Home RuimteTuin Hoe zorg je écht voor een prachtige tuin?

Hoe zorg je écht voor een prachtige tuin?

Door bouwsuper
Hoe zorg je écht voor een prachtige tuin

Het is natuurlijk een prachtig aanzicht vanuit je woning: een mooie tuin! Of je nu groene vingers hebt of niet: het is voor iedereen mogelijk om iets fraais en unieks van de tuin te maken. En daarmee bedoelen we natuurlijk een tuin die het hele jaar lang mooi is. Hoe je dat goed aanpakt? Lees verder voor onze tips!

Hulp van een hovenier

Om voor de allermooiste tuin te zorgen, raden we aan om de hulp van een hovenier in te schakelen. Zo ben je er helemaal zeker van dat je tuin tot in de puntjes wordt verzorgd: een vakbekwame hovenier weet immers precies hoe een tuin verzorgd moet worden. Of het nu om een kleine of een grote tuin gaat: Langens Hoveniers is een gespecialiseerde hovenier in Nijmegen voor een stralende tuin, het hele jaar door. Waar een hovenier voor kan zorgen in je tuin? Denk aan het inzaaien van gras, het verzorgen van planten en bomen, maar ook de aanleg van vijvers en sierbestrating – al het werk wordt je uit de handen genomen. Wat een luxe!

Maak een plan voor de tuin

Ga je een nieuwe tuin aanleggen? Dan is het verstandig om vooraf een goed plan uit te werken. Zo kun je immers je droomtuin maken: een tuin die aan al je wensen voldoet. Misschien wil je wel een grote zithoek, of juist veel ruimte voor groen. Denk ook aan een moestuin of een vijver: er is van alles mogelijk in de tuin. Ook hier kan een hovenier uiteraard bij helpen, want het maken van een tuinontwerp kan goed worden uitbesteed aan professionals.

Veel groen in de tuin

Veel groen in de tuin

Het is natuurlijk eenvoudig om voor een grijze tuin te kiezen: een tuin met veel tegels, stenen en bestrating. Maar eerlijk is eerlijk: dit zorgt meestal niet zozeer voor een mooie tuin. Groen is juist hartstikke welkom als je echt iets fraais van je tuin wilt maken! Probeer daarom altijd voor veel planten en bomen in de tuin te zorgen – zo is er veel meer moois om naar te kijken.

Een mooie tuin in meerdere seizoenen

Ook een belangrijk onderdeel voor een prachtige tuin: zorg dat de tuin een groot deel van het jaar levendig oogt. Als je alleen voor bloemen kiest die in hetzelfde seizoen bloeien, is er de rest van het jaar maar weinig aan in je tuin. Het is een beter idee om per seizoen iets te laten bloeien in de tuin – ook hier kun je rekening mee houden bij het opstellen van het plan voor jouw tuin. Zo kun je het hele jaar door genieten van je stralende tuin!

Related Posts