gietvloeren zijn altijd van hoge kwaliteit en zowel geschikt voor particulieren als voor bedrijven.

2. Betonvloer

Een betonvloer geeft een woning een heel rauw en robuust uiterlijk. De vloer is net als een gietvloer erg onderhoudsvriendelijk, sterk en naadloos. Het is wel belangrijk om de vloer te laten coaten of impregneren. Zonder een beschermde toplaag is een betonvloer erg gevoelig voor vetten en zuren. Dit kan vooral in de keuken snel lelijke vlekken veroorzaken.

3. Houten vloer

Natuurlijk is een robuuste houten vloer ook een geschikte keuze voor een industrieel interieur. Het materiaal is stoer en sfeervol tegelijk. Vaak is het nog mooier als de massief houten vloer al ‘geleefd’ is en gebruikssporen heeft. Met een beetje geluk ligt er nog een authentieke houten vloer in de woning of kun je ergens een oude eiken of grenen vloer vinden. Bij de industriële woonstijl hoeft het vooral niet te perfect te ogen.

4. PVC vloer

Spreekt de uitstraling van robuust hout je erg aan, maar kies je liever voor een onderhoudsvriendelijke vloer? Of vind je de stoere betonlook prachtig, maar zoek je een vloer die je eenvoudig zelf kunt leggen? Dan is een PVC vloer de oplossing. Deze kunststof vloer is verkrijgbaar in allerlei kleuren, prints en stijlen. Van een afstand zie je nauwelijks het verschil tussen PVC en echt hout.

5. Keramische tegels

Tot slot zijn keramische tegels een prachtige optie. Ook deze vloer is verkrijgbaar met een stoere betonlook of sfeervolle houtlook. Omdat de tegels vuurvast en vlekbestendig zijn, kun je ze goed gebruiken in de industriële keuken.

Related Posts