Home Klustips Grote klus op de planning tijdens natte herfstdagen? Deze tools heb je nodig

Grote klus op de planning tijdens natte herfstdagen? Deze tools heb je nodig

Door bouwsuper
Grote klus op de planning tijdens natte herfstdagen Deze tools heb je nodig

Het liefst doen we schilderwerk en allerlei andere klussen in de zomer. De ramen en deuren kunnen dan lekker openblijven, waardoor alles snel droogt en de chemische lucht er snel uittocht. In de herfst en winter is dit helaas anders, want er zitten maar weinig mensen te wachten op het opengooien van alle deuren als het buiten regent en koud is. Er zijn enkele tools die je goed kunt gebruiken tijdens deze periode. Niet alleen om het wat aangenamer en makkelijker te maken, maar ook om de klus zelf sneller te laten gaan.

Sneller drogen

Om natte omstandigheden te voorkomen is het belangrijk om een apparaat in huis te halen wat de nattigheid tegen te gaan. Je kunt een ontvochtiger huren of een bouwdroger huren, welke ervoor zorgt dat alle natte klussen snel drogen. Denk hierbij aan schilderwerk, dekvloeren of spuitwerk. Hieruit moeten liters water verdampen en in de herfst en winter gaat dit niet zo snel als in de zomer. Dit kan wel dagen duren, waardoor al het kluswerk ook weer kan beschadigen. Met een ontvochter of een droger zorg je ervoor dat dit niet gebeurt. Zo voorkom je waterschade, maar ook vertraging in het klusproces.

Een verwarming

Een verwarming

Is het toch noodzaak om alle deuren en ramen open te houden, omdat er een goede ventilatie moet plaatsvinden. Wellicht ben je aan het werk met bepaalde chemische stoffen waar je het beste niet te veel van kunt inademen. In zo’n geval kan het best wel eens koud worden, zeker als de temperatuur buiten ook tegen het vriespunt ligt. Een verwarming huren is een uitstekende optie voor zo’n soort klus. Zo kun je enkel de ruimte waarin je aan het werk bent verwarmen, zonder dat je energierekening door het dak gaat.

Stofbeheersing en ventilatie

Als je bezig bent met de bewerking van verschillende bouwmaterialen, is het belangrijk dat je over genoeg schone lucht beschikt. Zeker in de huidige tijd is goede ventilatie geen overbodige luxe en is het belangrijk dat vervuilede lucht snel afgevoerd wordt. Hiervoor kun je kijken naar ruimteafzuiging of verschillende ventilatoren, die er zelfs zonder ramen voor zorgen dat jouw werkplaats schoon en veilig blijft om in te werken.

Related Posts