Home RuimteKeuken Wat kost een keuken?

Wat kost een keuken?

Door bouwsuper
Wat kost een keuken?

Zie jij in woontijdschriften en op Pinterest altijd de mooiste botanische, moderne en industriële keukens voorbijkomen en denk je ‘dat wil ik ook’? Begrijpelijk, want we besteden best veel tijd in de keuken, dus de ruimte moet naar smaak zijn. Hoeveel kost het eigenlijk, een nieuwe keuken? Daar vertellen wij je meer over!

Ruwe schatting

Een keuken kan je 3.000 euro kosten, maar het kan je ook meer dan 100.000 euro kosten. Daar word je niet heel veel wijzer van, maar er zijn nu eenmaal veel variabelen om rekening mee te houden. We kunnen de schatting wel iets preciezer voor je maken. Als je een keuken in huis wilt halen die zo goedkoop mogelijk is, dan ben je rond de 5.500 euro kwijt, inclusief plaatsing. Het gaat om een merkloze keuken met basisapparatuur. Wil je een keuken van iets betere kwaliteit? Voor circa 15.000 euro kun je al een merkkeuken kopen en laten plaatsen. Je geniet dan ook van wat betere apparatuur. Als je gesteld bent op luxe apparatuur en de beste keukenmerken, heb je een budget nodig van 25.000 euro of hoger.

Hoe bekostig je een nieuwe keuken?

Een keuken betaal je uit eigen zak, maar je kunt er voor kiezen wat geld te lenen als je budget niet toereikend is. De kans is groot dat een wat duurdere keuken bovendien langer meegaat dan een woningbouwkeuken. Bulthaup en SieMatic keukens gaan bijvoorbeeld 20 tot 30 jaar mee, terwijl woningbouwkeukens het na tien tot vijftien jaar wel gehad hebben. Een beetje extra geld in deze ruimte investeren heeft dus zo zijn voordelen.

Welke factoren hebben invloed op de prijs?

Welke factoren hebben invloed op de prijs

Het is niet enkel het keukenmerk dat de prijs bepaalt. Het heeft ook te maken met de grootte en de indeling van je keuken. Hoe groter je keuken, des te meer materiaal er nodig is. Daarnaast telt het gekozen materiaal mee. Een kunststof werkblad is bijvoorbeeld goedkoper dan een werkblad van natuursteen. Wil je graag de nieuwste en beste inbouwapparatuur in je keuken laten installeren? Ook dat krikt de prijs flink op.

Hoe hou je een nieuwe keuken goedkoop?

Wil je graag zoveel mogelijk op je nieuwe keuken besparen? Laat de vaatwasser, de wasbak en de oven dan op dezelfde plaats staan, zodat water- en elektriciteitsaansluitingen niet verplaatst hoeven te worden. Er valt ook veel te besparen op keukenmaterialen zonder dat je op kwaliteit hoeft in te leveren. Duurder is namelijk niet altijd beter. Houd tot slot je ogen open voor kortingen. Wees hier echter wel voorzichtig mee. Soms lijkt een deal te mooi om waar te zijn. Vaak is dat dan ook zo.

Related Posts