Home Wonen Zo creëer je meer opbergruimte in huis

Zo creëer je meer opbergruimte in huis

Door Joanne

Het is een groot irritatiepunt in veel woningen: gebrek aan opbergruimte. De woonkamer oogt rommelig door alle rondslingerende spullen en jouw thuiskantoor is alles behalve overzichtelijk. Maar maak je geen zorgen: er zijn genoeg manieren om ook in jouw huis meer opbergruimte te creëren. Je leest de handigste en beste trucs in dit artikel!

Hoge kasten tot aan het plafond

Zet meer hoge kasten in huis die helemaal tot aan het plafond komen. Bijvoorbeeld een extra hoge kledingkast in de slaapkamer of een grote kastenwand in jouw thuiskantoor. Koop je liever geen nieuwe kasten? Dan kun je de lege ruimte bovenop de kast optimaal benutten door er dozen bovenop te zetten. Berg hier spullen in op die je niet vaak nodig hebt, maar wel moet bewaren.

Salontafel met lades

Hele verfijnde salontafels met een dun tafelblad zijn erg mooi, maar zorgen niet voor extra opbergruimte. Kies daarom liever voor een salontafel met lades. Hier kun je niet alleen de afstandsbedieningen netjes in opbergen, maar ook onderzetters, waxinelichtjes en tijdschriften. Er zijn ook hoge salontafels met een deksel verkrijgbaar. Hier kun je zelfs dekentjes of sierkussens in opbergen.

Bank of slaapbank met opbergruimte

Wat dacht je van een bank of hoekslaapbank met opbergruimte? Bij deze meubelstukken kun je de zitting, armleuning of het loungegedeelte omhoog klappen. Zo maak je echt optimaal gebruik van de ruimte in de zithoek.

Stevige wandplanken

Is er geen ruimte voor extra kasten of tafels met lades? Dan kun je gebruik maken van wandplanken. De plankjes komen niet alleen goed van pas in de woonkamer, maar ook in de keuken en studiekamer. Je kunt er bijvoorbeeld kruidenpotjes of servies bovenop zetten of juist een stapel boeken. Controleer wel even of de wandplanken écht stevig vastzitten voordat je er zware spullen op plaatst.

Opbergruimte onder bed

Ook de ruimte onder het bed blijft vaak onbenut. Dat is erg zonde! Je kunt hier gemakkelijk een paar opbergboxen op wieltjes onder schuiven. In de logeerkamer is een 2-persoons slaapbank met opbergruimte een betere keuze. Hiermee bespaar je tegelijkertijd veel ruimte in de kamer. Zo kun je de logeerkamer ook nog gebruiken als hobbykamer of thuiskantoor.

Maak gebruik van manden en opbergboxen

Maak in de kasten zo veel mogelijk gebruik van manden, dozen en opbergboxen. Dit helpt bij het maken van een efficiënte indeling, waardoor je vaak weer nieuwe opbergruimte creëert. Het ziet er bovendien een stuk netter uit als alle spullen goed georganiseerd zijn.

Related Posts