Home RuimteKeuken Dit zijn de nieuwste keukentrends

Dit zijn de nieuwste keukentrends

Door bouwsuper
Dit zijn de nieuwste keukentrends

Als je van plan bent om een nieuwe keuken te kopen, wacht je een flinke uitdaging. Om hiervoor maar een veelgebruikt cliché uit de kast te trekken: je keuze is reuze. Voor iedere gewenste stijl is er wel een mooie keuken te vinden. Ben je op zoek naar trendy keuken? Neem dan zeker dit artikel door. Wij geven je inzicht in de nieuwste keukentrends.

Verschillende soorten keukens

Een nieuwe keuken koop je niet zomaar. De invulling hiervan moet aansluiten op je wensen met betrekking tot het gebruik van deze ruimte en je smaak. Met betrekking tot je smaak kan je kiezen uit verschillende soorten keukens. De stijl van de keuken brengt je al flink in de richting van je uiteindelijke keuze. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een moderne keuken,  een klassieke keuken, een hoogglans keuken, een houtlook keuken, een design keuken of een greeploze keuken. Al deze keukenstijlen kunnen worden vormgegeven in een hoekkeuken, eiland keuken, een keuken met schiereiland en de bekende rechte keuken.

Hoewel de meeste mensen kiezen voor een tijdloze keuken (je vervangt een keuken immers niet regelmatig), zijn er wel keukentrends die je veel ziet terugkomen. Hieronder geven we je inzicht in de keukentrends van dit moment. Op  basis hiervan kun je jouw keuze nog meer finetunen.

Verschillende soorten keukens

Dit zijn de keukentrends van dit moment

  • De keuze om de keuken een gouden accenten te geven om een mooie glamour uitstraling te creëren.
  • De keuze om veel marmer te verwerken om een keuken een luxueuze uitstraling te geven.
  • Het plaatsen van een open en hoge kastenwand in de keuken om alle benodigde tools binnen handbereik te hebben en de keuken een ambachtelijke uitstraling te geven.
  • Een zwarte keuken om een stijlvolle look and feel te creëren. Je kunt hierbij kiezen voor een volledig zwarte keuken of de ruimte te voorzien met zwarte accenten.
  • Een van de keukentrends van dit moment: de grijze, strakke keuken. Van lichtgrijs tot donker antraciet: in combinatie met een houten werkblad creëer je een landelijke en moderne uitstraling.
  • Een keuken met groentinten. Groene keukens en het gebruik van planten blijft een hit. Van een donkergroene keuken tot een diepgroene matlak. Met groentinten haal je een stuk natuur in huis.

De keuken als sociale ontmoetingsruimte

De laatste keukentrend willen we even apart benoemen aangezien de functie van een keuken de laatste jaren ingrijpend is veranderd. Dit komt omdat het eten en het bereiden hiervan steeds meer een beleving is geworden. Veel mensen zijn hier bewuster mee bezig en besteden hier meer tijd aan. Dit benadrukt het feit dat de keuken niet alleen meer een functionele ruimte is maar ook een sociale ontmoetingsruimte is geworden. Hier moet je uiteraard je inrichting op aanpassen. De keuken moet dan natuurlijk nog steeds van alle gemakken voorzien zijn maar ook gezelligheid en comfort bieden. Een leefkeuken met kookeiland speelt hier dan ook uitstekend op in.

Related Posts