Home RuimteWoonkamer 4 tips voor een luxe uitstraling in je woonkamer

4 tips voor een luxe uitstraling in je woonkamer

Door bouwsuper
4 tips voor een luxe uitstraling in je woonkamer

Waar denk jij aan als je denkt aan een luxe interieur? Misschien wel aan veel goud, marmer en veel dure meubels. Toch hoef je helemaal niet veel geld in je huiskamer te stoppen om er toch een prachtige luxe ruimte van te maken. Kan jouw woonkamer ook wel een update gebruiken? Met onze tips geef jij je woonkamer een eenvoudige, maar effectieve luxe make over! 

Tip 1: Ga voor goud 

Gouden woonaccessoires geven je interieur een hele luxe uitstraling. En dat hoeft natuurlijk niet echt goud te zijn; in veel budget winkels zijn er hele mooie goudkleurige accessoires te vinden. Ga niet over de top met goud in je woonkamer; dat kan al snel een beetje te kitsch worden. Ook in je meubels kan je heel leuk spelen met gouden details. Kies bijvoorbeeld voor een simpele ronde salontafel met een gouden onderstel. 

Tip 2: Less is more 

Less is more

Zet niet je hele kamer vol met allerlei tierelantijntjes. Een volle woonkamer oogt heel rommelig en niet luxe. Ga met de bezem door je accessoires en bedenk goed welke passen bij een luxe stijl. Als je veel verschillende soorten accessoires hebt staan, ga je veel verschillende stijlen door elkaar gooien. Het is natuurlijk zonde om je oude accessoires weg te gooien. Je kunt ervoor kiezen om ze te bewaren voor als je weer eens wilt wisselen van stijl, maar je kunt ze ook doneren of verkopen. Lees deze tips over hoe je ruimte kunt maken in woonkamer! 

Tip 3: Kies een eyecatcher 

Zoals net al gezegd; weg met het teveel aan accessoires. Kies in plaats daarvan één (groot) item dat dient als echte eyecatcher. Dit kan van alles zijn. Van een prachtige hoekbank tot een groot schilderij aan de muur; één groot woonaccessoire past heel goed in deze trend. Heb je wel eens gedacht aan led sfeerhaarden. Als je voor het echte luxe gevoel wilt gaan, zijn deze sfeerhaarden perfect! Ze geven enorm veel sfeer af, zonder dat je de ongemakken van een echte open haard ervaart. Daarbij nemen ze een prominente plaats in de woonkamer in waardoor ze zeker goed zullen opvallen. Dat past heel goed in de luxe sfeer die je wilt creëren.  

Tip 4: Luxe stoffen 

Dikke, zware stoffen geven je interieur gelijk een luxe uitstraling. Denk hierbij aan fluweel en velours. Een of twee items met deze stoffen maken al een wereld van verschil. Ga eens voor fluwelen kussens op de bank bijvoorbeeld. Ook een mooie velours bank past heel goed bij deze stijl. Een prachtige set fluwelen gordijnen stelen ook zeker de show in jouw luxe woonkamer. 

Geef je eigen huiskamer een luxe make over met onze tips. Ga na welke accessoires er goed passen bij jouw ideale luxe plaatje. Doe inspiratie op in bijvoorbeeld luxehotels of kijk op Funda naar grote luxe huizen om te kijken hoe die ingericht zijn. Op het internet zijn genoeg voorbeelden te vinden. En een luxe woonkamer betekent helemaal niet dat je je portemonnee maar moet trekken, integendeel! Struin leuke tweedehands winkels af naar pareltjes die jouw interieur omtoveren in een hele luxe plek. Succes! 

Related Posts