Home RuimteKeuken 4 tips voor een industriële keuken

4 tips voor een industriële keuken

Door Judith

De industriële stijl is helemaal hip. Je kunt er alle kanten mee op. Wel is er altijd een vaste basis: er wordt veel gebruik gemaakt van beton, metaal en hout. Dat geldt in elke ruimte, dus ook in de industriële keuken. Wil jij je keuken in deze stijl inrichten? Dit zijn 4 tips voor gave items in de industriële keuken.

1. Keukenblok van hout en metaal

Hout en metaal worden veel gebruikt in de industriële stijl. Dat kan soms een wat ruwe uitstraling geven, maar dat hoeft niet perse. Kijk maar naar deze strakke industriële keuken. De keukenkastjes zijn opgebouwd uit massief licht hout. Alle dragende delen zijn van staal dat zwart gepoedercoat is. Zo krijg je een prachtige én elegante industriële keuken.

2. Industriële kasten

In een industriële keuken kun je niet zomaar elke kast neerzetten. Het moet wel goed passen in de ruimte. Gelukkig zijn er prachtige industriële kasten die goed passen. Zoals deze open kast, gemaakt van een metalen frame met houten planken.

3. Houten vloer en betonnen elementen

Een houten vloer is sterk en gaat erg lang mee. Deze houten vloer ziet er haast antiek uit. Hij is behandeld met een wash en is in de olie gezet. De slijtplekken maken de vloer juist karakteristiek en stijlvol. In combinatie met de betonnen elementen in deze keuken heb je meteen de industriële stijl te pakken.

4. RVS in de keuken

Iets wat het altijd goed doet in de industriële keuken is RVS. Je kunt ervoor kiezen om alleen RVS apparaten aan te schaffen, zoals een stoere industriële koelkast. Ook de kookplaat, afzuigkap, oven en magnetron kun je kiezen met RVS look. Strak, glad en uitstekend passend in de industriële woonstijl.

Een industriële keuken is mooi en veelzijdig. Je kunt er veel zelf in doen, want deze stijl leent zich uitermate goed voor DIY projecten. Zo is de industriële stijl prima geschikt om zelf in te lassen, kasten te bouwen of zelfs het hele keukenblok te ontwerpen en te bouwen. Ben jij handig en houd je van de industriële woonstijl? Dan kun je de meeste klussen zelf uitvoeren.

Related Posts