Home Wonen Woonkamer moderniseren: 3 tips

Woonkamer moderniseren: 3 tips

Door bouwsuper
Woonkamer moderniseren: 3 tips

Je woont al een tijd met veel plezier in je huidige woning, maar je woonkamer kan wel een update gebruiken. Of je bent net verhuisd en de woonkamer is nog niet helemaal naar je zin. Wat de reden ook is, met deze 3 tips kun je met een kleine investering je woonkamer moderniseren. Hierdoor sluit je woning weer helemaal aan bij jouw smaak en de huidige trends.

Kies een stijl

Welke stijl kies jij voor je nieuwe woonkamer? Hou je van industrieel, modern, landelijk, Scandinavisch of een leuke combinatie van meerdere stijlen? Door voordat je aan de slag gaat met de renovatie van je woonkamer een moodboard te maken, heb je houvast. Verzamel afbeelding met kleuren, meubels en patronen die je aanspreken en kijk hier op terug voor inspiratie. Bekijk ook je huidige meubels. Passen deze in het plaatje dat je voor ogen hebt? Ben je toe aan een nieuwe bank of kan je met een ander kleed ook de juiste look bewerkstelligen? Soms kan je jouw oude meubels een nieuw leven geven door ze opnieuw te stofferen.

Andere deuren

Met een glazen deur krijgt de ruimte in een handomdraai een open en moderne uitstraling. In veel gevallen lijkt de ruimte een stuk groter, omdat je van de gang de woonkamer in kunt kijken en vice versa. Ga voor een glazen pendeldeur, kies voor een glazen deur in een houten kozijn of laat een taatsdeur met zijlicht plaatsen voor het gewenste effect. Een glazen schuifdeur binnen past perfect in een kleinere ruimte. Als je op zoek bent naar een mooie deur die niet opvalt, kies je voor een helder of mat glazen deur. Voor een echte eyecatcher kies je voor een glazen deur met lijnen, stippen of een ander patroon.

Andere deuren

Een nieuwe kleur in de woonkamer

In veel woonkamers vormen witte wanden de basis. Door te experimenteren met kleur, krijg je direct een compleet nieuwe uitstraling. Geef een van de muren een in het oog springende warme kleur zoals beige, oranje, oker, of kies voor een zachte pasteltint als lichtblauw of mintgroen. Of wat dacht je van een vrolijk behang met een opvallende kleur of motief?

Een andere vloer

Een vloer vervang je niet zomaar, maar als je op zoek bent naar een compleet andere uitstraling van je woonkamer is dit een goede optie. Een houten vloer geeft een warme uitstraling en gaat jarenlang mee. Wel vereist deze vloer onderhoud. Een ander onderhoudsvrij alternatief, is een vloer van PVC. Er zijn tal van kleuren, patronen en structuren om uit te kiezen en PVC gaat over het algemeen goed samen met vloerverwarming. Met een tegelvloer kun je ook alle kanten op. Met talloze motieven, vormen, afmetingen en kleuren valt er altijd een tegelvloer te leggen die aansluit bij jouw wensen. 

Related Posts