Home RuimteWoonkamer Creëer meer leefruimte in de woonkamer

Creëer meer leefruimte in de woonkamer

Door bouwsuper
Creëer meer leefruimte in de woonkamer

De woonkamer is eigenlijk het hart van ons huis. Hier komen we samen, eet je gezellig met vrienden of familie en is het ook de plek waar jij kunt ontspannen. Doordat er hier veel wordt geleefd is het niet gek dat de woonkamer al snel rommelig wordt. Hierdoor kan het wat krap aanvoelen en daarom lees je in deze blog een aantal handige tips hoe jij meer leefruimte in de woonkamer kunt creëren.

#1. Minimaliseer overbodige items

Als je eens goed naar jouw eigen woonkamer gaat kijken, dan zul je zien dat er veel spullen staan die je eigenlijk niet zo vaak gebruikt. Hanteer bijvoorbeeld een regel: gebruik je een item of meubel nooit? Breng deze dan naar de kringloop of geef het weg. Gebruik je iets af en toe? Berg het dan op in slimme meubels met ingebouwde opberglades, zoals een tv-meubel, bank of op extra planken bijvoorbeeld. Hierdoor oogt het niet alleen ruimtelijker en opgeruimder, maar je hebt ook meer leefruimte.

Minimaliseer overbodige items

#2. Veranda

Ben jij op zoek naar extra leefruimte en ben jij klaar voor een grote verandering? Kies dan voor een prachtige veranda overkapping. Je zorgt eigenlijk voor meer ruimte waar jij bijvoorbeeld met familie of vrienden heerlijk kunt relaxen. Plaats er een grote eettafel en twee loungestoelen, voeg gezellige verlichting toe en je hebt een extra ruimte erbij. De veranda kun je ook helemaal samenstellen hoe jij dat wil. Kijk daarom goed naar jouw stijl en wensen, zodat je lang kunt genieten van deze prachtige toevoeging.

#3. Kabels

Kabels kunnen een huis er al snel rommelig laten uitzien. Daarnaast neemt het ook vaak veel ruimte in, omdat alle draden op de vloer liggen. Bundel daarom alle draden en overweeg ook om meubels aan te schaffen met een ingebouwd systeem hiervoor. Dit is ideaal, want op die manier weet je zeker dat het netjes is weggestopt en hoef je hier niet veel moeite voor te doen.

#4. Spiegels in de woonkamer

Spiegels in de woonkamer

Door middel van spiegels toe te voegen in de ruimte kun je de plek al groter laten lijken. Spiegels weerkaatsen niet alleen licht, maar creëren ook de illusie van meer ruimte. Kies voor mooie spiegels die helemaal passen bij jouw interieur. Vergeet ook de hal bij binnenkomst niet. Plaats hier ook een grote spiegel. Dit is namelijk vaak een ruimte die al snel klein en krap kan aanvoelen.

Er zijn dus genoeg manieren om jouw woonkamer groter te (laten) lijken. Zorg ervoor dat je alleen de meubels hebt staan die je gebruikt, overweeg het plaatsen van een veranda, bundel alle draden van elektronica en haal spiegels in huis.

Related Posts