Home Wonen Huis verkopen: Keuken klaarmaken voor de verkoop

Huis verkopen: Keuken klaarmaken voor de verkoop

Door bouwsuper
Huis klaarmaken voor de verkoop

Heb je de keuze gemaakt om je huis te verkopen? Dan is het tijd om je woning hier ook op voor te bereiden. Dat kan op diverse manieren; alles gebreken uiteraard repareren, de stijl van je woning neutraal maken, mooie foto’s maken om mee te adverteren en noem maar op. Hoeveel je van te voren ook je best hebt gedaan, het gaat uiteindelijk allemaal om de indrukken als er iemand langskomt om het huis te bekijken. Je herkent je vast wel in het gegeven dat de keuken één van de belangrijkste onderdelen van een huis is. Het kan zelfs zo ver gaan dat mensen hun keuze voor het wel of niet kopen van een woning laten afhangen van de keuken. Ga je dus je huis verkopen; zorg dat de keuken er ook klaar voor is!

Een belangrijke factor

De keuken is een echte ‘eye-catcher’ en mensen maken veelvuldig gebruik van dit gedeelte van het huis. Het is dus belangrijk dat de keuken er goed uit ziet, van alle hedendaagse gemakken is voorzien en het een algemeen moderne sfeer geeft die past bij de andere ruimtes van je woning. Als de keuken bij bezoekers niet in de smaak valt, dan is de kans groot dat ze de hele woning minder aantrekkelijk vinden. Het vervangen van de keuken is doorgaans een flinke investering en mensen kunnen daarom afzien van een aankoop.

Maak je keuken klaar voor verkoop

Heb je een relatief ouderwetse keuken, dan overweeg je om bovengenoemde redenen misschien wel om de keuken in zijn geheel te vervangen. Pas daar wel mee op; wat iemand van de keuken vindt is een kwestie van smaak. Je kunt er wel een supermoderne keuken in laten zetten, die achteraf gezien juist helemaal niet mooi wordt gevonden door mensen die je woning komen bezichtigen. Een keuken heeft namelijk niet alleen met moderne foefjes te maken die over het algemeen nog wel geaccepteerd worden, maar ook met plek van een vaatwasser, de kleur van de keuken en zelfs de locatie van de keuken. Wil je zo veel mogelijk zelf doen en ben je ook handig met klussen dan kun je uiteraard veel geld besparen om de keuken zelf te vervangen. Ben jij een echte doe-het-zelver? Dan is internetmakelaar Wonex ook echts iets voor jouw. Zelf huis verkopen is zeer gemakkelijk, via online makelaars hoef je enkel zelf de bezichtigingen uit te voeren, wat vaak ook erg leuk is om te doen. Ook voor potentiële kopers is het zeer fijn, omdat deze dan ook ’s avonds en in het weekend op de bezichtigingsafspraak kunnen komen (wat vaak bij een traditionele makelaar niet mogelijk is).

Wat kan je wel doen

Ga je je huis verkopen via een online makelaar zoals bijvoorbeeld HuisPortaal.nl en wil je tóch iets doen aan je keuken? Kies dan voor subtiele investeringen. Zo kan je nieuwe handgrepen gebruiken voor de kastjes, kan je zorgen dat deze kastjes niet piepen en kan je zorgen dat de keuken een frisse uitstraling krijgt. Eveneens kan je tijdens een bezichtiging aangeven dat je de eventuele vervanging van de keuken een rol hebt laten spelen in de vraagprijs voor de woning en dat effectieve vervanging in gevallen kan worden verzorgd in samenspraak met de makelaar. Zo vergroot je zonder al teveel investeringen de kans om je huis te verkopen.

Related Posts