Home RuimteKinderkamer IKEA Besta & Stuva in huis

IKEA Besta & Stuva in huis

Door Anne
IKEA Besta & Stuva in huis

Een huis ziet er netjes uit wanneer er geen rommel rondslingert. Om dit te regelen in je huis, is het hebben van genoeg kastruimte een absolute must. In plaats van werken in de hoogte, is werken in de breedte ook een goede manier om je huis netjes te kunnen presenteren maar ook om genoeg opbergruimte te hebben. Een perfect meubel hiervoor zijn de IKEA Besta- en Stuva-kasten. 

IKEA Besta

IKEA Besta

De IKEA Besta-kasten zijn kasten die je zelf kunt samenstellen en die ideaal zijn voor in huis. Besta is officieel een TV-meubel maar via Pinterest zie je hoe steeds meer huishoudens de kast ook gebruiken als speelplek voor kinderen of als bankje in de keuken.

Hier zie je hoe de IKEA Besta is neergezet als bankje in de kinderkamer. Maak een kussen op maat van bijvoorbeeld schuimrubber of een oud matras en bekleed dit met stof. Ontzettend leuk en je kunt direct speelgoed of boeken kwijt onder de kast. Zoals je wellicht ziet, is de IKEA Besta-kast ook mogelijk om in de hoogte te bouwen.

De kasten van Besta zijn verkrijgbaar in verschillende hoogtes. Zo zie je op bovenstaande afbeelding dat de kast met een houten plank erop prima geschikt is als bureau. Ontzettend stijlvol! Het is hartstikke leuk om de Besta als bureau in de woonkamer te gebruiken en in een andere hoek als tv-meubel. Zo heb je zelf in de hand hoe je de meubelen in huis plaatst en in welke vorm, maar heb je toch een eenheid.

Hier zie je heel duidelijk dat er met steigerhout is gewerkt. Door gebruik te maken van steigerhout geef je een Besta-meubel een heel eigen sfeer. Hoe leuk is het om dit tegen de muur te plaatsen en een lange tafel ervoor te zetten? Zo heb je een eigen plekje in de woonkamer en een eettafel mét bankje.

Bekijk hier alle Besta opbergsystemen

Lees ook: Doe meer met een LACK-tafeltje van de Ikea; 10 creatieve ideeën

IKEA Stuva

Kinderen in de woonkamer laten spelen? Dan is de IKEA Stuva-combinatie echt iets voor jullie. Plaats de Stuva in huis en maak van steigerhout of van een meubelpaneel een stoer tafelblad. Een stoeltje naar keuze er achter en kinderen kunnen naar hartelust spelen!

Ook ontzettend leuk is het om grondplaten van Lego op het meubelpaneel te lijmen. Op deze manier heeft jouw kindje een perfecte plek om met Lego te spelen in huis en kan de grondplaat tijdens het spelen niet vallen of verschuiven. Een echte uitdaging is natuurlijk om de grondplaat over het volledige meubelpaneel te lijmen. Wie bouwt de mooiste stad van Lego?

Bekijk hier alle Stuva opbergsystemen.

Zou jij een IKEA wandkast overwegen voor in huis?

Lees ook: Ikea hack: 8 organisatietips
Lees ook: Ikea hack: nachtkastje pimpen!

Related Posts