Home materiaal 5x keukenwerkbladen voor een landelijke keuken

5x keukenwerkbladen voor een landelijke keuken

Door Joanne

Landelijke keukens hebben een gezellige en warme uitstraling. Toch kan er in de stijl nog veel gevarieerd worden. Je kunt namelijk kiezen voor een romantische sfeer, een moderne look of juist een industrieel accent. Het keukenwerkblad is hierbij een belangrijke factor. Daarom hebben wij 5 goede opties uitgezocht voor een aanrechtblad in een landelijke keuken.

Een houten keukenblad

Een keukenwerkblad van hout is zonder twijfel heel populair bij de landelijke keukens. Het straalt veel warmte uit en het zorgt voor een huiselijke sfeer. Toch is het niet het handigste materiaal. Er kunnen namelijk snel krassen in komen en het is daarnaast ook niet hittebestendig. Gelukkig zijn hier speciale beschermende toplagen voor. Zo gaat het keukenblad een stuk langer mee. Het is ook mogelijk om voor een ander materiaal te kiezen wat dezelfde natuurlijke houtlook heeft.

Een werkblad van composiet

Composiet is eigenlijk geschikt voor elke woonstijl. Dus ook voor de landelijke keukens. Het materiaal bestaat uit kleine deeltjes natuursteen en kunststof. Het is heel eenvoudig schoon te maken en er zullen ook niet snel krassen in komen. Dat is natuurlijk een groot voordeel! Wel moet je oppassen met hete pannen op het werkblad. Composiet kan namelijk niet zo goed tegen hitte.

Een aanrechtblad van graniet

Graniet is een natuursteen. Het heeft vaak een donkergrijze kleur wat zorgt voor een luxe twist. Vind je zo’n donkere tint iets te heftig? Dan is dit materiaal ook te koop in wit en beige tinten. Een granieten aanrechtblad is zowel krasbestendig als hittebestendig. Sommige soorten zijn alleen niet volledig vochtbestendig. Laat je hier dus zeker goed over informeren.

Een werkblad van keramiek

Een werkblad van keramiek zie je veel in de moderne keukens. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat het niet geschikt is voor een landelijke keuken. De stoere uitstraling kan er juist heel goed bij passen. Het materiaal is nog harder dan graniet en makkelijk schoon te maken. Ook kun je er hete pannen of schalen van zo’n 450 °C opzetten. Keramiek is wel gevoelig voor chemische middelen, bijtende stoffen en zuren.

Een betonnen keukenwerkblad

Met een keukenwerkblad van beton geef je de landelijke keuken een industriële touch. Het is stoer, robuust en modern. Je kunt het daarnaast ook prima zelf storten. Als je beton op de goede manier plaatst en afwerkt, kan het heel lang meegaan. Het is slijtvast en ook bestand tegen hitte. Het grootste nadeel is dat het ontzettend zwaar is. De keukenkastjes moeten dus wel sterk genoeg zijn om het gewicht te kunnen dragen.

Related Posts