Home RuimteWoonkamer Je woonkamer optisch groter laten lijken? Zo doe je het

Je woonkamer optisch groter laten lijken? Zo doe je het

Door bouwsuper
Je woonkamer optisch groter laten lijken Zo doe je het

Komen de muren soms op je af en vind je je woonkamer te klein? Verhuizen naar een groter huis hoeft niet je enige optie te zijn. Het herinrichten van je huis kan voor veel mogelijkheden zorgen en is misschien wel dé oplossing voor jou.

Door kleine veranderingen toe te passen in je interieur, kun je ervoor zorgen dat jouw huis optisch groter lijkt. En in veel gevallen ontstaat er zelfs ook iets meer ruimte. Het is mogelijk om een expert in te schakelen, dan bespreek je de mogelijkheden samen met een interieurarchitect. Maar je kan natuurlijk ook lekker zelf aan de slag gaan! Door deze tips laat je jouw woonkamer optisch groter lijken.

Lange smalle meubels

In een kleine woonkamer is het belangrijk dat je het meubilair heel zorgvuldig uitkiest. Als je maar een kleine ruimte tot je beschikking hebt, wil het niet automatisch zeggen dat je ook voor kleinere meubels moet kiezen. Soms kan een grote bank namelijk heel veel betekenen voor de inrichting en lijkt de ruimte daardoor juist groter. Hetzelfde geldt voor smalle meubels. Door een slanke sidetable in de lengte van je huis neer te zetten, creëer je een ruim opgezet effect. Daarnaast neemt een smalle tafel ook nog weinig plek in. Hetzelfde geldt voor een ovale tafel. De ovale vorm zorgt ervoor dat de tafel ideaal is voor een smalle ruimte, maar de tafel is alsnog groot genoeg om er met veel mensen aan te zitten, doordat je er makkelijk stoelen aan kan schuiven. Een ovale tafel neemt weinig ruimte in beslag en zo heeft toch een plek om te zitten!

Strak en minimalistisch

Strak en minimalistisch

Veel losse spullen laten de woonkamer kleiner lijken. Zorg daarom dat je voldoende opbergruimte hebt én maak keuzes. Uiteraard moet de basis goed zijn. Een comfortabele bank, een mooie salontafel en een goede fauteuil passen prima in een minimalistisch interieur. En als je graag een vloerkleed in je zithoek wil, kan dat natuurlijk ook! Kies wel voor een strak design in een effen kleur zonder drukke prints. De eethoek kan ook heel stijlvol worden ingericht. Ook zonder losse accessoires en objecten. Zorg dat je een goede eettafel hebt, met daaraan mooie stoelen. Misschien kun je op de eettafel nog een mooie vaas kwijt ter decoratie, maar zorg ervoor dat je verder geen losse spullen op tafel hebt liggen. Dit oogt al snel rommelig en maakt de ruimte optisch een stuk kleiner.

Natuurlijke kleuren

Natuurlijke kleuren in lichte tinten zorgen voor een rustige basis, waardoor je woonkamer al snel groter lijkt. Ook weerkaatst het licht mooi op lichte kleuren en dat heeft ook weer een optisch voordeel. Lichte verfkleuren zoals off white, zand en beige, zijn lichte kleuren die toch een warme uitstraling geven. Dit zijn dus mooie kleuren die je op de muur kan gebruiken in de woonkamer. Zorg er wel voor dat je het plafond wit of gebroken wit schildert. Door een donker plafond lijkt het lager en de ruimte lijkt daardoor kleiner. Dat wil je echt voorkomen.

Licht in huis

Een huis waar veel licht binnenkomt, lijkt optisch al een stuk groter dan een donker huis. Met de juiste kleuren combinatie en de perfecte lichtinval kom je dus al een heel eind. Heb je een huis waar niet veel licht binnenkomt, maak dan een goed lichtplan. Laaghangende lampen en grote objecten nemen veel ruimte in beslag waardoor het optisch kleiner lijkt. Zorg daarom dat het grootste deel van je huis een ingebouwde lichtbron heeft. Ingebouwde spotjes zijn hier het perfecte voorbeeld van. Heb je een kleiner budget, maar wil je toch graag aanpassingen maken in het huidige lichtplan? Kies dan voor plafonnières. Omdat deze hoog aan het plafond hangen nemen ze weinig ruimte in beslag en zijn dus een prima oplossing.

Related Posts