Home RuimteKeuken 5x planten in de keuken

5x planten in de keuken

Door bouwsuper
5x planten in de keuken

Je kunt niet genoeg planten in je huis hebben zeggen wij maar altijd. Het ziet er immers kleurrijk en gezellig uit, zeker in een keuken die niet veel poespas heeft. Naast dat planten de ruimte opfleuren, hebben ze ook een positief effect op de gezondheid. Planten produceren namelijk zuurstof. Sterker nog: ze zetten koolstofdioxide om in zuurstof, dus ze halen iets slechts weg en leveren er iets waardevols voor terug. Daarnaast zijn planten luchtbevochtigers en houden ze de lucht schoon. Dan rest alleen nog de vraag; welke planten dan in de keuken? Wij hebben in dit artikel 4 planten voor in de keuken voor je op een rij gezet. 

1. Kruidenplanten

Misschien wel het meest toepasbaar voor in de keuken: de kruidenplant. Ziet er gezellig uit en komt ook nog vaak te pas tijdens het koken. Je kunt ze uiteraard op het aanrecht naast de keukenkraan plaatsen, maar je kunt ook een klein kruidenrekje maken en deze ophangen. Dit geeft een speels effect! 

2. Planten in hanger

Heb je niet veel ruimte op het aanrecht of hou je deze liever vrij? Dan zijn planten in een hanger ideaal. Je ziet ze vaak terugkomen in de kleinere keukens omdat ze hangend simpelweg minder ruimte innemen. Hang bijvoorbeeld een plant in een macramé hanger voor een Ibiza/bohemian look. 

3, Hangplanten

Naast planten in hangers heb je ook ‘hangplanten’: denk bijvoorbeeld aan de klimop, erwtenplant, lantaarnplant en scindapsus. Deze planten kun je uiteraard in een hanger plaatsen, maar ook bovenop de koelkast of hoge keukenkast neerzetten. Dit is de ideale plek omdat de bladeren dan mooi in een lange sliert langs de kast zullen vallen. En dat geeft een fraai beeld!

4. Kleine plantjes

Kleine plantjes

In de keuken heb je vaak niet voldoende ruimte om grote planten te plaatsen. Kleine planten zijn dan ook vaak een beter idee. Zo kun je bijvoorbeeld kleine schattige cactusjes of hartjesplanten in de vensterbank plaatsen. Of van die vetplantjes in gekleurde potjes die goed aftekenen naast je zwarte keukenkraan. Wees creatief!

5. Planten met bijzondere bladeren

Heb jij niet zomaar een keuken, maar een keuken met de wow-factor? Dan wil je misschien niet de eerste de beste plant in je keuken. Als je op zoek bent naar fancy keuken planten, bekijk dan eens de planten met een speciale tekening op de bladeren. De Begonia Maculata bijvoorbeeld, heeft langwerpige, grillige bladeren met witte stippen. De Oxalis Triangularis is weer een plant met paarse, pijlvormige bladeren die sprekend op vlinders lijken. En de Calathea, is een jungle plant met strepen (soms zelfs roze). Deze planten zullen de keuken zeker doen laten opvallen. 

Welke planten ga jij toevoegen aan je keuken interieur?

Related Posts